Miért akarják a NER tizedik évében a németeket likvidálni?

Techet Péter

Szerző:
Techet Péter

2020.01.23. 07:08

Vajon mit szólna az erdélyi Demeter Szilárd, ha ezt hallaná: „nagy lehetőséget szalasztott el Románia a békésebb jövő felé vezető úton a magyarság teljes likvidálásával”?

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

A Fidesznél a média kérdése nagyon beragadt. Nem elég, hogy uralmuk tizedik évében is úgy hiszik, őket elnyomják, ezért újabb felületekre van szükségük, de tehetségtelenségüket is mennyiségi fölénnyel hiszik elfedni tudni. Ilyen az, amikor egykori MSZMP-sek és ivadékaik játszanak jobboldalt.

 

Így született meg a legújabb fideszes médiafelület, amiben a Primark- és H&M-szerű ruhákba öltözött fiatalok slammelnek, dadognak, beszélgetnek unalmas könyvekről. De talán a munkásőr-szavazóbázisnak van annyi szabadideje, hogy nem csupán előfizet a gombamód szaporodó fideszes újságokra (ablakot puccolni bizonyosan kiválóak, a Mandinerrel kell csak vigyázni, mert az karcolhatja az üveget), de végignéznek egy nyolcórás műsorfolyamot, ami valami olyasmiről szól, hogy embereknek a harmincas éveik közepén, végén is még frusztrációik vannak az M2 egykori Kultúrház műsora után. Tehát megcsinálták annak fideszes verzióját. Ez lett a Hajónapló.

 

Én két óra alatt pörgettem végig a bő nyolcórás adást, a lényeg abból is kiderül. A legnagyobb lényeg, amire

 

érdemes minden tisztességben megőszült szochazás, fideszes házmesternek is ébren maradnia, a hetedik órában jön.

 

Négy, kissé szedett-vedetten öltözött fideszes celeb (én csak Megadja Gábor gitárost tudtam azonosítani a szereplők közül) beszélget. Ekkor hangzik el az egyik résztvevő szájából (nevére nem emlékszem, de remélem, a feljelentésben helyesen szerepel majd):

 

„Nagy lehetőséget szalasztott el Európa a békésebb jövő felé vezető úton a németség teljes likvidálásával”.

 

Nem a Nemzeti Parasztpárt vagy a Magyar Kommunista Párt valamelyik vidéki körútjának állomásáról tudósított a Filmhíradó, hanem a Petőfi Irodalmi Múzeum által kért, kezdeményezett, finanszírozott és felügyelt műsor véleményeként hangzott el a mondat. 2020-ban. Majd’ hetvenöt évvel a németek kitelepítése után. Amúgy épp az ő emléknapjukon. Az egyetlen ellenreakció a műsorban annyi volt, hogy Megadja Gábor gitáros fogta a fejét.

 

Orbán Viktor Nemzetvezető persze már többször is kifejtette, hogy ő magyar Magyarországot akar, és Magyarországon sohasem volt, amiként sohasem lesz multikulturális társadalom. Az, hogy a Nemzetvezető mit akar, abba nem szólok bele, azt bizonyosan ő tudja a legjobban, előtte már sokan – Szálasi Ferenctől Veres Péteren át Potyka bácsiig – akartak persze magyar Magyarországot.

 

Akaratuk azért lehetett és volt fenyegető, mert – és ebben a Nemzetvezető már tévedni méltóztatott – Magyarország igenis történelme során – már a honfoglalásnak nevezett beözönléskor is – multikulturális (például részben zsidó) volt. A magyar polgárosodás folyamata pedig éppen azon zsidókhoz és németekhez kapcsolódott a 19. században, akiket aztán a 20. század első felében a Nemzetvezető szellemi elődei – a maihoz hasonló frusztrációik miatt – halálba küldtek, bevagoníroztak, Dunába lőttek, vagy kitelepítettek.

 

Magyarország az elmúlt száz évben közelebb került az orbáni álomhoz: a zsidóüldözéssel, majd a németek kitelepítésével a mai Magyarország tényleg magyarabb lett.

 

Olyan is.

 

A magyar szélsőjobboldalon és szélsőbaloldalon – azaz a mindenkor frusztráltak és tehetségtelenek között – mindig is erősen jelen volt a zsidóellenesség mellett a németellenesség is.

 

A szorgalmas, tüchtig, módos svábot könnyebb volt utálni, majd kitelepíteni, mint életmódjában, szorgalmában leutánozni.

 

Szabó Dezső még a zsidóellenességét is kész volt félretenni a németgyűlöletért cserébe, mondván: a svábbal szemben még a zsidóval is össze lehet fogni. És miközben sok asszimilált német ember (gondoljunk csak a német anyanyelvűként nevelkedett Herczegh Ferencre vagy Márai Sándorra) a magyar jobboldal, konzervativizmus szellemi nagysága lett, számos szélsőjobboldali szemében ez is bűnük volt: elnémetesítik a magyar fajt, nyelvet, mondatszerkezetet, mifenét.

 

1945 után aztán az antifasizmus újabb ürügyet adott arra, hogy egyrészről a magyarországi németség egészére rá lehessen rontani, másrészről a második világháborús magyar részvétel helyett másokat lehessen okolni. Furcsállom is, hogy a Szabadság téri Gábriel-szobron az Ártatlan Magyar Államra, amelyet köztudomásúlag már 1920-ban Adolf Hitler szobafestőként is rá tudott venni a numerus clausus bevezetésére (gonosz németek!), a német Bundesadler mellett nem csap le még két mohácsi és egy soroksári sváb kulák is.

 

Lecsapott viszont rájuk a Hajónapló ökle. Sőt, a németek likvidálásáról fantáziáló sapkás résztvevő még Veres Péter vagy Rákosi Mátyás vágyait is túlszárnyalta: ő nem elégedne meg a németség bevagonírozásával, kitelepítésével, de egyenesen likvidálná őket. Ahogy azt Ilja Ehrenburg sztálinista gondolkodó fel is vetette a második világháború után.

 

Ami a műsorban elhangzott, az kimeríti a közösség elleni uszítás büntetőjogi tényállását.

 

Noha én is német származású vagyok, azaz az érintett közösség tagjaként magam is felléphetnék, ezt nem teszem, de bízom benne, hogy a hazai németség választott képviselői – akár a németül tényleg tudó, soproni jobbikos polgárember Brenner Koloman, aki kommentben már jelezte is feljelentési szándékát; akár a németül nem annyira beszélő, de németként a parlamentbe bekerült Ritter Imre (akinek innen is szólok, hogy az Imre németül Emmerich) –, valamint a német kisebbség egyéb hivatalos szervei tényleg megteszik a szükséges jogi lépéseket.

 

És mivel a Petőfi Irodalmi Múzeum élén jelenleg Demeter Szilárd személyében egy romániai magyar áll, ő bizonyosan átérzi a kisebbségellenes uszítás súlyát, és levonja a szükséges konzekvenciákat.

 

Egyszerűen képzelje el, mit tenne, ha azt hallaná: „Nagy lehetőséget szalasztott el Románia a békésebb jövő felé vezető úton a magyarság teljes likvidálásával”.

 

És tegye akkor is ezt, ha nem az övéit szidják, hanem az övéi szidnak!

 

Az ilyen kis félmondatok se születnek meg persze véletlenül, főleg, hogy nem egy élő adásról volt szó, azaz nyugodtan ki is lehetett volna vágni. Látható, hogy – miután a migrációs hiszti kezd kicsit kifulladni (elvégre, ha nekünk olyan csudajó kerítésünk van, akkor miért kell még magyarnyelvű plakátokkal is védenünk magunkat a belterületen?) – a kormány szeretné izzítani a hangulatot azok ellen, akik mindig kéznél vannak ilyenkor. Külpolitikai okokból a zsidókat most kicsit hagyják, bár a Kossuth Rádió élére csak kineveződött egy vérgőzös antiszemita. A cigányokat külpolitikailag úgyse védi le senki, azaz őket lehet is kezdeni ütni – ez meg is indult. És

 

mivel most már hidegül el a CDU/CSU a Fidesztől, hirtelen a németség likvidálása is olyan égető kérdés lett, amiről érdemes hangosan gondolkodni.

 

A felelőtlen cinizmus egyszer átcsap tartalmi gonoszságba. Tudom én persze, hogy egy posztmodern tréfa az egész Nemzeti Együttműködési Rendszere, amiben semmi sem igaz, és minden lehetséges, ennyiben még annyi tartalma – de legalább veszélye – sincs, mint a még modern fasizmusnak volt. De ahogy akkor, most is mindenki utólag majd parancsra cselekedett.

 

Olvass még több cikket Techet Pétertől az Azonnalin! Ha olvasnál még a németlikvidálás-ügyről, ide és ide kattints!

 

Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől
Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek