Megreformálná a kulturális intézményeket a Mi Hazánk győri jelöltje

Szerző: Pintér Bence
2020.01.14. 13:56

Konkrét ígéretek helyett nagy általánosságokat fogalmazott meg Géber József a sajtótájékoztatóján.

Megreformálná a kulturális intézményeket a Mi Hazánk győri jelöltje

Nemcsak néprajzkutató, erdőgazdálkodó, apa, vőfély, hanem „nagyon jó magyar ember” is Géber József, a Mi Hazánk győri polgármesterjelöltje, legalábbis akkor, ha hihetünk Fülöp Eriknek, a szélsőjobboldali párt Jobbikból átigazolt parlamenti képviselőjének, aki szerint Géber személyében ráadásul a legalkalmasabb jelöltet is megtalálták a városban.

Mindez kedd délelőtt hangzott el a győri városháza előtt, ahol Géber József is bemutatta programját – ideje volt, hiszen a szex- és korrupciós botrányba keveredő fideszes polgármester, Borkai Zsolt lemondása miatt tartandó január 26-i időközi választás kampánya mintha csak a programokról szólna: először a fideszes Dézsi Csaba András jelentett be húsz olyan pontot, amit a Fidesz nagyrészt már korábban is megígért a városnak, aztán az ellenzék közös jelöltje, Pollreisz Balázs, majd a civil Balla Jenő állt elő egy-egy részletesebb programmal.

De mit ajánl a Mi Hazánk jelöltje?

Géber öt pontban összegezte mondanivalóját. Az első pont a rend és a tisztesség, ami azt jelenti, hogy az elmúlt hónapok után valamiféle „elszámolás, elszámoltatás” alapjait meg kell teremteni a Mi Hazánk jelöltje szerint.

Géber elmondta: magunk mögött kell hagyni a botrányt, hogy nyugodt munkát lehessen folytatni a következő öt évben, vissza kell állítani a város jó hírét.

A Mi Hazánk jelöltje nyitottabbá tenné a városvezetést a sajtó és a polgárok felé: a tévében, illetve a Facebookon is élőben közvetítené a közgyűléseket például, és tenne azért, hogy kiegyensúlyozottab legyen az önkormányzati média.

A második pont az egészség, ahol leginkább a sürgősségi betegellátásról esett szó, bár az nem derült ki, hogy pontosan mit tehet ez ügyben az önkormányzat azon a programponton kívül, hogy ne kelljen többezer forintot fizetni a sürgősségihez legközelebb eső parkolóban óránként. Géber valamilyen formában ingyenessé tenné a kórház környékén a parkolást.

A harmadik pont a közösségi közlekedésről szólt,

Géber szerint nem elég, hogy új buszok jöttek, ennél komplexebb megoldás, az elővárosi vasúti közlekedés kialakítása szükséges.

A negyedik pont arról szól, hogy több zöldterület kell a városban, túlzsúfolt a város, rengeteg társasház épült. A másik pont itt a szelektív hulladékgyűjtés rendbetétele, de szóba került az 5G, avagy az 5. generációs vezeték nélküli hálózat kiépítése, amelynek Géber szerint egészségkárosító hatása lehet, legalábbis beszélni kell erről. Az ötödik pont pedig a közösségi terek fejlesztése, illetve a kulturális intézmények programjainak reformja, amelyet nem részletezett mélyebben a jelölt. Ezen felül a tömegsportot fejlesztené még.

De hogyan viszonyul ez a többi programhoz?

A Mi Hazánk jelöltjének programja alapvetően olyan témákat érint, amelyek a többieknél is előjönnek – ilyen a nyitottabb városháza, a közösségi közlekedés rendberakása és a zöldfelületek növelése. Így újdonságnak a kórház környéki parkolás, a kulturális programok reformja, illetve az 5G-hálózat miatti aggódás tűnik.

De hogy még jobban is összevethessük a programokat, az Azonnali polgármesterjelölti vitát szervez Győrben január 20-án,

azaz hétfőn, fél hattól a Rába Hotelben, ahol a vitán részt vevő jelöltek maguk fognak válaszolni kérdéseinkre négy téma mentén.

FOTÓ: Pintér Bence / Azonnali

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek