Melyik jelöltnek kellett volna Oscart kapnia?

2020.02.10. 09:19

A filmipar legfontosabb díja idén megint robbantott, és a történelem során először nem amerikai film nyerte meg a legjobb filmnek járó szobrot. De te egyet is értesz vele? Egy szavazással eldöntheted!

Melyik jelöltnek kellett volna Oscart kapnia?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

Helyi idő szerint hétfő hajnalban kilencvenkettedik alkalommal is átadták az Oscar-díjakat, és bár évről évre illik hangoztatni, hogy ez valójában már nem is olyan fontos díj, ahol átvette a szerepet a nemi és kulturális diverzitásra való törekvés, illetve az ezek hiányán való hisztizés, a végén azért valahogy mindig átveszik a filmek a főszerepet.

Így lett ez idén is azzal, hogy a történelem során először nem amerikai film nyerte a legjobb filmnek járó szobrot, hanem a dél-koreai Élősködők. Pong Dzsunho filmjének sikere több szempontból is áttörés, de erről majd később írunk még, most viszont szavazz arra, hogy szerinted a jelöltek közül melyik volt a legjobb film!

Tényleg az Élősködők lett volna az, vagy adjuk vissza az USA-nak a szobrot, és fusson be Quentin Tarantino maratoni hosszúságú feelgood movie-ja, esetleg Sam Mendes 1917-e?

Most aztán elmondhatod a véleményedet a hozzá nem értő zsűrinek akár azzal is, hogy egyetértesz velük!

Az Oscarra jelölt filmek egy részéről mellesleg mi is írtunk: például a Jokerrel és a Jojo Nyuszival is nagyon elégedettek vagyunk.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek