+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. december 30. hétfő, 19:04
Olaszország most ellenzékbe kényszerült egykori belügyminisztere szerint 2020-ban ő lesz a miniszterelnök, mert már mindenkinek elege van a baloldali kormánykoalícióból.

Matteo Salviniről magához képest kevesebbet hallani mostanában, de az augusztusban a saját manővere miatt ellenzékbe kényszerült populista politikussal azért így év végére lehozott egy interjút az olasz Libero, amiben egyrészt elárulta, mivel foglalatoskodik most, hogy nincsenek belügyminiszteri teendői, másrészt beavatta kicsit a világot a következő terveibe.

 

+ Szerinte a Liga megnyeri a következő választást, ő pedig miniszterelnök lesz 2020-ban. Ez azért érdekes, mert elvileg csak 2023-ban lesznek parlamenti választások Olaszországban.

 

+ Az ellenzékben töltött idejét a hálózatának bővítésére használja fel, és új szövetségeseket keresett.

 

+ Giuseppe Conte kormánya szerinte már így is túl sokáig élt. Ezt arra alapozza, hogy vállalkozókkal, gyári munkásokkal, fiatalokkal és bevándorlókkal is beszélt, és mindenkinek elege van a baloldali koalícióval.

 

+ Szeretné javítani a kapcsolatokat Németországgal és Franciaországgal, aminek segítségével változásokat érne el Brüsszelben.

 

+ Szövetkezne a majd újraválasztott Donald Trumppal, a brit Boris Johnsonnal, a brazil Jair Bolsonaróval és az izraeli Benjámín Netanjáhúval. Ők ugyanis “mind olyan vezetők, akiket a baloldal bűnösnek állít be, miközben országuk népének egyértelmű támogatását élvezik.”

 

+ A 2019 augusztusáig velük koalícióban kormányzó Ötcsillag Mozgalmat azért kritizálta, mert túl közeli kapcsolatban vannak Kínával: “Demokratikusan megválasztott elnököktől rettegnek az USA-ban vagy Nagy-Britanniában, de nem óvakodnak Hszi Csin-pingtől, Kína elnökétől.

 

+ A jövő hónapban megtartott helyközi választásokról is a saját szerepe jutott eszébe: “A szavazók az első adandó alkalommal dönteni fognak a jövőmről. Tanulok, hogy miniszterelnök lehessek.”

 

+ Orbán Viktorról nincs szó.

 

Salvini pártja egyébként továbbra is a legnépszerűbb Olaszországban: a legfrissebb közvélemény-kutatás szerint 31,2 százalékon állnak, tehát nagyon sokkal vernék a 19,6 százalékra mért demokratákat, illetve a 16,1-en álló Ötcsillagot. Vacsorázni viszont elég kevesen akarnának Salvinivel, de ez valószínűleg kevéssé zavarja a politikust.

 

FOTÓ: Mtteo Salvini / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Újabb négy politikus távozott, mert nem látnak már lehetőséget a konzervatív, jobboldali politizálásra.

Lesz-e hatással a Párbeszéd és az LMP közeledésére, hogy a DK éppen nagyban gyengíti az MSZP-t? Kik fognak tárgyalni minderről? Megkérdeztük!

Mi volt Gyurcsány legjobb húzása? Melyik elszakított nemzetrész fáj neki legjobban? Vágó István négy válaszból dönthet, és van, hogy a
közönség segítségét kéri! Videó!

Fókuszban: Orbán Viktor huszonkettedik évértékelője.

Egészen meglepő helyen tűnt fel a zalai termálváros: Európa legjobb helyeit listázva szavazták fel a tizenkettedik helyre a titokzatosan működő European Best Destinationsön.

A választók megbüntették az AfD-t és a velük Türingiában összefogó pártokat. A Hanza-városban a baloldali pártok majdnem a szavazatok kétharmadát hozták el.

A várakozásoknak megfelelően alakultak a nevadai kaukuszok eredményei, Bernie Sanders már az elnyert delegáltak tekintetében is az élen.

A hét kérdése

Szombaton új parlamentet választ Szlovákia. Te kinek drukkolsz? Ez a hét kérdése, az Azonnalin te is szavazhatsz!

Azért ide elnéznénk

Mármint Kádár Barnabás, a momentumos jövőkutató. Február 26, Pannon Kincstár.

Szász Lilla a portugál exgyarmatok lakóinak visszatelepítését fotózta végig. Tárlatvezetés február 28-án.

Moldvai és gyimesi csángó táncház Budán február 29-én.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

A Fidesz EP-delegációjának vezetője szerint az EPP-vel szemben ők a nyugodt erőt képviselik, Habonynak és Mészárosnak pedig semmi
köze hozzájuk.

Igor Matovič a szlovák politika elszabadult hajóágyúja, mégis pont ez nyerheti meg neki a választásokat Szlovákiában.

Sokadik kormányzati kísérlet után is él és virul a famaffia. Elmondjuk, miért.

Merkel nem tudja teljesen meghatározni, hogy ki kövesse a kancellári székben. Nem volt ez másképp Helmut Kohl után sem.

A Fiat Professional kiemelkedően nagy jelentőséget tulajdonít a környezetvédelemnek, így folyamatosan új, jövőorientált megoldásokon dolgozik, annak érdekében, hogy mérsékelje az embert és a természetet érő káros hatásokat.

Twitter megosztás Google+ megosztás