Egyenesen Ferenc pápánál reklamál a CÖF Niedermüller nyilatkozata miatt

Szerző: Hutter Marianna
2020.02.03. 14:20

Bayer Zsolt szavait idézve „derék liberális, genderben hívő marhától” vár segítséget a leglelkesebb kormánybarát civil szervezet.

Egyenesen Ferenc pápánál reklamál a CÖF Niedermüller nyilatkozata miatt

Támadás alatt áll a magyar keresztény közösség, emiatt Ferenc pápához fordul segítségért nyílt levélben a kormánypártért kiálló Békemenet szervezőjeként elhíresült CÖF-CÖKA – derül ki a szervezet közösségi oldaláról, ahova magát a levelet is feltöltötték. 

KÍNOS BAKI A LATINT TANULT CÖFÖSÖKTŐL: HELYESEN NEM CENTESSIMUS ANNUS, HANEM CENTESIMUS ANNUS, UTÓBBI AZT JELENTI, HOGY „SZÁZADIK ÉV”, ELŐBBI AZT, HOGY A „LEGSZÁZABB ÉV”, MINT ARRA A DIÉTÁS MAGYAR MÚZSA FELHÍVTA A FIGYELMET.

A levélírás apropója pedig nem más, minthogy Erzsébetváros polgármestere, a DK-s Niedermüller Péter nemrég úgy fogalmazott egy műsorban: „hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük.” A kijelentést sokan igencsak rossz néven vették, ám Niedemüller Péter – miközben bocsánatot kérni azért nem volt hajlandó – azt állította, ő nem embereket értett rémisztő képződmények alatt, hanem ideológiát.

A kijelentés még az ellenzéket is megosztotta, míg a kormánypártok tüntetést szerveztek Niedermüller ellen.

Az ügy végül odáig fajult, hogy a szélsőjobboldali Hatvannégy Vármegye Mozgalom egyenesen döglött patkányt küldött a politikusnak, akiről olyan szórólapok is készültek, amelyek patkányként ábrázolják Niedermüllert.

Mit ír a CÖF a pápának?

A CÖF magát „mint Magyarország meghatározó tömegtámogatással rendelkező civil szervezetét” mutatja be Ferenc pápának, és azt írják, az elmúlt napokban folyamatos támadás alatt áll a magyarországi keresztény közösség, amelynek eredője Niedermüller nyilatkozata.

Felidézik, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa nyílt közleményben utasította vissza a megbélyegzést. de szerintük elhatárolódás, vagy a kijelentés határozott elítélése az érintettek részéről a mai napig nem történt meg, „sőt, több balliberális vezető politikus is támogatólag foglalt állás a jogsértő kijelentés kapcsán”.

Ezért úgy döntöttek, hogy a Szentszék tekintélyét hívják fel a magyarországi keresztény közösség védelmében.

„Kérjük Szentséged apostoli munkájához Isten áldását, és bízunk abban, hogy a Regnum Marianumban élő keresztények sorsa sohasem lesz közömbös Őszentsége számára” – zárták levelüket. 

Érdekesség, hogy a CÖF-fel közösen Békemenetet szervező Bayer Zsolt fideszes megmondóember – aki egyébként a Niedermüller elleni tüntetés egyik szervezője volt – nem egy alkalommal kritizálta Ferenc pápát, sőt, már volt, hogy „derék liberális, genderben hívő marhának” is nevezte a katolikus egyház fejét.

FOTÓ: Vatican News / Facebook

Nézd meg a videónkat is a Niedermüller elleni fideszes tüntetésről!

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek