+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. január 17. péntek, 12:17
A Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula szerint ha jelöltjüknek ugyanannyi médiát adnának, mint a többieknek, akkor az Azonnali is csodálkozna az eredményen!

A Munkáspárt is indul a XIII. kerületi időközi választáson március elsején, amelynek a tétje a momentumos Kerpel-Fronius Gábor megüresedett önkormányzati képviselői helye – tudta meg az Azonnali. Hogy miért izgalmas a helyzet a szocialista fellegvárnak számító XIII. kerület 9-es számú választási körzetében, arról éppen csütörtökön írtunk részletesebben.

 

Röviden annyi történt, hogy az MSZP és a Momentum összeveszett egymással a helyen, miután Kerpel-Fronius – akiből főpolgármester-helyettes lett – lemondott, és belement a szocialisták kérésébe, hogy ők indíthassanak jelöltet a volt körzetében. A Momentum elnökségének ez nem tetszett, felülbírálta politikusukat, aki az Azonnalinak adott nagyinterjúban elismerte, tényleg hibázott, de szerinte nyomást gyakoroltak rá. Utóbbit az MSZP visszautasította, és a konfliktus vége az lett, hogy mindkét ellenzéki párt indít jelöltet.

 

Vagyis eddig úgy tűnt, hogy az egyébként a brutális szocialista fölényen (a 21 tagú testületből –  ami a lemondás miatt csak 20 fős jelenleg – 13 szocialista) nem változtató posztért négyen indulnak: a Momentum, az MSZP, a Fidesz és a Mi Hazánk.

 

Ám Thürmer Gyula Munkáspárt-elnök az Azonali kérdésére megerősítette, „természetesen” ők is indulnak a választáson.

 

„A Munkáspárt jelöltje Barabás György, 43 éves alkalmazott. Már összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat”

 

 – írta Thürmer, aki szerint politikusuk azért jobb a többi jelöltnél, mert „becsületes, tisztességes, dolgozó ember”, akinek a képviselői hely nem megélhetési forrás. Egyébként a Munkáspárt jelöltjének programpontjai közé tartozik, hogy mielőbbi döntést akar a Szegedi út-Nagy Lajos király úti felüljáró megépítéséről, illetve a Reitter Ferenc és Szent László utcában a tömbrehabilitációról.

 

És hogy milyennek Barabás esélyei a többi jelölttel szemben? Itt ismét visszaadnánk a szót a Munkáspárt elnökének:

 

„Adjanak a Munkáspárt jelöltjének ugyanannyi médiát, mint a többieknek, és akkor önök is csodálkozni fognak az eredményen!”

 

FOTÓ: Munkáspárt

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az eheti Tsúfos Tükör a német-magyar mérkőzést egy új szemszögből kívánja bemutatni.

Mindez azelőtt derült ki, hogy novemberben ők tartják majd a következő klímakonferenciát.

Ez csak ráerősíthet azon tézisekre, hogy laborból indult a járvány. Mi következik ebből?

Az egyik legfontosabb angol baloldali lap szerkesztője kiakadt azon, hogy a magyar focistákat és szerinte a magyar társadalmat is összemossák Orbán Viktor homofóbiájával és szélsőjobboldaliságával.

A miniszter a kormányinfón az Azonnalinak a főpolgármesterrel készített interjújára is reagált.

5,5 millió beoltottnál nem kell sehova sem maszk, és már védettségi igazolvány is csak a tömegrendezvényekre kell.

Nemes Balázsnak a körzet jelenlegi országgyűlési képviselőjével, Mellár Tamással kell majd megmérkőznie.

A hét kérdése

Nem sikerült a csoda, de az a két pont még így is kettővel több, mint amit a papírforma alapján a szakértők vártak. A kérdés már csak az, hogy a továbbiakban kiknek fogsz drukkolni.

Azért ide elnéznénk

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás