+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2020. január 9. csütörtök, 08:49
Nincs fűtés egy győri iskola tornatermében: a fideszes önkormányzat a hónap végére, a fideszes polgármesterjelölt viszont minél előbbre ígéri a megoldást, de törölték a hozzászólását.

Nincs fűtés a győri Kálvária úton lévő általános iskola, a Győri Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskola tornatermében – derül ki a Fidesz-közeli győri Facebook-csoport, a Minálunk Győrben közzétett posztból. A csoportnak az a lényege, hogy a felvetett problémákra adott esetben maguk a fideszes képviselők, alpolgármesterek is válaszolnak.

 

Ez történt ebben az esetben is, hiszen Fekete Dávid, a szex- és korrupciós botrányba keveredő Borkai Zsolt lemondása óta polgármesterként tevékenykedő alpolgármester hamarosan jelezte is, hogy egyeztetett a tankerület vezetőjével, aki az alábbi tájékoztatást adta: leszerződtek a javítást végző kivitelezővel, január 31-ig megoldják a problémát,

 

ami egyben azt is jelenti, hogy az iskola tornatermében várhatóan még húsz napig kéne fagyoskodnia a diákoknak.

 

A történet azonban nem ér itt véget, hiszen Facebook-oldalán megjelent posztja szerint megjelent a beszélgetésben a Fidesz győri polgármesterjelöltje, illetve a kérdéses terület önkormányzati képviselője, Dézsi Csaba András is, kommentjét azonban törölték, és jelenleg nem is lehet kommentelni a posztra. Dézsi ettől függetlenül oldalán megígérte: csütörtök reggel az iskolában kezdi a napot, és megpróbálja gyorsabban orvosolni a fűtésproblémát.

 

Nem ez az első eset, hogy Dézsi már a kampányban kvázi polgármesterként lép fel: korábban az adventi ingyenes parkolást intézte el a misére járóknak a Káptalandombra, de jelöltté válása óta egyébként is mindent ő ad át, a minap például a Győrbe érkező új buszokat is ő köszöntötte.

 

De nem valószínű egyébként, hogy belvitáról lenne szó a párton belül, hiszen hasonló konstrukcióban oldotta meg korábban a Fidesz az ingatlanadó csökkentését: a városvezetés eredetileg nem tervezett módosítani, ahhoz a fideszes polgármesterjelölt módosító indítványa kellett.

 

FOTÓ: Dézsi Csaba András / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

11 órás zárás ide vagy oda, a partivonatot aligha tudja megfékezni a kormány. De akkor mégis mi értelme van a korai zárásnak? Videó!

Az Európa Kulturális Fővárosa-program keretében a horvát tengerparti város egy toronyházára vörös üvegszilánkokból álló ötágú csillagot helyeztek ki.

Grafikonokon mutatjuk, hogyan terjed a járvány Magyarországon és a környező országokban.

Donald Tusk nem hiszi, hogy a Fideszt még meg lehetne győzni arról, hogy térjen vissza a néppárti elvekhez. És ami az EPP-elnök szerint nehezíti a dolgot: a pártok többsége lapít, mert a pártegységet félti.

Nagy a valószínűsége annak, hogy inkább emberi lustaság és tudatlanság áll a háttérben, mintsem a hatalom által irányított cenzúra és keresztényellenesség.

A franciaországi fertőzésszámok növekedése kihat a francia közvéleményre is: egy felmérés szerint hatalmas többség tartana elfogadhatónak egy legalább kéthetes (de akár hosszabb) teljes lockdownt.

Az október elsejétől életbe lépő szigorúbb szabályok a rendezvényeket, a maszkviselést és a vásárlást is érintik.

A hét kérdése

Két tévéinterjú, esszé, nyílt levél, egy uniós biztos lemondatása. Orbán Viktor még saját rajongóit is meglepte, hogy ennyire aktív lett a médiában. Mi folyik itt?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Vitatható ökopolitika Schiffer Andrással október 3-án.

Ezt is szerettétek

A tíz, legrövidebb idő alatt helyes megfejtést beküldő versenyző iskolája egy-egy nagy értékű okosbútorral lesz gazdagabb.

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Twitter megosztás Google+ megosztás