A Beach Boys bojkottjára szólítja fel az embereket a Beach Boys frontembere

Szerző: Fekő Ádám
2020.02.05. 07:58

Brian Wilson még mindig tagja a zenekarnak, viszont koncertezni nem szokott velük, és a fellépéseiket sem tudja megakadályozni. A trófeavadászat áll a háttérben.

A Beach Boys bojkottjára szólítja fel az embereket a Beach Boys frontembere

Brian Wilson, a Beach Boys egykori agya és mai napig aktív szólózenésze arra kérte a Beach Boys rajongóit, hogy ne vegyenek részt a zenekar koncertjén, a tagokat pedig arra, hogy ne koncertezzenek: az ok annyi, hogy a zenekar szerdán lép fel Renóban a Safari Club nemzetközi találkozóján, ez a klub pedig bevallottan támogatja a trófeavadászatot.

Wilson helyzete azért érdekes, mert bár a Beach Boys továbbra is főleg az ő dalaival turnézik, a zenekar turnéjogait Mike Love birtokolja, akinek ezek szerint semmi baja nincs a rendezvénnyel.

„Személyesen semmit nem tehetek a koncert megállításáért, de kérlek, írjátok alá a petíciót elllene” – írta ki Twitterre Wilson a rendezvényről, ahol amúgy Donald Trump amerikai elnök fia, Donald Trump Jr. is beszédet fog mondani. A zenésszel egyetért a Beach Boys alapító gitárosa, Al Jardine is, aki szintén nem szokott részt venni a zenekar koncertjen, de hivatalosan még most is tagok mindketten, 

Ennek ellenére nagyon úgy tűnik, hogy Mike Love-ot és vele 2014-ben Budapesten is fellépett zenekarát annyira nem hatja meg a tény, hogy a trófeavadászat egész fajok elpusztításáért is felelős, és közleményben reagáltak: „Nagyszerű este elé nézünk Renóban remek zenével, ahol támogatjuk a szólásszabadságot, mint az amerikaiak egyik alapvető jogát. Béke, Mike Love.”

A Safari Club nevadai találkozóján az ígéretek szerint nem csak vadászkörutakat lehet szervezni, hanem a legújabb fegyverekhez is hozzáférhet a közönség.

FOTÓ: A Beach Boys Pet Sounds c. lemezének borítója.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek