Megint erősödik a nácizmus a baloldalon?

Ecsenyi Áron

Szerző:
Ecsenyi Áron

2020.01.29. 17:13

Niedermüller beszólása enyhe ahhoz képest, hogy a Goldman Sachs vezére be se engedné a tőzsdére a csak fehér férfiak által vezetett cégeket. A nácik pont így kezdték a piackorlátozást.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

A DK-s Niedermüller Péter fehér heteró keresztényeket rémisztő képződménynek beállító negatív diszkriminációja csak párlata annak, amit a minap a Goldman Sachs CEO-ja, David Solomon közölt a davosi konferencián. A fehérbőrű vezérigazgató valószínűleg nem a külső adottságaiból származó helyzetét akarta kompenzálni, amikor azt találta mondani, hogy a csak fehér férfi vezetőkből álló amerikai és európai cégek tőzsdei nyilvántartásba vételét innentől kezdve nem fogja aláírni. Megnyugtató, hogy megkülönböztető csillagot még nem akar senkire sem ragasztatni, ha az illető nem szolizott eleget.

Pedig még csak alig egy éve kavart hatalmas botrányt az adófizetési kényszerrel fenntartott, brit állami média, a BBC által kiadott, nyíltan a fehér férfiakat diszkrimináló rasszista álláshirdetés. A BBC operatív menedzsereinek moralitásérzékét ugyanis nem zavarta, hogy a kiírt multimédiás gyakornoki pozícióban kikötötték; kizárólag fekete, ázsiai és nem fehér jelentkezőket fogadnak soraikba. Bár nem feltétlenül mindenkinek az az álma, hogy egy ilyen csapattal dolgozzon együtt, azért felettébb elgondolkodtató, hogy 

a nemzetiszocializmus kicsit több, mint fél évszázada épp ehhez hasonló logikájú zsidótörvényekkel csomagolta újra a baloldal piackorlátozó etatizmusát.

Az irigység szempontjából ugyanis mindegy, hogy épp a gazdag burzsoázia, a zsidók, vagy a fehér férfiak kerülnek terítékre, a cél mindig valamilyen politikai vagy az azzal összefonódott érdekek érvényesítése, ami elégtételt vesz az irigységért. Most a fehér férfiakat fedezték fel. 

Kíváncsi vagyok, mikor lesz elég egy fehér férfira ráfogni a metoo-t a munkahelyén bármivel, és már jön is a kirúgás: bizonyára azért engedte előre a hölgyet az ajtóban, mert lenézi, megnézi, kinézi. Nincs apelláta, a fehér fiúnak repülnie kell. 

A baloldali kirekesztés nem érti a jogok kölcsönösségének elvét. Nem értik azt, hogy ha nem korlátozzuk a fehér férfit abban, hogy ő is részt vegyen a fogyasztókért zajló piaci versenyben, akkor azzal mindenki jól jár. Minden állami elnyomás, kvóta, a termelők érdekeit kilobbizó szabály csakis a fogyasztói döntéssel szemben tud megvalósulni. 

Ha korlátozni akarják a csak fehér férfi vezetőkkel működő cégek tőzsdei működését, akkor azzal nemcsak a fehér férfiak jogai és a moralitás sérülnek, hanem a verseny is.

Vagyis nem adnak, hanem elvesznek. A korlátozás és a kényszer gépezete csak az igazságosságból vehet el, hiszen a jogok kölcsönösségéből vesz el. Mindezt azért, hogy felépíthesse és saját ideológiája mentén formálhassa a társadalmat. Ezzel az erőszakmonopólium nemhogy problémamegoldó nem lesz, hanem épp előidézi azokat; problémát csinál ott is, ahol nem lenne probléma, miközben pusztítja a szabad piacot, növeli a politikai gátlástalanságot, felborítja a teljesítmény alapján való érvényesülést és kiöli az erkölcs alapját jelentő igazságosságot.

A szerző a libertárius Le az Adók 75%-ával Párt elnöke. A többi cikkét itt találod. Ha kifejezetten a Niedermüller-ügyről olvasnál véleményt az Azonnalin, ide kattints!

FRISSÍTÉS: Január 30-án, egy nappal az azonnalis közlést követően szerkesztőségünk legnagyobb meglepetésére Ecsenyi Áron fenti írása a Pesti Srácokon is megjelent, miután a szerző az Azonnalival nem egyeztetve több szerkesztőségnek is elküldte írását. Mivel az Azonnalinál kizárólagossági alapon közöljük a cikkeket, a jövőben Ecsenyi Áron cikkeit nem közöljük.

Ecsenyi Áron
Ecsenyi Áron az Azonnali vendégszerzője

A libertárius Le az Adók 75%-ával párt elnöke, miniszterelnök-jelölt az ellenzéki előválasztáson.

olvass még a szerzőtől
Ecsenyi Áron
Ecsenyi Áron az Azonnali vendégszerzője

A libertárius Le az Adók 75%-ával párt elnöke, miniszterelnök-jelölt az ellenzéki előválasztáson.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek