+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. február 5. szerda, 11:38
Noha a Jobbik vezetői jóideje erről beszélnek, az Európai Néppárt EP-frakciója szerint napirenden sincs, hogy egyáltalán beszélgessenek a Jobbikkal arról, hogy Gyöngyösi Márton csatlakozhatna hozzájuk.

„Nincs információnk arról, hogy változás történt volna a Jobbik ideológiájában” – ezt válaszolta Pedro Lopez de Pablo, az Európai Néppárt frakciójának sajtóért és kommunikációért felelős igazgatója az Azonnali kérdésére, miszerint lát-e helyet az egyre inkább néppártosodó Jobbik EP-képviselőjének, a jelenleg a függetlenek között helyet foglaló Gyöngyösi Mártonnak a jobbközép frakcióban.

 

Nemrég ugyanis Jakab Péter, a Jobbik új elnöke arról beszélt az Azonnalinak, hogy

 

„azt sem tartom kizártnak, hogy egyszer el fog jönni az a történelmi pillanat, Márton munkájának és a Jobbik hiteles néppárti politikájának köszönhetően, hogy az Európai Néppárthoz is csatlakozhassunk”.

 

Jakab hozzátette: nyilván ez csak akkor fordulhat elő, ha a Néppárt nem vállal közösséget olyan antidemokratikus pártokkal, mint amilyen a Fidesz, de szerinte már az is pozitív, hogy egyáltalán mismásolnak a kormánypárt kapcsán. A Jobbik-elnök ezzel arra utalt, hogy a Fidesz tagságát az Európai Néppárt pártcsaládban továbbra is felfüggesztve tartják: azaz se nem rúgták ki őket onnan, se nem állították vissza a teljes johgú tagságot. Ez azonban csak a pártcsaládra vonatkozik, az EP-frakcióra nem, annak a Fidesz továbbra is teljes jogú tagja, noha januárban az Európai Parlamentben a frakció többsége az Orbán-kormány irányvonala ellen szavazott, a Fidesz hangos nemtetszését kiváltva ezzel.

 

Nem a sajtó írásai alapján döntenek

 

Az Azonnali Jakab nyilatkozatának apropóján kereste a Néppártot, illetve mert a párt új elnöksége szimbolikus lépésként felszólította Kulcsár Gergely politikusukat arra, hogy adja vissza mandátumát a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésben, mivel évekkel ezelőtt leköpött egy holokauszt-emlékművet. Ám úgy tűnik, ez a Néppártot nem hatotta meg. 

 

Mint írták, nem folytattak beszélgetéseket sem a Jobbikkal, sem annak EP-képviselőjével arról, hogy ők a Néppárthoz csatlakoznának, és ilyen beszélgetések eleve napirenden sincsenek. „Teljesen kizárjuk ezt a lehetőséget” – írták, hozzátéve, nem a sajtó írásai alapján fogják meghozni döntéseiket.

 

Egyébként arról sincs információjuk, hogy változás következett volna be a Jobbik ideológiájában.

 

A Jobbik tavaly májusban igen gyengén szerepelt az EP-választáson, és a korábbi három helyett mind össze egy képviselőt tudtak delegálni Gyöngyösi Márton személyében a felváltva Brüsszelben és Strasbourgban ülésező Európai Parlamentbe. Arról, hogy hogyan látja a Jobbik jövőjét, Jakab Péter kedden tartott háttérbeszélgetést, ahol többek közt azt mondta, a DK olyan, mint a mazsola, megosztó, így kellene olyan ellenzéki lista is 2022-ben, amin Gyurcsányék nem szerepelnek.

 

FOTÓ: Gyöngyösi Márton / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Néppárti EP-képviselő is aláírta az ezt szorgalmazó petíciót.

Január végén szatirikus cikkben képzeltük el, hogyan kezeli majd a hazai média és politika a koronavírus megjelenését. Mivel már benne vagyunk, nézzük meg, miben lett igazunk!

A személyi jövedelemadónk 1 százalékáról május 20-ig rendelkezhetünk, és könnyen segíthetünk belőle a koronavírus elleni harcban: szinte minden kórháznak van alapítványa, ahová adakozhatunk.

Az intenzíven fekvők 45 százaléka pedig 60 év alatti: már csak ezért is érdemes nem csak az időseknek komolyan venni a korlátozásokat.

A határok zárva, a gondozói ágazat létszámhiánya fenyegető. Alsó-Ausztria úgy reagál a kialakult szituációra, hogy Romániából, valamint Bulgáriából hozatja be a szükséges gondozói személyzetet. Repülőn.

Az Ékszer TV munkatársai ráadásul úgy hirdették, hogy 60 ezer forintról árazták le az így is aranyáron mért termékeket.

Néha már úgy érzed, kívülről fújsz mindent, amit a koronavírusról lehet tudni? Akkor itt az ideje bizonyítani!

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Indul az Azonnali Trianon 100 podcastsorozata! Itt nem az a téma, hogy kinek fáj vagy nem fáj eléggé Trianon, hanem, hogy mi történt. Az első vendég Révész Tamás hadtörténész.

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás