Szöllősi György véletlenül bemutatta a magyar futball működését az Év Sportolója Gálán

Szerző: Fekő Ádám
2020.01.17. 10:50

Szöllősi külön üdvözölte a nagy sportklubok elnökeit: a névsor két aktív fideszes politikust, és egy Mészáros Lőrincet is tartalmaz.

Szöllősi György véletlenül bemutatta a magyar futball működését az Év Sportolója Gálán

Csütörtök este zajlott le az Év Sportolója Gála, amin a névnek megfelelően díjakat adtak át magyar, vagy Magyarországon sportoló embereknek: nyilván díjat nyert Hosszú Katinka, Milák Kristóf, életműdíjat kapott Wichmann Tamás, és talán az sem meglepő, hogy Gulácsi Péter lett a legjobb focistánk.

A teljes névsort ide kattintva elolvashatod, mi csak a futball részével foglalkoznánk, illetve azzal kapcsolatban is pontosabban azzal a résszel, amit a Nemzeti Sport és a Four Four Two főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, Puskás-nagykövet, a felcsúti Puskás Akadémia egykori sajtósa, és mellesleg büszke felcsúti lakos, Szöllősi György mondott felvezetésében. Szöllősi a jelenlévőknek köszönte meg, hogy időt szakítottak a gálára, de a magyar klubfocis részhez érve négy névhez ért, amivel olyan pontos kórképet sikerült festeni a magyar klubfutballról (a közvetítésben 22:35-től), amilyet egyetlen háborgó publicisztika sem adhat:

„A nagy sportegyesületek közül Deutsch Tamást az MTK, Gergely Istvánt a Honvéd, Kubatov Gábort a Ferencváros, Mészáros Lőrincet, a Puskás Akadémia elnökét.”

Most azon tegyük túl magunkat, hogy mit keres a Felcsút a nagy sportegyesületek között, hiszen oda irányított támogatásokban mindenképp ott van, inkább nézzük meg, posztok szerint, kik a legnagyobb magyar sportegyesületek elnökei, akiket külön köszöntött Szöllősi beszédében:

1. A Fidesz EP-képviselője

2. Egy egykori vízilabdázó

3. A Fidesz alelnöke

4. Felcsút egykori Fidesz által támogatott polgármestere, az ország leggazdagabb embere

Tehát a gálán kiemelt, úgynevezett nagy sportegyesületek vezetőinek háromnegyede kormánypárti politikus is egyben

(jó, Mészáros 2018 óta már csak nagyon sikeres üzletember, akkor ugyanis lemondott a díszfalu polgármesteri címéről), egyedül a Honvéd lóg ki az egy szem Gergely Istvánnal, aki a Budapesti Honvéd SE elnöke, ebben az egyesültben pont nincs futball, azt ugyanis az ettől független Budapest Honvéd FC viszi Kispesten, szintén kormányközeli háttérrel.

Máshonnan nézve viszont a Puskás Akadémia a kakukktojás: a másik három egyesület ugyanis olimpiai érmek tömkelegét hozta össze, szemben a Felcsúttal, ami alig több, mint tíz éve létezik, és eleve csak focival foglalkozik, azzal sem túl sikeresen.

FOTÓ: M4 Sport

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek