+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. február 3. hétfő, 14:20
Bayer Zsolt szavait idézve „derék liberális, genderben hívő marhától” vár segítséget a leglelkesebb kormánybarát civil szervezet.

Támadás alatt áll a magyar keresztény közösség, emiatt Ferenc pápához fordul segítségért nyílt levélben a kormánypártért kiálló Békemenet szervezőjeként elhíresült CÖF-CÖKA – derül ki a szervezet közösségi oldaláról, ahova magát a levelet is feltöltötték. 

 

KÍNOS BAKI A LATINT TANULT CÖFÖSÖKTŐL: HELYESEN NEM CENTESSIMUS ANNUS, HANEM CENTESIMUS ANNUS, UTÓBBI AZT JELENTI, HOGY „SZÁZADIK ÉV”, ELŐBBI AZT, HOGY A „LEGSZÁZABB ÉV”, MINT ARRA A DIÉTÁS MAGYAR MÚZSA FELHÍVTA A FIGYELMET.

 

A levélírás apropója pedig nem más, minthogy Erzsébetváros polgármestere, a DK-s Niedermüller Péter nemrég úgy fogalmazott egy műsorban: „hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük.” A kijelentést sokan igencsak rossz néven vették, ám Niedemüller Péter – miközben bocsánatot kérni azért nem volt hajlandó – azt állította, ő nem embereket értett rémisztő képződmények alatt, hanem ideológiát.

 

A kijelentés még az ellenzéket is megosztotta, míg a kormánypártok tüntetést szerveztek Niedermüller ellen.

 

Az ügy végül odáig fajult, hogy a szélsőjobboldali Hatvannégy Vármegye Mozgalom egyenesen döglött patkányt küldött a politikusnak, akiről olyan szórólapok is készültek, amelyek patkányként ábrázolják Niedermüllert.

 

Mit ír a CÖF a pápának?

 

A CÖF magát „mint Magyarország meghatározó tömegtámogatással rendelkező civil szervezetét” mutatja be Ferenc pápának, és azt írják, az elmúlt napokban folyamatos támadás alatt áll a magyarországi keresztény közösség, amelynek eredője Niedermüller nyilatkozata.

 

Felidézik, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa nyílt közleményben utasította vissza a megbélyegzést. de szerintük elhatárolódás, vagy a kijelentés határozott elítélése az érintettek részéről a mai napig nem történt meg, „sőt, több balliberális vezető politikus is támogatólag foglalt állás a jogsértő kijelentés kapcsán”.

 

Ezért úgy döntöttek, hogy a Szentszék tekintélyét hívják fel a magyarországi keresztény közösség védelmében.

 

„Kérjük Szentséged apostoli munkájához Isten áldását, és bízunk abban, hogy a Regnum Marianumban élő keresztények sorsa sohasem lesz közömbös Őszentsége számára” – zárták levelüket. 

 

Érdekesség, hogy a CÖF-fel közösen Békemenetet szervező Bayer Zsolt fideszes megmondóember – aki egyébként a Niedermüller elleni tüntetés egyik szervezője volt – nem egy alkalommal kritizálta Ferenc pápát, sőt, már volt, hogy „derék liberális, genderben hívő marhának” is nevezte a katolikus egyház fejét.

 

FOTÓ: Vatican News / Facebook

 

Nézd meg a videónkat is a Niedermüller elleni fideszes tüntetésről!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mind a gázai terrorcsoportok, mind az izraeli hadsereg további, súlyos csapásokkal fenyegeti a másikat. A Vaskupola-rendszer működéséről azonban bámulatos videók készültek.

A képviselő szerint most bizony az ombudsmannak kell a kormány rendelkezése ellen védenie az egészséghez való alapjogot Magyarországon.

Az ortodox egyház, a mulatósénekesek és a maszkviselés belengetett eltörlése se nagyon növelte a románok oltási kedvét, így a misztikumhoz fordultak.

A Tsúfos Tükör huszadik számában meg-mutatkozik, hogy kotsmázással, dorbézolással 's dínom-dánommal kísérti meg a' Gonosz, a' fene védetségi kártya pedig tsak a jámborságtól s' a' józanságtól védhet meg.

Nemcsak pénzt, hanem 20 liter fehérbort is adott, sőt még a polgármester magánbirtokán is dolgozott a panasztevő.

Öt év alatt négyszeresére nőtt az átadott új ingatlanok száma, aminek oka a koronavírus
előtti időkben keresendő.

Száznegyven éve koronázták meg a független Román Királyság első uralkodóját. Ennek apropóján elmeséljük, kik a román monarchisták főhősei.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás