+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna & Bukovics Martin
2020. február 6. csütörtök, 13:20
A Momentumból a DK-ba igazolással Hegyi Szabolcs lett az inverz Szarvas Koppány Bendegúz.

A január 26-i győri időközi polgármester-választás után lett publikus, hogy lemondott a Momentum győri szervezetének éléről, majd a pártból is távozott Hegyi Szabolcs, sajtóbeli információk szerint kibékíthetetlen pártbeli ellentétek miatt. Hegyi már akkor is azt nyilatkozta, hogy a közéletből nem távozik, több párt is megkereste már. A Demokratikus Koalíció csütörtökön aztán közleményben tudatta az Azonnalival, hogy Hegyi náluk folytatja: mint írják, továbbra is „a győriekért fog dolgozni várospolitikusként”, de immáron a DK és a párt győri szervezetének tagjaként. Az ún. várospolitikus egyébként nem tagja a győri közgyűlésnek, ott a DK-t Glázer Tímea, az ellenzék tavaly őszi polgármesterjelöltje képviseli.

 

Megkérdeztük Hegyit, aki azt válaszolta, csak délután fog tudni nyilatkozni az ügyben egyéb elfoglaltságai miatt.

 

A sztori azért is lehet külön érdekes a hardcore belpolitikarajongók számára, mert pont az inverze a Demokratikus Koalíció ifiszervezetét korábban vezető Szarvas Koppány Bendegúzénak,

 

aki 2017 őszén Gyurcsány Ferenc pártjából igazolt át a Momentumba. Szarvas akkor azt mondta az Azonnalinak, hogy azért megy át a DK-ból a Momentumba, mert Fekete-Győr Andrásékban egy tehetséges, elhivatott csapatot látott, ahol megvan a megfelelő szervezés és számára megfelelő értékeket vallanak. Most Szarvas Koppány Bendegúz annyival kommentálta az Azonnalinak Hegyi karrierváltását:

 

 

Azért arról is beszélt felidézve saját pártváltását: „Jelenleg a DK-nak érthető módon nagyobb erőforrásai vannak, de engem az érdekelt, melyik pártnak van nagyobb potenciálja átvezetni Magyarországot a 21. századba. Ez pedig a Momentum.”

 

Hogy a Momentum mivel győzte meg a őt, arra a kérdésre Szarvas úgy válaszolt: az agilitásával. „Tudja azt, amit a DK, csak frissebben, fiatalosabban és kevesebb ballaszttal.” És Hegyi Szabolcs elrontotta-e szerinte a karrierváltást? Egyéni szempontjából nem feltétlenül – mondta Szarvas Koppány, akit végül arról kérdeztünk, hogy volt DK-sként milyen jó tanácsot adna az exmomentumos Hegyinek ahhoz, hogy boldoguljon a Gyurcsány-pártban. 

 

Szarvas Koppány Bendegúz úgy válaszolt: a DK egy nagyon fegyelmezett, összetartó közösség, akik kifelé mindig összezárnak, ezt érdemes figyelembe venni. Általánosságban pedig azt a tanácsot adná azoknak a politikusoknak, akik pártot váltanak:

 

az ember ne szidja a közösséget, ahonnan eljön, mert inkább magát minősíti vele.

 

FOTÓ: Hegyi Szabolcs / Facebook, Szarvas Koppány Bendegúz / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Tomislav Tomašević az exit poll szerint több, mint 48 százalékot kapott. Ez nem a végeredmény.

A CDU és több német város viszont az izraeli zászló kihelyezésével fejezte ki szolidaritását Izraellel.

A budapesti főpolgármester immár hivatalosan is bejelentkezett az ellenzék miniszterelnök-jelöltségéért.

Noha a Varga Mihály-féle új adócsomag célja az adócsökkentés és az adóegyszerűsítés, az leginkább kommunikációs húzásként értelmezhető. Elemzés!

A számok alacsonyabbak a hivatalos adatoknál, de a kórházba kerültek körében a halálozási arány magas.

Az eset miatt Skóciában többen is azt követelik, hogy legyen saját bevándorláspolitikájuk.

Néhány kivétel azért marad: a piacokon, a zsúfolt helyeken és a busz- és vonatállomásokon még kell majd a maszk, máshol azonban nem. Június elsejétől pedig újabb enyhítések jönnek.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás