Hiányzott-e az embereknek a fideszes jelölt az Azonnali győri vitájáról?

2020.01.21. 09:27

Egyedül a fideszes Dézsi Csaba András nem vett részt az Azonnali győri polgármesterjelölti vitáján. De hiányzott-e bárkinek is ő, vagy pont, hogy még a helyére kitett portré is sok volt? Hogyan vélekednek a győriek a vitát követően a jelöltekről, és normális demokrácia érzetét adja-e egy ilyen vita? Megkérdeztük a nézőket.

Január 26-án hat jelölt fog megmérkőzni Győr polgármesteri címéért, miután az előző fideszes polgármester, Borkai Zsolt szexbotránya miatt – bár ennek ellenére újraválasztották – lemondott:

+ Dézsi Csaba András önkormányzati képviselő és szívsebész, a Fidesz jelöltje,

+ Pollreisz Balázs MSZP-s önkormányzati képviselő, pártja mellett a DK, a Párbeszéd, a Momentum, a Jobbik és az LMP jelöltje is,

+ Balla Jenő vállalkozó, független önkormányzati képviselő az Összefogás Győrért Egyesület színeiben,

+ Géber József vőfély, néprajzkutató a Mi Hazánk jelöltje,

+ Kirchfeld Mária, a Széchenyi István Egyetem oktatója, független jelölt,

+ Hajnal János független jelölt, aki mögött furcsa nemzeti és devizahiteles mozgalom áll.

Az időközi választásnak lett egy olyan fura következménye, hogy a győrieknek végre nem a képviselők jachtokon fénylő, pucér fenekével kellett foglalkozniuk, hanem a kampány végre valóban arról szólt, amiről normális demokráciákban kéne neki: a jelöltek programjairól.

Az Azonnali vitát is rendezett a polgármesterjelölteknek, hogy elgondolásaikat ütköztetve mutassák meg, miért rájuk szavazzanak az emberek január 26-án.

A vitát csak egyetlen jelölt, Dézsi Csaba András nem vállalta, de mi így is gondoltunk rá: helyét egy üres székkel és a hivatalos portréjával jeleztük.

AZ AZONNALI GONDOSKODOTT RÓLA, HOGY A GYŐRIEK NE NÉLKÜLÖZZÉK TELJESEN A FIDESZES JELÖLTET: DÉZSI CSABA ANDRÁS ÜRES HELYE A VITÁN

Na de hiányzott egyáltalán a nézőknek a fideszes jelölt a vitáról?

Illett volna legalább a részvételével megtisztelnie a győrieket, vagy még az is kiakasztotta őket, hogy egyáltalán a portréját kellett nézniük?

És mit gondoltak a nézők magáról a vitáról? Tetszett-e nekik, hogy egy picit végre demokráciásat lehetett játszani, vagy a Fidesz helyett most az Azonnali „véleménydiktatúrája” érvényesült? És hogyan muzsikáltak szerintük a jelöltek?

Az alábbi videóból kiderül. Ha arra vagy kíváncsi, hogy mi hangzott el a vitán, nézd vissza vágatlanul, vagy olvasd el a beszámolónkat. Itt pedig azt nézheted meg, hogy a választás előtt bő két héttel a győri lakosok felismerik-e egyáltalán azokat, akik a bizalmukat kérik január 26-án.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek