+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. január 9. csütörtök, 16:17
Valahol Magyarországon lakik egy zseni, akinek eszébe jutott, mi történne akkor, ha új filmeket látna el a régi időket idéző szinkrontechnikával.

Felocsúdva kicsit az Orbán-sajtótájékoztató után maradt letargiából itt az ideje valami valóban fontos dologgal foglalkozni: a világ többi részéhez hasonlóan Magyarország is imád a rendszerváltás időszakán merengeni, amikor még ugyebár nem volt Facebook, a gyerekek az utcán fociztak mosolyogva, a férfi férfi volt, a nő meg nő. Na ezt hozza kicsit vissza a Nem Egészen Hollywood a számok alapján tragikusan alulértékelt, eddig három videót kihozott Youtube-csatorna: többek közt Quentin Tarantino tavalyi filmje, a Volt egyszer egy Hollywood trailerét szinkronizálták át.

 

Konkrétan hangalámondást kapott, ami nem csak a teljesen szenvtelen magyar szöveget kapta meg, de még a tompa zajokat, és a háttérben szóló német szinkront is!

 

 

Sajnos a képminőséget nem sikerült annyira szarrá tenni, amilyet az ezerszer másolt VHS-katikon kapott a néző, de az élmény így is meghatározó.

 

 

Az amerikai filmek hangalámondásáról egybként a legtöbben nem is tudják, hogy politikai haszna is volt: érdemes megnézni a témában az HBO román dokumentumfilmjét, a Chuck Norris a kommunizmus ellent: itt kiderül, hogy a szörnyű minőségű kazetták kulturálisan nagyban segítettek legyőzni a kommunistákat már azzal is, hogy a tévénézők láttak árukkal teli boltokat és menő ruhákat, miközben az ő állítólagos tökéletes rendszerükben ezekből semmi nem volt meg.

 

Persze a Volt egyszer egy Hollywood, a Wonder Woman és a Tenet előzetese ennyire biztos nem lesz hasznos, de annyira azért épp jó, hogy visítozzunk rajta kicsit.

 

FOTÓ: Zachary Presley / Twitter

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Nincsenek szentek, csak kőkemény érdekek a bolgár nagypolitikában. Elmagyarázzuk, mi folyik Bulgáriában.

Egész Kelet-Európát és a Balkánt kiosztotta a német viccpárt EP-képviselője, hogy aztán az Európai Bizottság felelősségét kapargassa meg.

Bírja a Fideszt, utálja az ellenzéket, leginkább vidéken él a kormánypárt átlagszavazója. Egy friss kutatásból kiderül az is, hogy a Fidesz-tábor egyötöde magát inkább liberálisnak vallja.

Ha munkaeszközökről van szó, mindenkinek mások a preferenciái. Egy valami azonban mindenkiben közös: a tökéletes választásra való törekvés.

Az egyik legöldöklőbb elnökválasztási küzdelem folyt Lengyelországban. Izraelezés, oltásellenesség, Varsó kiárusítása és még sok más az elnökválasztási őrület utolsó napjaiban. Fotóriport Varsóból!

Gyurcsány önfeledt hughgrantezése, Jakab mackónacis moonwalkja, vagy Orbán lassúzása? Legyen tánc!

Prostituáltak tüntettek szombaton Hamburg piroslámpás negyedében, hogy újranyithassanak a munkahelyeik, amelyeket a koronavírus-járványra hivatkozva zártak be.

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Duda vs. Trzaskowski: a párharcot többek közt Pál Benedek, az Azonnali szerzője is értékeli július 14-én délután!

Az egyik legszebb pincesoron nyit ki a Planina borház július 31-én este. Vigyázat, sokac temperamentum + jó borok!

Ezt is szerettétek

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás