A helyzet fokozódik a XIII. kerületben: még a Munkáspárt is ringbe száll

Szerző: Hutter Marianna
2020.01.17. 12:17

A Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula szerint ha jelöltjüknek ugyanannyi médiát adnának, mint a többieknek, akkor az Azonnali is csodálkozna az eredményen!

A helyzet fokozódik a XIII. kerületben: még a Munkáspárt is ringbe száll

A Munkáspárt is indul a XIII. kerületi időközi választáson március elsején, amelynek a tétje a momentumos Kerpel-Fronius Gábor megüresedett önkormányzati képviselői helye – tudta meg az Azonnali. Hogy miért izgalmas a helyzet a szocialista fellegvárnak számító XIII. kerület 9-es számú választási körzetében, arról éppen csütörtökön írtunk részletesebben.

Röviden annyi történt, hogy az MSZP és a Momentum összeveszett egymással a helyen, miután Kerpel-Fronius – akiből főpolgármester-helyettes lett – lemondott, és belement a szocialisták kérésébe, hogy ők indíthassanak jelöltet a volt körzetében. A Momentum elnökségének ez nem tetszett, felülbírálta politikusukat, aki az Azonnalinak adott nagyinterjúban elismerte, tényleg hibázott, de szerinte nyomást gyakoroltak rá. Utóbbit az MSZP visszautasította, és a konfliktus vége az lett, hogy mindkét ellenzéki párt indít jelöltet.

Vagyis eddig úgy tűnt, hogy az egyébként a brutális szocialista fölényen (a 21 tagú testületből –  ami a lemondás miatt csak 20 fős jelenleg – 13 szocialista) nem változtató posztért négyen indulnak: a Momentum, az MSZP, a Fidesz és a Mi Hazánk.

Ám Thürmer Gyula Munkáspárt-elnök az Azonali kérdésére megerősítette, „természetesen” ők is indulnak a választáson.

„A Munkáspárt jelöltje Barabás György, 43 éves alkalmazott. Már összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat”

 – írta Thürmer, aki szerint politikusuk azért jobb a többi jelöltnél, mert „becsületes, tisztességes, dolgozó ember”, akinek a képviselői hely nem megélhetési forrás. Egyébként a Munkáspárt jelöltjének programpontjai közé tartozik, hogy mielőbbi döntést akar a Szegedi út-Nagy Lajos király úti felüljáró megépítéséről, illetve a Reitter Ferenc és Szent László utcában a tömbrehabilitációról.

És hogy milyennek Barabás esélyei a többi jelölttel szemben? Itt ismét visszaadnánk a szót a Munkáspárt elnökének:

„Adjanak a Munkáspárt jelöltjének ugyanannyi médiát, mint a többieknek, és akkor önök is csodálkozni fognak az eredményen!”

FOTÓ: Munkáspárt

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek