Fideszes vezetésű város ajánl fel tízezer eurót a tűzvész sújtotta Ausztráliának

Szerző: Hutter Marianna
2020.01.16. 09:19

Akárcsak a leégett Notre-Dame esetén, úgy most az ausztráloknak is tízezer eurót ajánl fel Székesfehérvár.

Fideszes vezetésű város ajánl fel tízezer eurót a tűzvész sújtotta Ausztráliának

Városunk tízezer eurót ajánl fel az ausztrál államnak vagy egy általa megjelölt szervezetnek – ezt jelentette be közösségi oldalán a fideszes Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere az Ausztráliát sújtó tüzek kapcsán. Az összeg több mint 3,1 millió forintnak felel meg.

A városvezető a döntést azzal indokolja: korunk talán egyik legnagyobb természeti katasztrófája zajlik jelenleg Ausztráliában, soha nem látott méretű és hevességű tüzek tombolnak 10,7 millió hektárnyi, vagyis körülbelül magyarországnyi területen.

„Egy ilyen katasztrófa mind okaiban, mind következményeiben globális probléma, aminek a kezelése közösségek globális együttműködését és szolidaritását igényli.”

A polgármester szerint Székesfehérvárnak szerepet kell vállalnia ebben, ha szükséges, akkor az országban vezető szerepet, a felajánlás kapcsán pedig egyeztetni fognak a canberrai magyar nagykövetséggel.

A politikus azzal zárja posztját: arra hívja polgármester kollégáit, az állam és a civil szervezetek képviselőit, hogy erejük szerint csatlakozzanak a felajánlásunkhoz.

Cser-Palkovics egyébként nem először ajánl segítséget, tavaly a Notre-Dame leégése kapcsán jelezte: tízezer eurót ajánl fel a város a helyreállítási munkálatokra. Igaz, a felajánlások sorát akkor a Botka László vezette Szeged kezdte, akik szintén tízezer euróval segítették a Notre-Dame ügyét.

Ami az ausztrál tűzvészt illeti, az Azonnali nemrég itt írt arról, mekkora területen is ég az ország, itt pedig arról, emiatt mely állatfajok pusztulhatnak ki. Ide kattintva pedig az olvasható, még az ausztrál haditengerészet is segített abban, nehogy sör nélkül maradjon az egyik tűzben érintett kisváros.

FOTÓ: Cser-Palkovics András / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek