+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna & Bukovics Martin
2020. február 6. csütörtök, 13:20
A Momentumból a DK-ba igazolással Hegyi Szabolcs lett az inverz Szarvas Koppány Bendegúz.

A január 26-i győri időközi polgármester-választás után lett publikus, hogy lemondott a Momentum győri szervezetének éléről, majd a pártból is távozott Hegyi Szabolcs, sajtóbeli információk szerint kibékíthetetlen pártbeli ellentétek miatt. Hegyi már akkor is azt nyilatkozta, hogy a közéletből nem távozik, több párt is megkereste már. A Demokratikus Koalíció csütörtökön aztán közleményben tudatta az Azonnalival, hogy Hegyi náluk folytatja: mint írják, továbbra is „a győriekért fog dolgozni várospolitikusként”, de immáron a DK és a párt győri szervezetének tagjaként. Az ún. várospolitikus egyébként nem tagja a győri közgyűlésnek, ott a DK-t Glázer Tímea, az ellenzék tavaly őszi polgármesterjelöltje képviseli.

 

Megkérdeztük Hegyit, aki azt válaszolta, csak délután fog tudni nyilatkozni az ügyben egyéb elfoglaltságai miatt.

 

A sztori azért is lehet külön érdekes a hardcore belpolitikarajongók számára, mert pont az inverze a Demokratikus Koalíció ifiszervezetét korábban vezető Szarvas Koppány Bendegúzénak,

 

aki 2017 őszén Gyurcsány Ferenc pártjából igazolt át a Momentumba. Szarvas akkor azt mondta az Azonnalinak, hogy azért megy át a DK-ból a Momentumba, mert Fekete-Győr Andrásékban egy tehetséges, elhivatott csapatot látott, ahol megvan a megfelelő szervezés és számára megfelelő értékeket vallanak. Most Szarvas Koppány Bendegúz annyival kommentálta az Azonnalinak Hegyi karrierváltását:

 

 

Azért arról is beszélt felidézve saját pártváltását: „Jelenleg a DK-nak érthető módon nagyobb erőforrásai vannak, de engem az érdekelt, melyik pártnak van nagyobb potenciálja átvezetni Magyarországot a 21. századba. Ez pedig a Momentum.”

 

Hogy a Momentum mivel győzte meg a őt, arra a kérdésre Szarvas úgy válaszolt: az agilitásával. „Tudja azt, amit a DK, csak frissebben, fiatalosabban és kevesebb ballaszttal.” És Hegyi Szabolcs elrontotta-e szerinte a karrierváltást? Egyéni szempontjából nem feltétlenül – mondta Szarvas Koppány, akit végül arról kérdeztünk, hogy volt DK-sként milyen jó tanácsot adna az exmomentumos Hegyinek ahhoz, hogy boldoguljon a Gyurcsány-pártban. 

 

Szarvas Koppány Bendegúz úgy válaszolt: a DK egy nagyon fegyelmezett, összetartó közösség, akik kifelé mindig összezárnak, ezt érdemes figyelembe venni. Általánosságban pedig azt a tanácsot adná azoknak a politikusoknak, akik pártot váltanak:

 

az ember ne szidja a közösséget, ahonnan eljön, mert inkább magát minősíti vele.

 

FOTÓ: Hegyi Szabolcs / Facebook, Szarvas Koppány Bendegúz / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Fidesz évtizedes sikerének két alapeleme terén is komoly kihívásokkal néz szembe a járvány miatt Orbán Viktor. A Paradigma Intézet az Azonnalin!

Aki eddig máshol követte őket, annak most megváltoznak a médiafogyasztási szokásai.

Mostantól december 24-ig minden egyes nap adunk egy karácsonyi ajándéktippet. Kreatívat, jót, webáruházmenteset.

Erről számolt be az ENSZ segélyezésért felelős vezetője, aki jövőre 35 milliárd dollárból akar segíteni a rászorulókon.

Plenković minden bizonnyal feleségétől kapta el a vírust, így most tíz napig karanténban lesz, de egyelőre jól érzi magát.

Ivan Korčok a Szlovákia melletti kiállást tartja a kötelességének, szerinte a V4-es partnereknek hozzá kell szokniuk, hogy Szlovákiának is lehet véleménye.

Az Azonnalinak nyilatkozó szakértő szerint Portugália nyíltan biztosan nem vállalja majd föl ezt az érdekeivel ellentétes álláspontot.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ott laksz, és ott is parkol a kocsid? Az önkormányzattal megvitathatod az egészet december 2-án este 6-tól.

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás