Karafiáth Orsolya: Amikor pályáztam, „Dömötör” még nem volt a PIM igazgatója

Szerző: Pintér Bence
2020.01.31. 11:26

„Elvtársnő a nénikéd” – üzeni Karafiáth Orsolya írónő Demeter Szilárdnak, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatójának.

Karafiáth Orsolya: Amikor pályáztam, „Dömötör” még nem volt a PIM igazgatója

Nem szabadul az Azonnali a Térey-ösztöndíj körüli botránytól, ugyanis miután megírtuk, hogy mi is ez az egész ügy, és a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatóját, Demeter Szilárdot is sikerült reagáltatnunk a témára, levelet kaptunk az utóbbi interjúban megemlített Karafiáth Orsolya írónőtől.

Demeter a Térey-ösztöndíj egyes írók általi visszautasítása kapcsán jegyezte meg az Azonnalinak: „Nagyon jó írókról van szó, akik így kaphatnának egy kis lélegzetvételnyi szünetet, írhatnának valamelyest nyugodtabb körülmények között, de Karafiáth Orsolya művésznő és elvtársainak verbális lincselő kommandója miatt elbizonytalanodtak. Karafiáth elvtársnő egyébként nem is olyan régen a szintén PIM által biztosított V4-es rezidensprogram ösztöndíját csont nélkül elfogadta, akkor nem volt büdös neki a rezsim intézményével való együttműködés, pedig akkor is én voltam a főigazgató. És láss csodát, nem vétóztam onnan ki, pedig megtehettem volna, de minek, reménykedtem benne, hogy hátha valami irodalmilag is értékelhető művet tesz le az asztalra.”

Karafiáth levelében a következőt írta:

„Amikor pályáztam, Dömötör nemhogy a PIM kinevezett, de még csak a megbízott igazgatója sem volt, csak ODJ csicskása. Ennyit a tényekről, egyébként meg elvtársnő a nénikéd.”

Az írónő nemcsak Demeter Szilárd és Orbán János Dénes költő (OJD) nevét írta el első levelében, hanem az Azonnaliét is. Ezt egy második levélben korrigálta, de jelezte, hogy a többi elírás direkt van.

Nem tudjuk, milyen fordulat jöhet még a Térey-ösztöndíj ügyében, mi mindenesetre figyelni fogunk!

FOTÓ: Karafiáth Orsolya / Facebook

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek