+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. január 17. péntek, 10:50
Szöllősi külön üdvözölte a nagy sportklubok elnökeit: a névsor két aktív fideszes politikust, és egy Mészáros Lőrincet is tartalmaz.

Csütörtök este zajlott le az Év Sportolója Gála, amin a névnek megfelelően díjakat adtak át magyar, vagy Magyarországon sportoló embereknek: nyilván díjat nyert Hosszú Katinka, Milák Kristóf, életműdíjat kapott Wichmann Tamás, és talán az sem meglepő, hogy Gulácsi Péter lett a legjobb focistánk.

 

A teljes névsort ide kattintva elolvashatod, mi csak a futball részével foglalkoznánk, illetve azzal kapcsolatban is pontosabban azzal a résszel, amit a Nemzeti Sport és a Four Four Two főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, Puskás-nagykövet, a felcsúti Puskás Akadémia egykori sajtósa, és mellesleg büszke felcsúti lakos, Szöllősi György mondott felvezetésében. Szöllősi a jelenlévőknek köszönte meg, hogy időt szakítottak a gálára, de a magyar klubfocis részhez érve négy névhez ért, amivel olyan pontos kórképet sikerült festeni a magyar klubfutballról (a közvetítésben 22:35-től), amilyet egyetlen háborgó publicisztika sem adhat:

 

„A nagy sportegyesületek közül Deutsch Tamást az MTK, Gergely Istvánt a Honvéd, Kubatov Gábort a Ferencváros, Mészáros Lőrincet, a Puskás Akadémia elnökét.”

 

Most azon tegyük túl magunkat, hogy mit keres a Felcsút a nagy sportegyesületek között, hiszen oda irányított támogatásokban mindenképp ott van, inkább nézzük meg, posztok szerint, kik a legnagyobb magyar sportegyesületek elnökei, akiket külön köszöntött Szöllősi beszédében:

 

1. A Fidesz EP-képviselője

 

2. Egy egykori vízilabdázó

 

3. A Fidesz alelnöke

 

4. Felcsút egykori Fidesz által támogatott polgármestere, az ország leggazdagabb embere

 

Tehát a gálán kiemelt, úgynevezett nagy sportegyesületek vezetőinek háromnegyede kormánypárti politikus is egyben

 

(jó, Mészáros 2018 óta már csak nagyon sikeres üzletember, akkor ugyanis lemondott a díszfalu polgármesteri címéről), egyedül a Honvéd lóg ki az egy szem Gergely Istvánnal, aki a Budapesti Honvéd SE elnöke, ebben az egyesültben pont nincs futball, azt ugyanis az ettől független Budapest Honvéd FC viszi Kispesten, szintén kormányközeli háttérrel.

 

Máshonnan nézve viszont a Puskás Akadémia a kakukktojás: a másik három egyesület ugyanis olimpiai érmek tömkelegét hozta össze, szemben a Felcsúttal, ami alig több, mint tíz éve létezik, és eleve csak focival foglalkozik, azzal sem túl sikeresen.

 

FOTÓ: M4 Sport

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Néha már úgy érzed, kívülről fújsz mindent, amit a koronavírusról lehet tudni? Akkor itt az ideje, bizonyítani!

Orbán Viktoron kívül Gulyás Gergely, Szijjártó Péter és Kunhalmi Ágnes szolgáltatta a híranyagot a héten.

Thomas Schäfer holttestét egy vasúti sínen találták meg, a rendőrség az idegenkezűséget kizárja. A FAZ idézett a búcsúlevélből, de utóbb törölte.

Aki már átesett rajta, nagyon valószínűtlen, hogy két éven belül újra elkapja vagy megfertőz másokat.

Összefoglalónk az Operatív Törzs vasárnapi sajtótájékoztatójáról: kórházparancsnokok érkeznek, fiatalok és gyerekek is vannak a fertőzöttek között, tizennégy ember van lélegeztetőgépen.

A Számok névre hallgató propagandaoldal hónapok óta a kormányközeli véleményvezérek kedvenc forrásainak egyike, de most véletlenül tényleg számokat mutattak be.

Puebla állam kormányzója, Luis Miguel Barbosa valószínűleg megnyerte a félretájékoztatási versenyt online beszédében.

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Indul az Azonnali Trianon 100 podcastsorozata! Itt nem az a téma, hogy kinek fáj vagy nem fáj eléggé Trianon, hanem, hogy mi történt. Az első vendég Révész Tamás hadtörténész.

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás