A Néppárt továbbra sem hajlandó dönteni a Fidesz tagságáról

2020.01.29. 17:53

Mégsem fognak szavazni a Fidesz tagságáról a Néppárt február 3-i kongresszusán. Szerinted kizárják valaha őket? Szavazz!

A Néppárt továbbra sem hajlandó dönteni a Fidesz tagságáról

Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke szerdán bejelentette, hogy nem fognak jövő héten a Fidesz tagságáról szavazni a Néppárt kongresszusán, így továbbra sincs időpontja annak, mikor fog dönteni a Néppárt a nagyobbik magyar kormánypárt tagságáról.

Ahogy már arról múlt héten beszámoltunk, a Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint a három bölcs is megosztott volt a témában, és azt javasolták: maradjon a Fidesz felfüggesztve, amíg nem változtat nyilvánosan a politikáján, és közeledik újra a Néppárthoz. Úgy tűnik, hogy tényleg ez lesz a forgatókönyv, ezt a döntést pedig Tusk a három bölccsel való tanácskozás után hozta.

Így a Fidesz ugyan továbbra is fel lesz függesztve, de az EP-képviselőik dolgozhatnak a Néppárt EP-frakciójában, miközben a pártkongresszusra Orbánt nem hívják,

és a fideszesek tisztégeket nem viselhetnek a pártcsaládban.

A Néppárt és a Fidesz között már régóta feszült a hangulat, mióta tavaly márciusban vizsgálatot indítottak el a pártban a Fidesszel szemben. Legutóbb a Fidesz alelnöke, Novák Katalin akadt ki a Néppártra, mert szerinte elárulták a Fideszt a szövetségesei azzal, hogy  sok néppárti politikus is elfogadott egy semmitmondó határozatot a Magyarországgal szemben indított 7-es cikkellyel kapcsolatosan, míg a Néppárt frakcióvezetője, Manfred Weber arról beszélt nekünk, hogy ha a Fidesz a Néppártban szeretne maradni, akkor tisztáznia kell, hogy ragaszkodnak-e a Néppárt alapelveihez.

Donald Tusk nem jelentett be pontos időtervet arra, hogy mikor is fognak dönteni a Fidesz tagságáról, így arra kérjük olvasóinkat, döntsetek ti, mikor is lesz egyáltalán döntés erről a Néppártban!

FOTÓ: Orbán Viktor (Facebook)

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek