+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. január 16. csütörtök, 09:19
Akárcsak a leégett Notre-Dame esetén, úgy most az ausztráloknak is tízezer eurót ajánl fel Székesfehérvár.

Városunk tízezer eurót ajánl fel az ausztrál államnak vagy egy általa megjelölt szervezetnek – ezt jelentette be közösségi oldalán a fideszes Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere az Ausztráliát sújtó tüzek kapcsán. Az összeg több mint 3,1 millió forintnak felel meg.

 

A városvezető a döntést azzal indokolja: korunk talán egyik legnagyobb természeti katasztrófája zajlik jelenleg Ausztráliában, soha nem látott méretű és hevességű tüzek tombolnak 10,7 millió hektárnyi, vagyis körülbelül magyarországnyi területen.

 

„Egy ilyen katasztrófa mind okaiban, mind következményeiben globális probléma, aminek a kezelése közösségek globális együttműködését és szolidaritását igényli.”

 

A polgármester szerint Székesfehérvárnak szerepet kell vállalnia ebben, ha szükséges, akkor az országban vezető szerepet, a felajánlás kapcsán pedig egyeztetni fognak a canberrai magyar nagykövetséggel.

 

A politikus azzal zárja posztját: arra hívja polgármester kollégáit, az állam és a civil szervezetek képviselőit, hogy erejük szerint csatlakozzanak a felajánlásunkhoz.

 

Cser-Palkovics egyébként nem először ajánl segítséget, tavaly a Notre-Dame leégése kapcsán jelezte: tízezer eurót ajánl fel a város a helyreállítási munkálatokra. Igaz, a felajánlások sorát akkor a Botka László vezette Szeged kezdte, akik szintén tízezer euróval segítették a Notre-Dame ügyét.

 

Ami az ausztrál tűzvészt illeti, az Azonnali nemrég itt írt arról, mekkora területen is ég az ország, itt pedig arról, emiatt mely állatfajok pusztulhatnak ki. Ide kattintva pedig az olvasható, még az ausztrál haditengerészet is segített abban, nehogy sör nélkül maradjon az egyik tűzben érintett kisváros.

 

FOTÓ: Cser-Palkovics András / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ahhoz, hogy ezt el tudják dönteni, először átláthatóvá kéne a tenni a Diákváros területére tervezett kínai egyetemmel kapcsolatos kormányzati döntéseket.

Hogy pontosan mit fog tartalmazni a törvényjavaslat, amit a Fidesz-KDNP bizonyára nem fog elfogadni, nem tudni.

Ezzel véget ér az orosz erődemonstráció, aminek a pontos célja nem ismert, és enyhülhet a hetek óta tartó feszültség a két ország között.

Szerdán vették az első szállítmányt a szintetikus antitestet tartalmazó gyógyszerből. A kórházak kérhetik, elmondjuk, mi ez.

Miután az AstraZeneca a szerződésben vállalt vakcinamennyiségnek csak a harmadát tudta leszállítani az EU felé, úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság jogi úton kötelezné a gyógyszergyátó céget a szerződésben vállalt vakcinamennyiség leszállítására.

Újlipótváros vendéglátósai közül van, aki már az órákat számolja a terasznyitásig, és nem győzi kivárni, hogy megérkezzenek az első vendégek. Fotóriport!

Nem lesz helye Magyarországon „az orosz kémbanknak”, és leállítják Paks2-t – mondta a Momentum elnöke. Az itthoni szabad politizálásért is kiálltak Fekete-Győrék, majd szabadon összegraffitizték a Külügyminisztérium bejáratát.

A hét kérdése

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, ha lesz nyitás?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás