+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. február 7. péntek, 12:40
Hogyan lesz egy momentumosból DK-s, és miért gondolja, hogy több a potenciál Gyurcsány Ferenc pártjában? A Demokratikus Koalícióhoz frissen csatlakozott Hegyi Szabolcs exmomentumos győri politikus válaszolt az Azonnalinak!

„A DK politikája alaphelyzetben sem esik túl távol az én gondolkodásomtól, és tetszik, ahogy képviselik Magyarországot az Európai Parlamentben” – erről beszélt az Azonnalinak Hegyi Szabolcs győri politikus, aki nemrég otthagyta a Momentum általa elnökölt győri szervezetét és magát a pártot is, majd csütörtökön kiderült, hogy a DK-hoz csatlakozott.

 

Elmondta, a DK győri, Glázer Tímea vezette alapszervezete is szimpatikus volt neki,

 

„hihetetlenül összetartó csapat, nagyon jól tudnak dolgozni, és irigylésre méltó a szervezettségük”.

 

A felvetésre, hogy Győrben először pont új főnöke, a DK-s Glázer Tímea volt a szex- és korrupciós botrányba keveredett Borkai Zsolt ellenzéki kihívója a polgármesteri székért, de nem volt sikeres jelölt, és nem tűnt úgy, hogy erős kampányt folytatott, Hegyi Szabolcs azt mondta: Glázer egyáltalán nem volt rossz jelölt, sőt, több szavazatot kapott tavaly ősszel, mint Pollreisz Balázs MSZP-s polgármesterjelölt a január 26-i időközi választáson. „Győr speciális helyzetben lévő város, fideszes bástya, igaz, már ennek is omladoznak a falai” – tette hozzá. Hegyi Szabolcs célja egyébként egyelőre az, hogy beilleszkedjen a pártba, jobban megismerje őket helyi szinten, később pedig, ha eljön az ideje, az országos politikába is kilépne.

 

Több a potenciál a DK-ban, mint a Momentumban

 

És hogy van-e üvegplafon a DK felett Gyurcsány Ferenc megosztó személye miatt? Hegyi Szabolcs úgy vélte, a volt miniszterelnök megcsinálta a legerősebb ellenzéki pártot, tehát mást lehet hallani vele kapcsolatban a politikusoktól, és mást mutatnak a számok.

 

„Gyurcsány Ferenc egy kihagyhatatlan tényezője a kormányváltásnak, a DK pedig a legerősebb pártként annak élére kell, hogy álljon, másként nem fog menni”

 

– mondta, hozzátéve, hogy szerinte több potenciál van a DK-ban, mint a Momentumban. 

 

KÖZEPÉNEN GLÁZER TÍMEA, A DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ GYŐRI VEZETŐJE ÉS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐJE, AKI TÖBB VOKSOT KAPOTT TAVALY OKTÓBERBEN BORKAI ELLEN, MINT POLLREISZ BALÁZS MSZP-S POLGÁRMESTERJELÖLT A JANUÁR 26-I IDŐKÖZIN.

 

Hogy a Momentumból miért lépett ki, azt Hegyi azzal indokolta, hogy az ideológiáik az idővel nagyon eltávolodtak egymástól, így hosszútávon nem tudott volna maradni. Ez például abban nyilvánult meg, hogy ő devizahitelesként három gyerekkel elvesztette a lakását, autóját. „Utána jött egy tíz éves mélyrepülés, amikor a végrehajtók egymásnak adták a kilincset, és egy borzalmas időszakot éltem meg. Ekkor úgy döntöttem, hogy nem engedem meg, hogy a jövőben ezt a magyar emberekkel meg lehessen csinálni.”

 

Így Hegyi Szabolcs – bár a Momentum sose jelezte, hogy nem foglalkoznának ezzel  –, úgy érzete, nem figyel a kérdésre eléggé a párt.

 

A kérdésünkre, hogy ezek alapján nem inkább a Jobbik illene hozzá, hiszen a DK-tól sem hallani túl sokat a devizahitelesekről, Hegyi azt válaszolta, hogy ő elsősorban nem is a devizahitelekkel foglalkozna, hanem azzal, hogy elfogadható mederbe tereljék a végrehajtásokat, hogy az ne fordulhasson elő, hogy egy három gyerekes családban letiltják a bankszámlákat és a fizetéseket is, vagyis ne tudjanak pénzhez jutni. „Ilyen egy európai országban nincs.” A felvetésre, hogy ezekkel kapcsolatban éppen Gyurcsány Ferencéket szokták kritizálni, hogy az ő kormányzásuk alatt szabadultak el a devizahitelek, azt mondta:

 

nem Gyurcsányék vezették be a devizahitelt, hanem az első Orbán-kormány, míg a világpiaci válságot sem Gyurcsány Ferenc idézte elő.

 

Nem kell tanács a DK-sból lett momentumostól

 

Az Azonnali Szarvas Koppány Bendegúz nyolcadik kerületi önkormányzati politikussal kapcsolatban is kérdezte Hegyi Szabolcsot, aki éppen fordított utat járt be, mint ő: DK-sból lett momentumos. A már momentumos politikus egyébként azt nyilatkozta az Azonnalinak ezzel kapcsolatban, a DK fegyelmezett politikai közösség, érdemes ezt figyelembe venni egy párttagnak, Hegyi Szabolcs úgy reagált: ez igaz, és ő maga is egy fegyelmezett ember, aki minden körülmények között tud alkalmazkodni. Hegyi Szabolcs azt is hozzátette: nem kérne tanácsot Szarvas Koppány Bendegúztól.

 

Arra pedig, hogy Szarvas arról is beszélt, a Momentum a fiatalos agilitása miatt tudja átvezetni a 21. századba, és ez a DK-ban nincs meg, úgy reagált:

 

nyilván kellenek a fiatalok is, de a sokéves politikai rutin még jobban kell.

 

Hegyi Szabolcs hangsúlyozta: a Momentum tagjainak többsége nem egy korosztály vele, ő 38 éves, ebből is adódik a politikai nézetkülönbségük. „Én egy kicsit komolyabb, mélyebb, kompromittálóbb és megosztóbb témákba szeretnék belenyúlni, mint amit a momentumosok fel mernek vállalni.” Példaként a hajléktalanságot, az egészségügyet és a családok segítését említette. 

 

FOTÓK: Hegyi Szabolcs / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A szolidaritási alapból részesülhet Azerbajdzsán, Belarusz, Grúzia, Moldova, Örményország és Ukrajna is, igaz, inkább politikai gesztus ez, mintsem óriási segítség.

A demokratikus szocialista Bernie Sanders szerdán bejelentette, felfüggeszti kampányát és kiszáll a 2020-as demokrata előválasztási versenyből. Vagyis Joe Biden lesz a demokraták elnökjelöltje.

A rendőrség statisztikái alapján az illegális határátlépésre készülők elég fegyelmezettek a járvány miatti válsághelyzet óta.

A jelenlegi korlátozások fenntartását kérte Karácsony Gergely és Szita Károly a kormánytól a maratoni késést és nagyon kevés konkrétumot felmutató sajtótájékoztatón.

Niall Ferguson brit történész hat egyszerű, de kényelmetlen kérdést tenne fel a pekingi vezetésnek. Szerinte Kína felelőssége kétségtelen, ezért Trumpnak igaza van, amikor kínai vírusról beszél mindig.

A halottakból hárman voltak 70 év alatt, egyikük egy 49 éves férfi. Ma döntenek a kijárási korlátozásokról is.

Az énekesnő a vagyon újraelosztásáról osztott meg egy gondolatot, ami egy ismeretlen Sanders-aktivistától származik. Mutatjuk a legjobb mémeket Britney elvtársról!

A hét kérdése

Vajon rászólt valaki a Fideszre, hogy ezt már tényleg nem kéne? Vagy erkölcsi okokból gondolták meg magukat? Vagy csak Semjén Zsoltot froclizzák vele?

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Ezt is szerettétek

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Hogyan vészelhetjük át ép lélekkel a következő heteket, és miben reménykednek a bevételeiktől eleső vállalkozók?

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Twitter megosztás Google+ megosztás