+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2020. január 3. péntek, 08:46
Miután lekapcsolták a notórius parkba pottyantót, a hatvanéves férfi megbánta tettét.

Naponta többször is egy parkban vécézett Jeffrey S. Churchwell több mint két éven át az amerikai Wisconsin államban található Whitewater város Natureland nevű parkjában.

 

A férfi nem azért tett így mert hajléktalan lenne, hiszen mint kiderült, egy közeli iskola hatvan éves angoltanára volt az elkövető,

 

aki gyakorlatilag hobbiból kakált naponta akár többször is a parkba – írja a Huffington Post.

 

Churchwell évekig gondtalanul vécézhetett a parkban, végül tavaly októberben egy parkhoz közel dolgozó férfi vette észre, majd készített fotót az autójáról, ami alapján aztán a rendőrség igazoltatta az angoltanárt, aki először azt mondta, nem tudja miért állították félre, később azonban bevallotta tettét.

 

És hogy miért vécézik egy parkban valaki két éven át, naponta akár többször is? Egyrészt mert közel volt, másrészt pedig azért, hogy így lázadjon a rendszer ellen:

 

Churchwell a sheriffnek küldött levelében konkrétan azt írta, hogy erőt vett rajta az önelégültség, a kalandvágy és az egója, ezért kakált a parkban.

 

Hogy ez pontosan hogy magyarázza a tettét, az nem pontosan világos, mindenesetre a volt angoltanár megbánta tettét, és levelében arról is írt, hogy nem volt jó állampolgár.

 

A férfit 365 dolláros (107 ezer forintos) büntetés megfizetésére kötelezték, ezen kívül utólagosan állnia kellett a fekália eltakarításának költségeit, ez a számla összesen 5700 dollárra (1,7 millió forintra) rúgott. Churchwell ezzel párhuzamosan indítványozta korai nyugdíjazását is, amivel az iskola is egyetértett.

 

FOTÓ: Channel 3000

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

New Yorkból nézve az évtized legfontosabb jelensége, hogy egyre több minden választ el minket egymástól, miközben a klímaválság ügye mégis nemzetközi tüntetéshullámot tudott kiváltani.

Elvileg Gyurcsány, majd a Pesti Srácok Youtube-csatornája letiltása miatt akár egy platformra is kerülhetnének, de a DK szóvivője eloszlatta a nagykoalíció reményét.

A magyar politikatörténetben először indul magyar párt politikusa külföldi választáson, külföldi pártszínekben – és rögtön kettő is!

Az új bevándorlási szabályok első részletei alapján egy egész magyar iparág fog megszűnni, a britek pontrendszert találtak ki ahhoz, kit engednek be magukhoz dolgozni.

Milanović elnöki beszédében az egységet hangsúlyozta, bár korábban Horvátország minden szomszédjával sikeresen összeveszett. Milyen elnök lesz?

Már nem arról beszél a magyar kormányfő, hogy milyen közel volt a Fidesz az EPP-ből való kilépéshez, inkább egy nagyszabású belső vitát kezdeményezne a jobbközép pártok európai családjában.

Írtak is egy nyílt levelet arról, hogy mennyire veszélyes a Fidesz-közeli háttéremberek szlovéniai médiaterjeszkedése, valamint Orbán legnagyobb szlovén szövetségesének hatalomra kerülése.

A hét kérdése

Az egykori playmate már sokszor és sokfélét nyilvánult meg a politikában, most pedig dönthetsz, melyik a kedvenc aranyköpésed tőle.

Azért ide elnéznénk

Február 20-án Szántó Rita filozófus tart előadást az Aurórában, hogyan is használható ma az ókori sztoikus filozófia.

Piac-e a világpiac? Magántulajdon-e a cégbirodalom? Fennmaradhat-e a demokrácia és a jogállam piacgazdaság nélkül? Létezik-e „harmadik út"? Február 21.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Történelmi diarómák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás