Kubatov Gábor csak annyit kér Baranyi Krisztinától, adja nekik vissza a befizetett adót

Szerző: Fekő Ádám
2020.01.07. 11:04

Ferencváros új polgármesterének üzent az FTC elnöke, aki csak annyit szeretne elérni, hogy a kerület ne nyerjen a klubon, aminek önkormányzati támogatását most megreformálná Baranyi.

Kubatov Gábor csak annyit kér Baranyi Krisztinától, adja nekik vissza a befizetett adót

Kubatov Gábor újra nyilvánosan értékelte az FTC idei évét: a Fradi elnöke, aki mellesleg a Fidesz alelnöke is először reagált érdemben arra, hogy Ferencvárosban októberben polgármester csere történt, és a szintén kormánypárti Bácskai János helyére az ellenzéki Baranyi Krisztina érkezett. 

Bár arra a felvtésre semmit nem reagált Kubatov, hogy a klub hagyományai szerint Baranyinak fel kéne ajánlani egy helyet az elnökségben, a klub és a kerület közti viszonyról szót ejtett:

„A mi érdekünk az, hogy normálisan tudjunk működni a kerületben. Mi nem kívánunk többet.

Az előző polgármesterrel is abban állapodtunk meg, hogy amennyi adót a stadion, a cégeink után befizet a Fradi a kerületnek, azt támogatásként adja vissza a kerület. Nem kérünk többet.

Azt kérjük a polgármester asszonytól, hogy ne nyerjen a Fradin, hanem hozzuk ki nullára és akkor mi is elégedettek vagyunk és szerintem ő is elégedett lehet.”

Az egészen különleges adózási elképzelést Ferencváros polgármestere egyelőre nem kívánta kommentálni, de korábban már az Azonnalinak is kifejtette, hogy másfajta támogatást terveznek nyújtani az FTC-nek, mint eddig tették: 

„Volt egy 50 milliós szerződés, amiben bár meg voltak jelölve célok a pénznek, ez a gyakorlatban egész másra ment el.

Tömegsportra, utánpótlásnevelésre és városi rendezvények támogatására adta az önkormányat, ehhez képest a gazdasági igazgató és a pályázati osztályon dolgozók bérére számolta el a Fradi.

Ezt a fideszes többségű képviselőtestület elfogadta. A százmillió forintot közelítette összességében az az összeg, amit mi a Fradinak odaadunk egy elégtelen elszámolásra, ilyen nem lesz. Viszont ebből a pénzből azokat a fiatalokat akarjuk támogatni, akiknek magas az FTC tagsági díja, vagy a sporttal járó járulékos költségeket nem tudják kifizetni” – mondta akkor Baranyi. 

Ehhez a sztorihoz persze hozzátartozik, hogy

a Fradi hozzánk eljuttatott álláspontja szerint nem igaz Baranyi elégtelen elszámolásra vonatkozó megjegyzése,

és a klub maradéktalanul elszámolt az összeggel, amit a „megjelölt célokra” költöttek.

MONTÁZS: Pintér Bence

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek