Őrület, mégis kiáll ez az ország az elnyomottak mellett!

Fekő Ádám

Szerző:
Fekő Ádám

2020.01.21. 17:30

Legalábbis amikor egy jelentéktelen celebbel kell harcolni az interneten: Schobert Norbert kijelentésére úgy megmozdult az ország, mintha bárkinek az életét is befolyásolná, mit gondol az ideális házasságról egy péksütiárus.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

Azért jó látni néha, hogy Magyarországnak mégiscsak van valamiféle morális iránytűje. Nagy dolog ez, hiszen most már tényleg évek óta arról van szó, mikor kéne tűzparancsot adni a határon tobzódó migránsokra, mit kéne csinálni a hazaáruló ellenzékiekkel, mit érdemelne Judith Sargentini, és az ember tényleg reménykedni tud csak benne, hogy ennek nincs több alapja, mint amikor futballmeccsen a szomszéd ország csecsemőinek ledarálásáról danolászik az ember.

De most úgy tűnik, mégis megmozdult valami! Egy indokolatlanul sok rajongóval rendelkező pojáca olyan kijelentéseket tett egy Magyarországon amúgy sem mindig túl jól kezelt embercsoportra, amitől tulajdonképpen politikai hovatartozástól függetlenül határolódott el az ország!

Megszólaltak érintettek, egykori rajongók, üzlettársak, szóval tényleg mindenki, a közös üzenet üzenet röviden összefoglalva pedig annyi volt, hogy „baszd meg!”

Ha valaki a miniszterelnök úrra gondolt volna, és a gyöngyöspatai romákra, esetleg a börtönkártérítésre váró elítéltekre, az szégyellje el magát,

hiszen én soha nem mondanék olyat Orbán Viktorra, hogy indokolatlanul sok rajongóval rendelkezik, a pojácázásról meg ne is beszéljünk!

Természetesen az ország fitneszführerére, Schobert Norbertre gondolok, akinek sikerült hétfőn amolyan törökgábori értelemben véve tematizálni a közbeszédet azzal, hogy élő videóban jelentette ki, hogy azért mennek szét házasságok, mert a nők kövérek. Kicsit szó volt persze a szülésről meg a sportról is, de a lényeg ennyi.

A témában igyekezett mindenki megszólalni, ami egészen akkorára nőtt, hogy még a Coca-Cola kampányában is megjelenik Schobert, akit kedd este már az ATV Egyenes beszédében állítanak szembe Szentesi Éva írónővel / rákellenes aktivistával / hivatásos megmondóemberrel, szóval mindenki elmondhatja, mit kell csinálnia a magyar nőknek 2020-ban.

Az, hogy ez a 80 százalékban a Facebookon zajló balhé ekkorára nőtt, tökéletesen mutatja, hogy

igenis van igény a hülyék kiközösítésére ebben az országban, csak hát valahogy mindig a rossz hülyéket választjuk.

Az eset kísértetiesen emlékeztet Kovács Ákos művész úr 2015-ös nyilatkozatára, amikor is kiderült, szerinte a női princípium a gyerekszülés és a valahova tartozás. Akkor is jól ráugrott mindenki, kiszállt mögüle a főszponzora, szóval az internet végül jól elverte a port a hímsoviniszta híresemberen, ahogy most Schoberten is elveri. 

A lényeget valahogy senki nem kérdezi meg:

mégis kit érdekel amúgy Schobert Norbert véleménye arról, mi a helyes élet?

Mármint persze tudom, hogy a Facebook annyira nem reprezentatív számai szerint több, mint egymillió embert, de még ezzel az egymillió emberrel is csak ott tartunk, hogy egy a dolgok alakulására minimális hatással befolyással rendelkező ember hülyeségeket beszél. Olyan, mintha a kocsmában a szomszéd asztalnál fennhangon magyarázná valaki, hogy az asszonynak a konyhában a helye: vannak, akik elrontják a saját szórakozásukat azzal, hogy jól kiosztják őket, és vannak, akik elkönyvelik, hogy jó nagy hülye ül a szomszéd asztalnál, aztán tovább folytatják a vérre menő vitájukat a 2010-es évek tíz legjobb lemezéről.

Az ország Norbiját persze kiemeli a szomszéd asztalnál ülő hülyék közül, hogy körülötte bizonyos körökben valamiféle vallásos áhítat alakult ki, amihez nagyon fontos, hogy néha mondjon valami megdöbbentőt. Épp úgy, mint a kormánypárti influenszerek, ő is a másokból kiváltott hatásból él, csak mivel neki világnézettől függetlenül mindenkire szüksége van, ezért nem állhat bele Greta Thunbergbe. Ha figyelünk arra, mit okoskodik össze arról, mit kell csinálnia egy frissen szült nőnek, akkor már nyert is.

Persze úgy tűnik, hogy figyelünk, de ha tényleg ennyire fontosnak tartjuk, mit tart Schobert Norbert ideális házasságnak, akkor meg is érdemeljük, hogy vele kelljen vitáznunk.

Bár mindeközben közben a Schobertnél sokkal magasabban lévő magyar közszereplők rendszeresen közösítik ki az ország lakosságának egy részét, legyenek azok épp a „testnevelésből felmentettek”, a melegek, a gyerek nélküliek, a liberálisok, a civilek, vagy most épp a cigányok, ezekben a kérdésekben valahogy soha nem szólalnak fel habzó szájjal a magyar bulvár nagyjai, hiszen még a végén nem kapnának meghívót a TV2 éneklős műsoraiba.

Ahogy mondtam, az végül is továbbra is jó, hogy kiderült: létezik valamiféle morális iránytű az országban, csak ezt jó lenne akkor is használni, amikor nem egy gyenge minőségű péksütiket áruló celebről van szó.

Olvasnál még Fekő Ádámtól? Ide kattints!

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől
Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek