+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. január 9. csütörtök, 16:17
Valahol Magyarországon lakik egy zseni, akinek eszébe jutott, mi történne akkor, ha új filmeket látna el a régi időket idéző szinkrontechnikával.

Felocsúdva kicsit az Orbán-sajtótájékoztató után maradt letargiából itt az ideje valami valóban fontos dologgal foglalkozni: a világ többi részéhez hasonlóan Magyarország is imád a rendszerváltás időszakán merengeni, amikor még ugyebár nem volt Facebook, a gyerekek az utcán fociztak mosolyogva, a férfi férfi volt, a nő meg nő. Na ezt hozza kicsit vissza a Nem Egészen Hollywood a számok alapján tragikusan alulértékelt, eddig három videót kihozott Youtube-csatorna: többek közt Quentin Tarantino tavalyi filmje, a Volt egyszer egy Hollywood trailerét szinkronizálták át.

 

Konkrétan hangalámondást kapott, ami nem csak a teljesen szenvtelen magyar szöveget kapta meg, de még a tompa zajokat, és a háttérben szóló német szinkront is!

 

 

Sajnos a képminőséget nem sikerült annyira szarrá tenni, amilyet az ezerszer másolt VHS-katikon kapott a néző, de az élmény így is meghatározó.

 

 

Az amerikai filmek hangalámondásáról egybként a legtöbben nem is tudják, hogy politikai haszna is volt: érdemes megnézni a témában az HBO román dokumentumfilmjét, a Chuck Norris a kommunizmus ellent: itt kiderül, hogy a szörnyű minőségű kazetták kulturálisan nagyban segítettek legyőzni a kommunistákat már azzal is, hogy a tévénézők láttak árukkal teli boltokat és menő ruhákat, miközben az ő állítólagos tökéletes rendszerükben ezekből semmi nem volt meg.

 

Persze a Volt egyszer egy Hollywood, a Wonder Woman és a Tenet előzetese ennyire biztos nem lesz hasznos, de annyira azért épp jó, hogy visítozzunk rajta kicsit.

 

FOTÓ: Zachary Presley / Twitter

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Megyénkénti lebontásban lehet követni, hogy hol mennyire fegyelmezetten maradtak otthon az emberek a koroanvírus-járvány alatt. Mutatjuk.

Az Egészségügyi Világszervezet vezetője odaszólt az egymással csetepatézó Kínának és az Egyesült Államoknak.

A többségében idős elhunytak mellett egy 48 éves áldozata is lett csütörtök reggelre a járványnak.

A szolidaritási alapból részesülhet Azerbajdzsán, Belarusz, Grúzia, Moldova, Örményország és Ukrajna is, igaz, inkább politikai gesztus ez, mintsem óriási segítség.

A demokratikus szocialista Bernie Sanders szerdán bejelentette, felfüggeszti kampányát és kiszáll a 2020-as demokrata előválasztási versenyből. Vagyis Joe Biden lesz a demokraták elnökjelöltje.

A rendőrség statisztikái alapján az illegális határátlépésre készülők elég fegyelmezettek a járvány miatti válsághelyzet óta.

A jelenlegi korlátozások fenntartását kérte Karácsony Gergely és Szita Károly a kormánytól a maratoni késést és nagyon kevés konkrétumot felmutató sajtótájékoztatón.

A hét kérdése

Vajon rászólt valaki a Fideszre, hogy ezt már tényleg nem kéne? Vagy erkölcsi okokból gondolták meg magukat? Vagy csak Semjén Zsoltot froclizzák vele?

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Ezt is szerettétek

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Hogyan vészelhetjük át ép lélekkel a következő heteket, és miben reménykednek a bevételeiktől eleső vállalkozók?

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Twitter megosztás Google+ megosztás