Csak a Fidesz jelöltje zárkózik el a győri polgármester-jelölti vitától. Vajon meggondolja magát?

Szerző: Hutter Marianna
2020.01.14. 18:22

Az Azonnali január 20-án vitát szervez a győri polgármesterjelölteknek. Mindegyikük vállalja a vitát, kivéve a Fidesz jelöltje, Dézsi Csaba András, aki arra hivatkozik, hogy az Azonnalit elfogultnak tartja. Dézsivel vagy nélküle, a vitát megtartjuk, és most el is mondjuk, mi mindenről lesz szó.

Csak a Fidesz jelöltje zárkózik el a győri polgármester-jelölti vitától. Vajon meggondolja magát?

A győri időközi választás hat polgármester-jelöltje közül egyedül a fideszes Dézsi Csaba András mondott nemet arra, hogy részt vegyen az Azonnali által január 20-ára szervezett vitán.

Ez azt jelenti, hogy jelen állás szerint az MSZP-s, de az ellenzéki pártok többsége által támogatott Pollreisz Balázs, a mi hazánkos Géber József, illetve a civil Balla Jenő, Kirchfeld Mária és Hajnal János részvétele várható.

Érdemes felidézni, hogy Győrben azt követően mondott le a még fideszes színekben ősszel győzelmet arató Borkai Zsolt, hogy még a választási kampányban szex- és korrupciógyanús botrányba keveredett. Borkai ugyan a kampányban nem volt hajlandó visszalépni, de miután nyert, úgy döntött, kilép a Fideszből, később pedig a polgármesterségről is lemondott, ami miatt a győrieknek január 26-án új polgármestert kell választaniuk.

Egyébként Dézsi csapata az alábbival indokolta távolmaradásukat: „A Fidesz-KDNP kampánystábjának döntése értelmében elfogult sajtóorgánum által szervezett politikai rendezvényen a Fidesz-KDNP politikusai nem vesznek részt.”

Azt nem részletezték, hogy mi alapján gondolják elfogultnak az Azonnalit, hiszen győri témájú cikkeinkkel kapcsolatban számos alkalommal megkerestük Dézsi Csaba Andrást is, hogy kifejthesse álláspontját, ő azonban szinte sosem nyilatkozott, interjút többszöri kérésünkre sem adott.

Ettől függetlenül az Azonnali bízik benne, hogy a fideszes jelölt meggondolja magát, így a továbbiakban is eljuttatunk számára minden, a felkészüléshez szükséges információt.

Miről fognak a jelöltek vitatkozni?

Hát mi másról, minthogy ki milyen jövőt képzel el Győrnek! Ennek jegyében az alábbi témákról fogjuk kérdezni a résztvevőket azon túl, hogy lehetőséget kapnak saját maguk bemutatására:

1. Korrupció és átláthatóság

Az októberben nyilvánosságra került tények fényében átvilágítaná-e a városháza elmúlt éveinek működését? Ha igen, milyen módon? Ha nem, miért? Mit tenne azért, hogy átláthatóbb, a győri polgárok számára elérhetőbb legyen a városháza?

2. Közösségi közlekedés

Győrben tavaly ősz óta látványosan összeomlott a buszközlekedés. Mit tenne ebben a konkrét ügyben, illetve milyen lépésekkel csökkentené a dugókat a városban? Kell-e villamos Győrben?

3. Audi

Az autóipar lassulóban van világszerte, ezt pedig kihatással lehet a győri gazdasági életre is. Tenne-e lépéseket azért, hogy a város ne csak az Audira alapozzon? Ha igen, mit? Ha nem, miért nem? Mivel készülhet fel a város arra, hogy egy esetleges válság esetén enyhíteni tudja a károkat?

4. Zöldpolitika

Egyre komolyabb figyelem fordul a klímaváltozásra. A jelölt szerint kell-e foglalkoznia ezzel a városnak? Ha igen, mit tud tenni az ügyben az önkormányzat? Ha nem, miért nem?

A VITA PLAKÁTJA HAMAROSAN VÁROSSZERTE LÁTHATÓ LESZ. HA NYOMTATNÁL TE IS PÁRAT, HOGY KIRAKD A KÖRNYÉKEDEN, ÍRJ NEKÜNK, ÉS ELKÜLDJÜK A3-AS FORMÁTUMBAN!

Ki jöhet el megnézni a vitát?

Természetesen minden győrit és nem győrit is szeretettel várunk!

Aki személyesen nem tudna elmenni, annak sem kell aggódnia, ugyanis az Azonnali Facebook-oldalán élőben követheti az eseményt. További részletek a helyszínről és időpontról itt találhatóak, regisztrálni pedig itt lehet.

NYITÓKÉP:  Dézsi Csaba András és a győri városháza. Montázs: Pintér Bence / Azonnali

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek