Biztosan mindig érdekelt, milyen lenne Tarantino magyar hangalámondással!

Szerző: Fekő Ádám
2020.01.09. 16:17

Valahol Magyarországon lakik egy zseni, akinek eszébe jutott, mi történne akkor, ha új filmeket látna el a régi időket idéző szinkrontechnikával.

Biztosan mindig érdekelt, milyen lenne Tarantino magyar hangalámondással!

Felocsúdva kicsit az Orbán-sajtótájékoztató után maradt letargiából itt az ideje valami valóban fontos dologgal foglalkozni: a világ többi részéhez hasonlóan Magyarország is imád a rendszerváltás időszakán merengeni, amikor még ugyebár nem volt Facebook, a gyerekek az utcán fociztak mosolyogva, a férfi férfi volt, a nő meg nő. Na ezt hozza kicsit vissza a Nem Egészen Hollywood a számok alapján tragikusan alulértékelt, eddig három videót kihozott Youtube-csatorna: többek közt Quentin Tarantino tavalyi filmje, a Volt egyszer egy Hollywood trailerét szinkronizálták át.

Konkrétan hangalámondást kapott, ami nem csak a teljesen szenvtelen magyar szöveget kapta meg, de még a tompa zajokat, és a háttérben szóló német szinkront is!

Sajnos a képminőséget nem sikerült annyira szarrá tenni, amilyet az ezerszer másolt VHS-katikon kapott a néző, de az élmény így is meghatározó.

Az amerikai filmek hangalámondásáról egybként a legtöbben nem is tudják, hogy politikai haszna is volt: érdemes megnézni a témában az HBO román dokumentumfilmjét, a Chuck Norris a kommunizmus ellent: itt kiderül, hogy a szörnyű minőségű kazetták kulturálisan nagyban segítettek legyőzni a kommunistákat már azzal is, hogy a tévénézők láttak árukkal teli boltokat és menő ruhákat, miközben az ő állítólagos tökéletes rendszerükben ezekből semmi nem volt meg.

Persze a Volt egyszer egy Hollywood, a Wonder Woman és a Tenet előzetese ennyire biztos nem lesz hasznos, de annyira azért épp jó, hogy visítozzunk rajta kicsit.

FOTÓ: Zachary Presley / Twitter

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek