AC/DC-t bömböltetve indult el a Dézsi-éra Győrben: hárommilliót küld Vuhannak a város

Szerző: Pintér Bence
2020.01.31. 12:15

Az új győri polgármester átalakította a bizottsági struktúrát, új alpolgármestert választott, környezetvédelmi döntéseket hozott és még Győr testvérvárosa, a koronavírus által sújtott Vuhan kisegítéséről is döntött.

AC/DC-t bömböltetve indult el a Dézsi-éra Győrben: hárommilliót küld Vuhannak a város

Zenére várakozhattak a péntekre váratlanul meghirdetett győri közgyűlés résztvevői Győrben: feltehetően a rockrajongó, múlt vasárnap megválasztott fideszes polgármester, Dézsi Csaba András javaslatára az AC/DC legnagyobb slágerei szóltak a hangszórókból az ülés kezdete előtt.

Dézsi nyitóbeszédében elmondta: Győr viharos időszakon van túl, de a győriek a január 26-i időközi polgármester-választáson a béke mellett, és amellett döntöttek, hogy a várost ne Budapestről, hanem Győrből irányítsák. Azt ígérte: a győriekkel együtt fog dolgozni, nem fog leállni vitatkozni fölösleges ideológiai kérdésekről. Abban bízik, hogy nem csak 140 ezer győri polgármestere lesz, hanem hogy 140 ezer munkatársa lesz abban, hogy Győrért dolgozzanak.

Az ülésen az új polgármester esküt tett, és választott két új alpolgármestert is Szeles Szabolcs fideszes képviselő és Dr. Perger Elza KDNP-s politikus, jogász személyében, miközben Fekete Dávid alpolgármester lemondott,

mivel tanácsnokká választották. Dézsi átvariálta kicsit a bizottsági struktúrát is, és a szervezeti és működési szabályzatot is módosította annak érdekében, hogy két új tanácsnokot válasszanak, egyikük a társadalmi kapcsolatokért felel majd, a másikuk pedig, Fekete Dávid leköszönő alpolgármester az egyetem fejlesztéséért és az ifjúságpolitikáért. Dézsi javaslatára a közgyűlés egy új bizottságot is létrehozott, a környezetvédelmi bizottságot.

Dézsi külön felhívta a figyelmet arra, hogy az előző ciklusban nem volt ilyen bizottság, amit ő nem tartott jó döntésnek. A környezetvédelem tényleg hangsúlyos elem volt az első, Dézsi által elnökölt közgyűlésen: határoztak a marcalvárosi Kiserdő ligeterdővé minősítéséről, illetve arról, hogy kezdjék meg a Püspökerdő helyi jelentőségő természetvédelmi területté nyilvánítását.

Kevésbé ismert tény, hogy Győr a kínai Vuhan testvérvárosa, amely jelenleg karanténban van a koronavírus miatt.

A közgyűlés Dézsi javaslatára ezért arról is határozott, hogy Győr hárommillió forinttal segítse meg a Vörökereszt vuhani szervezetét.

FOTÓ: Pintér Bence / Azonnali

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek