+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna & Bukovics Martin
2020. február 6. csütörtök, 13:20
A Momentumból a DK-ba igazolással Hegyi Szabolcs lett az inverz Szarvas Koppány Bendegúz.

A január 26-i győri időközi polgármester-választás után lett publikus, hogy lemondott a Momentum győri szervezetének éléről, majd a pártból is távozott Hegyi Szabolcs, sajtóbeli információk szerint kibékíthetetlen pártbeli ellentétek miatt. Hegyi már akkor is azt nyilatkozta, hogy a közéletből nem távozik, több párt is megkereste már. A Demokratikus Koalíció csütörtökön aztán közleményben tudatta az Azonnalival, hogy Hegyi náluk folytatja: mint írják, továbbra is „a győriekért fog dolgozni várospolitikusként”, de immáron a DK és a párt győri szervezetének tagjaként. Az ún. várospolitikus egyébként nem tagja a győri közgyűlésnek, ott a DK-t Glázer Tímea, az ellenzék tavaly őszi polgármesterjelöltje képviseli.

 

Megkérdeztük Hegyit, aki azt válaszolta, csak délután fog tudni nyilatkozni az ügyben egyéb elfoglaltságai miatt.

 

A sztori azért is lehet külön érdekes a hardcore belpolitikarajongók számára, mert pont az inverze a Demokratikus Koalíció ifiszervezetét korábban vezető Szarvas Koppány Bendegúzénak,

 

aki 2017 őszén Gyurcsány Ferenc pártjából igazolt át a Momentumba. Szarvas akkor azt mondta az Azonnalinak, hogy azért megy át a DK-ból a Momentumba, mert Fekete-Győr Andrásékban egy tehetséges, elhivatott csapatot látott, ahol megvan a megfelelő szervezés és számára megfelelő értékeket vallanak. Most Szarvas Koppány Bendegúz annyival kommentálta az Azonnalinak Hegyi karrierváltását:

 

 

Azért arról is beszélt felidézve saját pártváltását: „Jelenleg a DK-nak érthető módon nagyobb erőforrásai vannak, de engem az érdekelt, melyik pártnak van nagyobb potenciálja átvezetni Magyarországot a 21. századba. Ez pedig a Momentum.”

 

Hogy a Momentum mivel győzte meg a őt, arra a kérdésre Szarvas úgy válaszolt: az agilitásával. „Tudja azt, amit a DK, csak frissebben, fiatalosabban és kevesebb ballaszttal.” És Hegyi Szabolcs elrontotta-e szerinte a karrierváltást? Egyéni szempontjából nem feltétlenül – mondta Szarvas Koppány, akit végül arról kérdeztünk, hogy volt DK-sként milyen jó tanácsot adna az exmomentumos Hegyinek ahhoz, hogy boldoguljon a Gyurcsány-pártban. 

 

Szarvas Koppány Bendegúz úgy válaszolt: a DK egy nagyon fegyelmezett, összetartó közösség, akik kifelé mindig összezárnak, ezt érdemes figyelembe venni. Általánosságban pedig azt a tanácsot adná azoknak a politikusoknak, akik pártot váltanak:

 

az ember ne szidja a közösséget, ahonnan eljön, mert inkább magát minősíti vele.

 

FOTÓ: Hegyi Szabolcs / Facebook, Szarvas Koppány Bendegúz / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A függetlenként politizáló Bencsik János könyöradománynak tartja azt, és nemet nyomott a kezdeményezésre. Az okokat megkérdeztük tőle!

Az SZFE hallgatói táncoltak és énekeltek, mialatt az Országgyűlés megszavazta egyetemük alapítványi kézbe vonását, a tüntetésen megjelent Karácsony Gergely is. Fotók!

Rögös út vezetett a jobbikos német nemzetiségű politikus, Brenner Koloman parlamenti alelnökké választásáig.
Mutatjuk a részleteket!

Macron veszélyes játékot játszik, hiszen eddigi miniszterelnöke népszerűbb volt, mint ő maga. A friss kormánnyal újragondolhatja magát.

A Kovászna megyei kétezer fős Nagybaconban balkáni hangulat uralkodik: a regnáló polgármesterrel szemben elinduló független jelöltet a polgármester fia fenyegeti, míg a polgármester szerint ellene indult lejáratókampány és igaziból őt fenyegették meg.

Ötszáznál is több óriáscég véli úgy, hogy a Facebook nem tesz eleget a gyűlöletbeszéd terjedése ellen, ezért többé nem költenek pénzt reklámra a közösségi oldalon. A Facebook-alapító Mark Zuckerberg ennek ellenére nem esett kétségbe.

Pár napja az LMP, DK, Jobbik és Fidesz képvviselői szavazták meg a momentumos Balogh Csaba jogköreinek megnyirbálását, most Balogh vette vissza az LMP-s és DK-s alpolgármesterek jogosítványait.

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

A túrák csütörtökön 16 órakor és vasárnap 14 órakor indulnak, a félórás körbevezetés rövid koncerttel zárul.

A Magyar Asztronautikai Társaság 1994 óta tartó táborát ezúttal online rendezik meg július 9-én. Jelentkezési határidő: július 3.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás