+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Fekő Ádám
2020. január 24. péntek, 15:47
Nem akartad elhinni, hogy a Fidesz körül elfogyott a szellemi tőke? Pedig a szervezőzsenijük szerint nem lesz gond egy jachtozós szexvideóból, és a kampányzsenijük kellett ahhoz, hogy rájöjjenek: van igény a régisulis cigányozásra.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

Az senkinek nem lehet újdonság, hogy a Fidesz mögül szép lassan eltűnt a szellemi háttér, ennek pedig két oka van: az egyik az, hogy most már negyedik éve tulajdonképpen semmi másról nincs szó a párt politikájában, mint hogy minél pontosabban felvázolják azt az apokalipszist a szavazóik fejében, ami akkor érkezne, ha bárki más nyerné meg a választásokat; másrészt az évek során előkerült vitás kérdések után

 

szép lassan lemorzsolódtak az Orbán Viktoron kívüli okos emberek a közvetlen elitből.

 

Akik megmaradtak, azok is kezdenek elhasználódni.

 

Nyilván lehet erre azt mondani, hogy vágyvezérelt újságírás, de érdemes elolvasni az Index cikkét Borkai Zsolt ügyéről. Ebben nem is Borkai sztorija volt az érdekes, hanem három szereplő:

 

1. Kubatov Gábor, aki valamiért úgy gondolta, hogy egy kereszténydemokráciára esküdöző konzervatív pártnak nem fog rosszat tenni az, ha az egyik legnépszerűbb polgármesterének jachtos kurvázását hetekig nézheti az ország az önkormányzati választás előtt.

 

2. Orbán Viktor, aki elfogadta, hogy elég a jobboldali médiában blokkolni ezt a kurvázást, és már nem is lesz semmi probléma.

 

3. A titkos befutó Kósa Lajos. Miközben Kubatov autóval látogatta meg Borkait, hogy négyszemközt hívja félre, és beszéljen vele a videóról, ő egyszerűen felhívta telefonon a polgármestert, és elmondta, látott róla egy videót.

 

A harmadik ponton igazából csak röhögni lehet, Kósa Lajos mutatott ennél cifrább dolgokat is, de azért ez is mond valami a Fidesz mostanában sokat emlegetett valóságérzékelési problémáiról.

 

Azokról a valóságérzékelési problémákról, amik miatt mondjuk a Fidesz tévedhetetlen listazsenije is úgy gondolhatta, egy luxujachtozó fideszes polgármester videója nem árthat a pártnak, és a jobboldali sajtó blokkolása (értsd: egy büdös sort sem írtak róla) elég lesz ahhoz, hogy ha kikerül a videó, elbagatellizálják a dolgot.

 

Azért ilyenkor felmerül a kérdés: ezek tényleg képesek voltak ennyire rossz választ adni egy olyan kérdésre, amire valószínűleg tízből kilenc ember helyesen reagált volna egy átlagos buszmegállóban?

 

És akkor mintha erre a sztorira rímelve bukkant volna fel a képben Habony Árpád, akiről a kremlinológia ismerői úgy gondolják, száműzve lett Londonba alternatív híreket gyártani. Ő itt a megmentő, akinek keze nyoma a Népszava szerint rajta is van a kormány aktuális harcán, most épp a bírók és a cigányok ellen.

 

Tehát most ott tartunk, hogy a magyar kormánynak Londonból kellett hazahozni valakit, aki messiásként emelte fel kisujját, és elmondja:

 

„hé, hát ebben az országban cigányok is vannak, azokat senki nem szereti!”

 

Az embernek kicsit olyan érzése van, hogy Habony az az ember a nyugdíjasokkal teli irodában, aki be tudja állítani a nyomtatót a számítógépen: különösebben semmit nem csinál, de a többieknek annyira nincs már fogalma sem arról, mi történik a világban, hogy a saját környezetében mindenhatóvá válik.

 

A kommunikációs zseni karrierjéről valószínűleg az mond el a legtöbbet, hogy a határon átlépve egyáltalán nem jönnek be ezek a nagyívű kommunikációs trükkök: Szlovéniában és (az akkor még Macedóniának hívott) Észak-Macedóniában is elbuktak az emberei, ahogy Horvátország sem volt olyan nagyon vevő a hozzá közel álló médiabirodalom nálunk már állami szintre emelt produkciójára.

 

Márpedig ha tényleg Habony Árpádtól függ a Fidesz sikeres gyűlöletkampánya, akkor azért elég nagy szarban lehetnek:

 

ezek szerint Rogán Antaltól kezdve Kubatov Gáboron át egészen Varga Juditig senkinek nem jutott eszébe semmi egy olyan kampányszövegen kívül, amihez hasonlóval a Jobbik simán a parlamentbe jutott már 2010-ben is.

 

A mellékelt ábra szerint a Fideszben már ez is teljesítmény.

 

Olvass még több cikket Fekő Ádámtól az Azonnalin!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Páran összeáltak egy Facebook-csoportban, hogy önkéntesen pajzsokat gyártsanak kórházaknak a 3D-s nyomtatóikkal. Azóta több cég, iskola és egyetem is beszállt a védőfelszerelések gyártásába.

Kérdés, hogy mekkora sikerrel: a különösen befolyásos, német, spanyol, francia vagy olasz néppárti tagpártok továbbra is hallgatnak a Fideszről.

Orbán arra panaszkodik a Néppárt prominenseinek, például a német CDU és CSU elnökeinek, hogy a pártcsalád elnöke, Donald Tusk a Néppárt hitelességét kockáztatja.

Mekkora tartalékkal rendelkeznek a kórházak védőfelszerelések tekintetében, és van-e valamiből hiány? Mit csináljon az a házi karanténra ítélt ember, akit baleset ér?

Az elmúlt 24 órában 950-en haltak bele a fertőzésbe. A terjedés viszont lassul, a kormány is bizakodó.

A Stacy's Mom című alterrock himnusz szerzője, Adam Schlesinger 52 éves volt.

Hatvannal vannak többen, mint tegnap. Egy hetvenéves férfi belehalt a fertőzésbe, a felgyógyultak száma pedig 42-re emelkedett.

A hét kérdése

Vajon rászólt valaki a Fideszre, hogy ezt már tényleg nem kéne? Vagy erkölcsi okokból gondolták meg magukat? Vagy csak Semjén Zsoltot froclizzák vele?

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás