+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2020. január 9. csütörtök, 08:49
Nincs fűtés egy győri iskola tornatermében: a fideszes önkormányzat a hónap végére, a fideszes polgármesterjelölt viszont minél előbbre ígéri a megoldást, de törölték a hozzászólását.

Nincs fűtés a győri Kálvária úton lévő általános iskola, a Győri Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskola tornatermében – derül ki a Fidesz-közeli győri Facebook-csoport, a Minálunk Győrben közzétett posztból. A csoportnak az a lényege, hogy a felvetett problémákra adott esetben maguk a fideszes képviselők, alpolgármesterek is válaszolnak.

 

Ez történt ebben az esetben is, hiszen Fekete Dávid, a szex- és korrupciós botrányba keveredő Borkai Zsolt lemondása óta polgármesterként tevékenykedő alpolgármester hamarosan jelezte is, hogy egyeztetett a tankerület vezetőjével, aki az alábbi tájékoztatást adta: leszerződtek a javítást végző kivitelezővel, január 31-ig megoldják a problémát,

 

ami egyben azt is jelenti, hogy az iskola tornatermében várhatóan még húsz napig kéne fagyoskodnia a diákoknak.

 

A történet azonban nem ér itt véget, hiszen Facebook-oldalán megjelent posztja szerint megjelent a beszélgetésben a Fidesz győri polgármesterjelöltje, illetve a kérdéses terület önkormányzati képviselője, Dézsi Csaba András is, kommentjét azonban törölték, és jelenleg nem is lehet kommentelni a posztra. Dézsi ettől függetlenül oldalán megígérte: csütörtök reggel az iskolában kezdi a napot, és megpróbálja gyorsabban orvosolni a fűtésproblémát.

 

Nem ez az első eset, hogy Dézsi már a kampányban kvázi polgármesterként lép fel: korábban az adventi ingyenes parkolást intézte el a misére járóknak a Káptalandombra, de jelöltté válása óta egyébként is mindent ő ad át, a minap például a Győrbe érkező új buszokat is ő köszöntötte.

 

De nem valószínű egyébként, hogy belvitáról lenne szó a párton belül, hiszen hasonló konstrukcióban oldotta meg korábban a Fidesz az ingatlanadó csökkentését: a városvezetés eredetileg nem tervezett módosítani, ahhoz a fideszes polgármesterjelölt módosító indítványa kellett.

 

FOTÓ: Dézsi Csaba András / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Keményen beszólt Tóth
Bertalan a DK-ba igazoló polgármestereinek és a DK-nak is, kijelentve: senki nem tekintheti az MSZP-t a
saját lábtörlőjének!

A lengyel politikus a legmagasabb szintű kitüntetést kapta a Románia Csillagán belül, Tőkéstől a legalacsonyabbat vették korábban el.

Mikor lesz így kormánya Írországnak? Vagy inkább jöhetnek az előrehozott választások? Elmagyarázzuk!

Bár a Fundacja Pro plakátja egyértelműen jelzi, hogy a homoszexuálisok gyerekeket fognak szerintük molesztálni, a bíróság szerint ez nem bántó, hanem oktató jellegű üzenet.

Utóbb Strache tagadta, hogy civil egyesületeken keresztül kaptak volna pénzt. Az ibiziai videó után alakult nyomozócsoport azonban más eredményre jutott.

Miután Kiss László és Szaniszló Sándor III. és XVIII. kerületi polgármesterek átléptek a DK-ba, Gyurcsányéknak nagyobb lesz a frakciója a közgyűlésben, mint az MSZP-é.

A magyar politikatörténetben először indul magyar párt politikusa külföldi választáson, külföldi pártszínekben – és rögtön kettő is!

A hét kérdése

Az egykori playmate már sokszor és sokfélét nyilvánult meg a politikában, most pedig dönthetsz, melyik a kedvenc aranyköpésed tőle.

Azért ide elnéznénk

Piac-e a világpiac? Magántulajdon-e a cégbirodalom? Fennmaradhat-e a demokrácia és a jogállam piacgazdaság nélkül? Létezik-e „harmadik út"? Február 21.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

A francia új hullám mestere napjainkban is töretlenül alkot. Február 23-án a Film/Szocializmus című munkáját megtekinthetitek a Patyolatban.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás