+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Ecsenyi Áron
2020. január 29. szerda, 17:13
Niedermüller beszólása enyhe ahhoz képest, hogy a Goldman Sachs vezére be se engedné a tőzsdére a csak fehér férfiak által vezetett cégeket. A nácik pont így kezdték a piackorlátozást.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

A DK-s Niedermüller Péter fehér heteró keresztényeket rémisztő képződménynek beállító negatív diszkriminációja csak párlata annak, amit a minap a Goldman Sachs CEO-ja, David Solomon közölt a davosi konferencián. A fehérbőrű vezérigazgató valószínűleg nem a külső adottságaiból származó helyzetét akarta kompenzálni, amikor azt találta mondani, hogy a csak fehér férfi vezetőkből álló amerikai és európai cégek tőzsdei nyilvántartásba vételét innentől kezdve nem fogja aláírni. Megnyugtató, hogy megkülönböztető csillagot még nem akar senkire sem ragasztatni, ha az illető nem szolizott eleget.

 

Pedig még csak alig egy éve kavart hatalmas botrányt az adófizetési kényszerrel fenntartott, brit állami média, a BBC által kiadott, nyíltan a fehér férfiakat diszkrimináló rasszista álláshirdetés. A BBC operatív menedzsereinek moralitásérzékét ugyanis nem zavarta, hogy a kiírt multimédiás gyakornoki pozícióban kikötötték; kizárólag fekete, ázsiai és nem fehér jelentkezőket fogadnak soraikba. Bár nem feltétlenül mindenkinek az az álma, hogy egy ilyen csapattal dolgozzon együtt, azért felettébb elgondolkodtató, hogy 

 

a nemzetiszocializmus kicsit több, mint fél évszázada épp ehhez hasonló logikájú zsidótörvényekkel csomagolta újra a baloldal piackorlátozó etatizmusát.

 

Az irigység szempontjából ugyanis mindegy, hogy épp a gazdag burzsoázia, a zsidók, vagy a fehér férfiak kerülnek terítékre, a cél mindig valamilyen politikai vagy az azzal összefonódott érdekek érvényesítése, ami elégtételt vesz az irigységért. Most a fehér férfiakat fedezték fel. 

 

Kíváncsi vagyok, mikor lesz elég egy fehér férfira ráfogni a metoo-t a munkahelyén bármivel, és már jön is a kirúgás: bizonyára azért engedte előre a hölgyet az ajtóban, mert lenézi, megnézi, kinézi. Nincs apelláta, a fehér fiúnak repülnie kell. 

 

A baloldali kirekesztés nem érti a jogok kölcsönösségének elvét. Nem értik azt, hogy ha nem korlátozzuk a fehér férfit abban, hogy ő is részt vegyen a fogyasztókért zajló piaci versenyben, akkor azzal mindenki jól jár. Minden állami elnyomás, kvóta, a termelők érdekeit kilobbizó szabály csakis a fogyasztói döntéssel szemben tud megvalósulni. 

 

Ha korlátozni akarják a csak fehér férfi vezetőkkel működő cégek tőzsdei működését, akkor azzal nemcsak a fehér férfiak jogai és a moralitás sérülnek, hanem a verseny is.

 

Vagyis nem adnak, hanem elvesznek. A korlátozás és a kényszer gépezete csak az igazságosságból vehet el, hiszen a jogok kölcsönösségéből vesz el. Mindezt azért, hogy felépíthesse és saját ideológiája mentén formálhassa a társadalmat. Ezzel az erőszakmonopólium nemhogy problémamegoldó nem lesz, hanem épp előidézi azokat; problémát csinál ott is, ahol nem lenne probléma, miközben pusztítja a szabad piacot, növeli a politikai gátlástalanságot, felborítja a teljesítmény alapján való érvényesülést és kiöli az erkölcs alapját jelentő igazságosságot.

 

A szerző a libertárius Le az Adók 75%-ával Párt elnöke. A többi cikkét itt találod. Ha kifejezetten a Niedermüller-ügyről olvasnál véleményt az Azonnalin, ide kattints!

 

FRISSÍTÉS: Január 30-án, egy nappal az azonnalis közlést követően szerkesztőségünk legnagyobb meglepetésére Ecsenyi Áron fenti írása a Pesti Srácokon is megjelent, miután a szerző az Azonnalival nem egyeztetve több szerkesztőségnek is elküldte írását. Mivel az Azonnalinál kizárólagossági alapon közöljük a cikkeket, a jövőben Ecsenyi Áron cikkeit nem közöljük.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Schiffer Andrással és Böcskei Balázzsal azt jártuk körbe, mit jelent a magyar Eb-szereplés a focinkra nézve, és hogyan bántak a magyar szurkolókkal Münchenben. Podcast!

Miután Németországot meghódította már az ausztropop, ideje betörnie Magyarországra is.

Az Európai Tanács csütörtöki ülésén a holland miniszterelnök felvetette, hogy Magyarországnak távoznia kellene az EU-ból, ami cselekvésre ösztönözte a DK miniszterelnök-jelöltjét.

Hadházy az Azonnali Karácsony-interjújára reagált: szerinte a korrupcióval szemben nem
lehet pragmatikusnak lenni.

A Lukasenka-ellenes bloggert még az elnökválasztási kampányban tartóztatták le a közrend súlyos megsértésének vádjával – akár 15 évet is kaphat.

Az ostravai kórház covidosztályán dolgozók három hónapon keresztül szedték az Imunor nevű gyógyszert, és alig betegedtek meg közülük.

Az eheti Tsúfos Tükör a német-magyar mérkőzést egy új szemszögből kívánja bemutatni.

A hét kérdése

Nem sikerült a csoda, de az a két pont még így is kettővel több, mint amit a papírforma alapján a szakértők vártak. A kérdés már csak az, hogy a továbbiakban kiknek fogsz drukkolni.

Azért ide elnéznénk

A Parlament és Lánchíd kötötti ideigelenes pihenőparkban átalakíthatsz egy parkolót. Pályázz augusztus 10-ig!

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás