+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. december 23. hétfő, 08:56
El se tudtuk még felejteni a tangás Vízipókot, amikor érkezett a magyar válogatott kapuslegendája egy saját ázsiai vízihulláját mintázó jelmezzel!

Eddig nem volt teljesen egyértelmű, de nagyon úgy tűnik, hogy Magyarország kabalafigura-nagyhatalommá vált az évek során: a felnőtt korára tangássá vált Vízipók csodapók gyors befutása és persze a Bol-dog után maradt emlékek mellett szinte fel se tűnik az embernek, hogy Szombathelyen is feltűnt egy őrületesen jó kabala, konkrétan egy óriási Király Gábor!

 

Igen, a kapusról van szó, és nem viccelünk: a Haladás, a magyar válogatott és a Hertha Berlin legendája ugyanis több helyen is tart mostanában fiataloknak előadásokat, és valamiért úgy gondolta, itt az ideje feldobni a showműsort egy másik Király Gáborral. Olyannal, amit például fent is lehet látni, vagy itt:

 

 

Azt értjük, hogy próbáltak Gróf Balázs eredeti Király-rajzára hasonlító figurát gyártani, de valahogy mégis az az érzésünk, hogy szegény focistából egy ázsiai vízihulla lett, aki ráadásul akkor a legfélelmetesebb, amikor ölelkezik. Márpedig ölelkezik, a képek alapján elég sokat.

 

 

Szakértői csapatunk tagjai is elképedve figyelik, mekkorákat robbantunk mostanában kabalákban, és csak arra tudunk gondolni, hogy dolgozik valahol a Mészáros és Mészáros Kft. környékén egy ember, aki futószalagon hozza ki a jobbnál jobb ötleteket!

 

Külön szép, hogy Király Gábor és kabalafigurája elvitte arra szombathelyi Haladás-pályára a gyermekotthonban élő gyerkeket, aminek a fenntartásába akár bele is rokkanhat az ország egyik legtöbb nézőt vonzó focicsapata, miután a stadiont sikerült úgy megtervezni, hogy az égvilágon semmi másra ne legyen alkalmas a futball mellett, bár azt meg kell hagyni, hogy ettől függetlenül jól néz ki.

 

FOTÓK: Király Gábor Hivatalos Oldala / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Január 20-ig három szakaszban oldják fel az eddigi szigorú járványügyi korlátozásokat.

Logikusnak nevezte Volner János az általa benyújtott választásitörvény-módosítási javaslatot. Szerinte úgy is lehet értelmezni az ügyet, hogy megvalósították a DK szándékát.

A többségében németnyelvű olasz autonóm tartomány szerdán fejezte be lakosságának letesztelését – kevesebb, mint egy százalék koronavírusos.

Kovács Gergely szerint nem az a legszomorúbb, hogy az ő indulásuk megnehezül, hanem hogy a sem Orbánhoz, sem Gyurcsányhoz tartozni nem akaró kicsiket fojták meg vele.

Ők is behódolnak az antigénteszteknek, a miniszterelnöknek pedig jelenleg az a nagy álma, hogy azokhoz még karácsony ingyenesen hozzá lehessen férni

Térjünk vissza mielőbb a schengeni zónán belüli szabad mozgáshoz, sürgeti az Európai Parlament. Mindezt a fideszesek is megszavazták, pedig Orbán már szeptember óta zárva tartja a magyar határokat.

A gyógyszergyártó szerint azonban nem verseny, hogy kinek milyen hatékonyságú vakcinája van az előzetes tesztek alapján, mert a világnak úgyis sokféle vakcinára lesz szüksége.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

A Külügyi és Külgazdasági Intézet november 26-i online kerekasztal-beszélgetése.

Ezt is szerettétek

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás