+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael & Karóczkai Balázs & Bukovics Martin
2020. január 21. kedd, 09:27
Egyedül a fideszes Dézsi Csaba András nem vett részt az Azonnali győri polgármesterjelölti vitáján. De hiányzott-e bárkinek is ő, vagy pont, hogy még a helyére kitett portré is sok volt? Hogyan vélekednek a győriek a vitát követően a jelöltekről, és normális demokrácia érzetét adja-e egy ilyen vita? Megkérdeztük a nézőket.

Január 26-án hat jelölt fog megmérkőzni Győr polgármesteri címéért, miután az előző fideszes polgármester, Borkai Zsolt szexbotránya miatt – bár ennek ellenére újraválasztották – lemondott:

 

+ Dézsi Csaba András önkormányzati képviselő és szívsebész, a Fidesz jelöltje,

 

+ Pollreisz Balázs MSZP-s önkormányzati képviselő, pártja mellett a DK, a Párbeszéd, a Momentum, a Jobbik és az LMP jelöltje is,

 

+ Balla Jenő vállalkozó, független önkormányzati képviselő az Összefogás Győrért Egyesület színeiben,

 

+ Géber József vőfély, néprajzkutató a Mi Hazánk jelöltje,

 

+ Kirchfeld Mária, a Széchenyi István Egyetem oktatója, független jelölt,

 

+ Hajnal János független jelölt, aki mögött furcsa nemzeti és devizahiteles mozgalom áll.

 

Az időközi választásnak lett egy olyan fura következménye, hogy a győrieknek végre nem a képviselők jachtokon fénylő, pucér fenekével kellett foglalkozniuk, hanem a kampány végre valóban arról szólt, amiről normális demokráciákban kéne neki: a jelöltek programjairól.

 

Az Azonnali vitát is rendezett a polgármesterjelölteknek, hogy elgondolásaikat ütköztetve mutassák meg, miért rájuk szavazzanak az emberek január 26-án.

 

A vitát csak egyetlen jelölt, Dézsi Csaba András nem vállalta, de mi így is gondoltunk rá: helyét egy üres székkel és a hivatalos portréjával jeleztük.

 

AZ AZONNALI GONDOSKODOTT RÓLA, HOGY A GYŐRIEK NE NÉLKÜLÖZZÉK TELJESEN A FIDESZES JELÖLTET: DÉZSI CSABA ANDRÁS ÜRES HELYE A VITÁN

 

Na de hiányzott egyáltalán a nézőknek a fideszes jelölt a vitáról?

 

Illett volna legalább a részvételével megtisztelnie a győrieket, vagy még az is kiakasztotta őket, hogy egyáltalán a portréját kellett nézniük?

 

És mit gondoltak a nézők magáról a vitáról? Tetszett-e nekik, hogy egy picit végre demokráciásat lehetett játszani, vagy a Fidesz helyett most az Azonnali „véleménydiktatúrája” érvényesült? És hogyan muzsikáltak szerintük a jelöltek?

 

Az alábbi videóból kiderül. Ha arra vagy kíváncsi, hogy mi hangzott el a vitán, nézd vissza vágatlanul, vagy olvasd el a beszámolónkat. Itt pedig azt nézheted meg, hogy a választás előtt bő két héttel a győri lakosok felismerik-e egyáltalán azokat, akik a bizalmukat kérik január 26-án.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A vádemeléshez az kell, hogy tisztázzák az Európai Parlamenttel, mi a helyzet Szájer mentelmi jogával, mondta a szóvivő az Azonnalinak.

A Fidesz évtizedes sikerének két alapeleme terén is komoly kihívásokkal néz szembe a járvány miatt Orbán Viktor. A Paradigma Intézet az Azonnalin!

Aki eddig máshol követte őket, annak most megváltoznak a médiafogyasztási szokásai.

Mostantól december 24-ig minden egyes nap adunk egy karácsonyi ajándéktippet. Kreatívat, jót, webáruházmenteset.

Erről számolt be az ENSZ segélyezésért felelős vezetője, aki jövőre 35 milliárd dollárból akar segíteni a rászorulókon.

Plenković minden bizonnyal feleségétől kapta el a vírust, így most tíz napig karanténban lesz, de egyelőre jól érzi magát.

Ivan Korčok a Szlovákia melletti kiállást tartja a kötelességének, szerinte a V4-es partnereknek hozzá kell szokniuk, hogy Szlovákiának is lehet véleménye.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ott laksz, és ott is parkol a kocsid? Az önkormányzattal megvitathatod az egészet december 2-án este 6-tól.

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás