+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Pintér Bence
2020. január 31. péntek, 14:49
A CÖF és a Honfoglalás 2000 Egyesület délután közös közleményben határolódik el attól, hogy a „Soros-vírust” az ellenzéki média továbbra is koronavírusnak hívja, amely szerintük dehonesztáló a Szent Koronára nézve.

Figyelem! A következő írás fikció, Magyarországon legjobb tudásunk szerint nem jelent még meg a koronavírus. Arról pedig itt közöltünk egy cikket arról, hogy mekkora az esély arra, hogy megjelenik.

 

Nyugtalanító hétre ébred Magyarország: az Index információi szerint koronavírusos megbetegedés gyanújával szállítottak kórházba Budapesten három főt. A 24.hu cikke szerint a három megbetegedett személy egy olyan bizottsághoz tartozott, amely a hónapban később esedékes, évek óta szervezett nagy kínai-magyar kereskedelmi csúcskonferencia rendezését menedzselte.

 

A cikk megjelenése után Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő egy Instagram-sztoriban tagadja az információt, és jelzi, hogy pánikra semmi ok, a konferenciát pedig természetesen megtartják, a vírus pedig nem fog begyűrűzni Magyarországra. Az Index közben egy névtelen forrástól arról értesül, hogy a megbetegedettek száma közben hatra ugrott, és a teljes szervezőbizottságot karanténba vonták titokban.

 

Rémhíreket terjeszt a gyurcsányista patkánymédia címmel jelenik meg hamarosan cikk a 888-on,

 

amit pár perccel a megjelenés előtt a Lokál, a Ripost, az Origo, tizenkilenc megyei lap és 2400 óriásplakát is átvesz. A közmédia körkapcsolásban kapcsolja riportereit az ország több kínai étterméből és kínai piacából. A riporterek láthatóan erőltetett nyugalommal kóstolgatják az ételeket.

 

Kínában vesztegzár alá vonják a Hupej tartománnyal szomszédos tartományokat is, a külföldi újságírókat pedig sorra kiutasítják az országból. Hszi Csin-ping elnök az ENSZ-ben nyugtatja meg a világ közvéleményét arról, hogy kézben tartják a helyzetet. Donald Trump teljes embargót rendel el az összes kínai árura, amire a tőzsde rosszul reagál, zuhannak a részvényárak, egy eurót 450 forintért adnak.

 

Schobert Norbi élő videóban jelentkezik be, amelyben arról beszél, hogy a vírusokat csak a kígyóvállú puhányok kapják el, és vissza kéne vezetni a sorkatonaságot és a halálbüntetést. A videón két napig csámcsog a teljes magyar közvélemény, eközben a hvg.hu cikket közöl arról, hogy úgy tudják: elhunyt az egyik beteg.

 

A hírre az ellenzék közös doorstep-sajtótájékoztatót szervez, ám nem fér be mind a hét felszólaló az ajtóba, ezért Hadházy Ákos javaslatára a Kunigunda utcába vonulnak, ahol végül felszólítják a kormányt: engedjék be őket az MTVA épületébe, és emellett mondják meg végre az igazságot a koronavírusról is. Mindeközben újraegyesül az LMP és a Párbeszéd, mindkét pártból többen kilépnek a hírre és külön-külön egy-egy új zöldpárt alapításába fognak, de van egy ember, aki a Liberálisokhoz csatlakozik, ahol így húsz százalékkal megnő a párttagok száma.

 

Kedd reggel kormányhatározat jelenik meg arról, hogy másnap elkezdődik az új budai szuperkórház építése, amelyet Mészáros Lőrinc épít konzorciumban a Strabaggal, bár a terveken kicsit módosítottak, és egyelőre csak egy ezer férőhelyes kórházat építenek fel, de azt nagyon gyorsan. Az alkalmatlan Karácsony Gergely ellenére is tovább épül, szépül Budapest címmel jelenik meg cikk az Origon az ügyről, miközben a Facebookon mindenki arról találgat, miért van szükség hirtelen az új kórházra.

 

Kedd este az Index közli: negyven megbetegedésről értesültek egy névtelen forrásból, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő TikTokon tesz közzé válaszvideót.

 

A 24.hu cikkéből kiderül: a kormány már hétvége óta tisztában van a helyzet súlyosságával, de egyrészt Kína iránti tiszteletből, másrészt pedig azért reagáltak lassan, mert Habony Árpád Ibizára utazott, ezért nem tudták eldönteni, hogy a migránsokra, a liberálisokra, Sorosra vagy a cigányokra fogják-e a vírus megjelenését. Az M1-en az országos tisztifőorvost interjúvolják: azt kérdezik tőle, hogy maszkban jött-e, ahogy azt az Indexnek adott interjújában javasolta, vagy nem, és jelzik neki, hogy levideózták ám. Arról is érdeklődnek, hogy szólnak-e már a szirénák.

 

Szerda hajnalban a TEK és a rendőrség szögesdrótos kerítéssel veszi körbe a józsefvárosi kínai piac területét. Gyurcsány Ferenc „én is kínai vagyok” táblával a nyakában jelentkezik be élőben a helyszínről. Ugyanezen a napon reggel a kormánypárti lapok Migránsok hozták be Magyarországra a koronavírust című címlapos anyagokkal jelennek meg. A betegséget Soros-vírusnak keresztelik el, az indoklás homályos. Délelőtt az országos tisztifőorvos és az ÁNTSZ vezetője rendkívüli sajtótájékoztatón jelenti be: a koronavírus megjelent Magyarországon, és tájékoztatják a magyarokat a teendőkről.

 

Orbán Viktor miniszterelnök, mintha mi sem történt volna az elmúlt napokban, videót tesz közzé délben, amelyen az Országos Epidemiológiai Központban jár védőruhában, tájékozódik a helyzetről, amjd közli a magyarokkal: a helyzet komoly, de a kormány megvédi a magyarokat. Kardos Gábor az Azonnalin a fogyasztói társadalmat kárhoztató cikkéből az derül ki, hogy ő a vírusnak szurkol, Isztin Péter válaszcikke szerint viszont a piac szolgáltatja majd a megoldást a vírus megfékezésére.

 

Újabb koronavírussal fertőzött beteg hal meg Magyarországon, de mint az az Átlátszóhoz eljuttatott információkból és fényképekből kiderül, nem a betegség miatt, hanem azért, mert a Szent János Kórházban ráomlott a plafon.

 

A 888-on arról írnak, hogy a nyomorult liberálmarxista hazudozók tehát elismerték: nem is olyan veszélyes a vírus.

 

A CÖF és a Honfoglalás 2000 Egyesület délután közös közleményben határolódik el attól, hogy a „Soros-vírust” az ellenzéki média továbbra is koronavírusnak hívja, amely szerintük dehonesztáló a Szent Koronára nézve. A Coca-Cola a járványra és annak kormányzati elhallgatására utaló reklámot tesz közzé Facebookon, hét cikkben ünnepli őket ezért a mainstream sajtó. Este a Keménymagban a „sárgák” és a „japók” tarkónlövésével viccelődnek, a felháborodást azzal hűtik, hogy a libernyákok nem bírják elviselni a sajtószabadságot.

 

Csütörtökön a kormány egy gyors törvénymódosítással új vészhelyzeti szintet hoz létre, a migrációs-járványügyi vészhelyzetet, amit rögtön be is vezetnek. A vészhelyzeti intézkedések közül elsőként azt az új szabályt alkalmazzák, hogy néhány szerintük „különösen veszélyeztetett városban”, így például Budapesten, Szegeden, Szombathelyen, Miskolcon, Salgótarjánban, Jászberényben és Hódmezővásárhelyen felfüggesztik az önkormányzatiságot.

 

A törvényben van egy külön pont, ami arról szól, hogy a kormány a multiknak valamilyen formában megtéríti a „Soros-vírus” által okozott gazdasági kárt és kiesést, párhuzamosan az áfát határozatlan időre 31 százalékra növelik.

 

Gyurcsány Ferenc látványosan orrát fújva, köhögve jelentkezik be YouTube-on, miután elterjed, hogy elkapta a vírust Oláh Lajostól, aki részt vett a kínai konferencia szervezésében, és napok óta nem szerepelt a nyilvánosság előtt. A Bayer-showban bejátsszák a videót, és a műsorvezető kiröhögi. Később Hont András feltárja, hogy Gyurcsány tényleg csak eljátszotta, hogy beteg, emiatt DK-s nyugdíjashordák támadják le a Facebookját.

 

Gulyás Gergely a Kormányinfón felháborodottan tagadja, hogy csak az ellenzéki vezetésű városok irányítását akarták visszaszerezni a törvénymódosítással. Mikor rákérdeznek, hogy továbbra is meg akarják-e tartani a kínai-magyar konferenciát, a miniszter visszakérdez: „Miféle konferenciát?”

 

Az ellenzék tüntetést hirdet estére, de mivel kijárási tilalom van, ezért azt online, a Momentum által létrehozott VR-szobában tartják meg. Mivel így nem kell a hidegben szoronkodni valami random budapesti téren, ezért húsz felszólaló helyett negyvenen szólalnak fel, de itt is megjelenik Bede Zsolt. Tamás Gáspár Miklós ír valamit a Mércére, és közben több nekrológot is előre elkészít, készülve a vírus tetőzésére.

 

Az M1-en élő adásban esik össze az egyik riporter, akit korábban arra kényszerítettek, hogy a kínai piacon kóstoljon meg ételeket, hamarosan megszakad az adás. Orbán Viktor nem jelenik meg a publikum előtt, de folyamatosan kerülnek ki róla videók, ahogy járja az országot. Hamarosan kiderül azonban, hogy ezeken valójában egy Orbán Viktorra megszólalásig hasonlító ember szerepel. A Fidesz helikopterekről szórt szórólapokon az ellenzékre fogja a videóhamisítást.

 

A CNN megszakítja adását, mivel az amerikai biztonsági szolgálatok közlése szerint atomrobbanás történt Hupej tartományban.

 

A kínai kormány tagadja, hogy ilyen drasztikus eszközhöz folyamodott volna, de a közösségi médiát ellepik a gombafelhős képek és szatellitfelvételek.

 

A következő hetekben országosan és világszerte elszabadul a káosz, sorban elhallgatnak a tévé- és rádiócsatornák, megszűnik az internet. Mikor már az egész Földön csönd van, az Európai Néppárt bejelenti: úgy döntöttek, inkább nem zárják ki a Fideszt, de még lehet, hogy meggondolják magukat. Gyurcsány Ferenc chatbotja küld rá egy sírós emojit.

 

NYITÓKÉP: Pintér Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Milyen hatása van annak az ígéretesnek tűnő gyógyszernek a koronavírusos betegekre, amit Kínától kaptunk? Hogyan védekezzünk, ha szerelőt kell hívni a lakásba? Ezekről is beszélt az operatív törzs kedden.

Hétfőről keddre kilencen haltak meg, így összesen már 47 áldozata van a betegségnek Magyarországon: grafikonokon mutatjuk, hol áll a járvány itthon.

A német közéletben is vitatott, hogy szükségesek-e a jelenlegi szigorú intézkedések a járvány megfékezésére. Orvosok, közgazdászok ki is dolgoztak egy alternatív javaslatot, miként lehetne megindítani lassan a visszatérést a normalitásba.

Hogyan vészelték át Szarajevó lakói a mindennapokat, az izoláltságot, az élelmiszerhiányt és a különböző járványokat? És mi a helyzet most?

A magyar kormány 200 ezer maszkot küldött Szerbiának, és 100 ezret Horvátországnak a koronavírus elleni harcban.

Koronainfó: ismét itt van grafikonokkal és a legfontosabb információkkal minden, amit tudnod kell a koronavírus-fertőzés hazai állásáról.

Még mindig a miniszterelnök videói és az operatív törzs a sláger a coubereknél.

A hét kérdése

Vajon rászólt valaki a Fideszre, hogy ezt már tényleg nem kéne? Vagy erkölcsi okokból gondolták meg magukat? Vagy csak Semjén Zsoltot froclizzák vele?

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Ezt is szerettétek

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Hogyan vészelhetjük át ép lélekkel a következő heteket, és miben reménykednek a bevételeiktől eleső vállalkozók?

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Twitter megosztás Google+ megosztás