+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. december 30. hétfő, 19:04
Olaszország most ellenzékbe kényszerült egykori belügyminisztere szerint 2020-ban ő lesz a miniszterelnök, mert már mindenkinek elege van a baloldali kormánykoalícióból.

Matteo Salviniről magához képest kevesebbet hallani mostanában, de az augusztusban a saját manővere miatt ellenzékbe kényszerült populista politikussal azért így év végére lehozott egy interjút az olasz Libero, amiben egyrészt elárulta, mivel foglalatoskodik most, hogy nincsenek belügyminiszteri teendői, másrészt beavatta kicsit a világot a következő terveibe.

 

+ Szerinte a Liga megnyeri a következő választást, ő pedig miniszterelnök lesz 2020-ban. Ez azért érdekes, mert elvileg csak 2023-ban lesznek parlamenti választások Olaszországban.

 

+ Az ellenzékben töltött idejét a hálózatának bővítésére használja fel, és új szövetségeseket keresett.

 

+ Giuseppe Conte kormánya szerinte már így is túl sokáig élt. Ezt arra alapozza, hogy vállalkozókkal, gyári munkásokkal, fiatalokkal és bevándorlókkal is beszélt, és mindenkinek elege van a baloldali koalícióval.

 

+ Szeretné javítani a kapcsolatokat Németországgal és Franciaországgal, aminek segítségével változásokat érne el Brüsszelben.

 

+ Szövetkezne a majd újraválasztott Donald Trumppal, a brit Boris Johnsonnal, a brazil Jair Bolsonaróval és az izraeli Benjámín Netanjáhúval. Ők ugyanis “mind olyan vezetők, akiket a baloldal bűnösnek állít be, miközben országuk népének egyértelmű támogatását élvezik.”

 

+ A 2019 augusztusáig velük koalícióban kormányzó Ötcsillag Mozgalmat azért kritizálta, mert túl közeli kapcsolatban vannak Kínával: “Demokratikusan megválasztott elnököktől rettegnek az USA-ban vagy Nagy-Britanniában, de nem óvakodnak Hszi Csin-pingtől, Kína elnökétől.

 

+ A jövő hónapban megtartott helyközi választásokról is a saját szerepe jutott eszébe: “A szavazók az első adandó alkalommal dönteni fognak a jövőmről. Tanulok, hogy miniszterelnök lehessek.”

 

+ Orbán Viktorról nincs szó.

 

Salvini pártja egyébként továbbra is a legnépszerűbb Olaszországban: a legfrissebb közvélemény-kutatás szerint 31,2 százalékon állnak, tehát nagyon sokkal vernék a 19,6 százalékra mért demokratákat, illetve a 16,1-en álló Ötcsillagot. Vacsorázni viszont elég kevesen akarnának Salvinivel, de ez valószínűleg kevéssé zavarja a politikust.

 

FOTÓ: Mtteo Salvini / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az aktív esetek és az új fertőzöttek száma pedig lényegében stagnál.

A hatóságok nem tudtak volna mindenkit ellenőrizni – többek között erre hivatkozva hozta nyilvánosságra a házi karanténra ítélt emberek nevét a montenegrói kormány.

A Microsoft szerint nem a koronavírus-járvány miatt volt szükség az elbocsátásokra.

Péntekről szombatra sokan, 118-an gyógyultak fel a koronavírusból, de eközben sajnos újabb hét beteg elhunyt.

Egész Európában egyedülálló módon korlátozásokkal engedik vissza a nézőket hétvégén a magyar stadionokba, így összejött az, amiről élő ember nem hitte, hogy összejöhet!

Mármint azután, hogy a felek közös menetrendben állapodtak meg az ukrán nyelvtörvény miatt kialakult konfliktus rendezésére.

A 21. kerületi önkormányzat szerint míg a kormány a világ egyik leghatékonyabb védekezését mutatta fel a koronavírussal szemben, addig Karácsony politikája olyannyira diktatórikus, hogy az még Demszky idején is elképzelhetetlen volt.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Június 2-án, a Magyar Szociológiai Társaság által szervezett, online beszélgetésen szakértők próbálják feltárni a vidék-város közti, sokrétű egyenlőtlenség hátterét.

A Republikon Intézet június 2-i, online konferenciáján, ha nem is élőben, csak az otthoni kamerák előtt, de leül egymással vitázni a Fidesz és az ellenzék.

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás