A Fidesz győri jelöltje advent idejére a fizetős parkolást is beszünteti a híveknek

Szerző: Bukovics Martin
2019.12.21. 09:53

A szentmisék alatti káptalandombi parkolást intézte el a Fidesz győri polgármesterjelöltje, bár azt egyelőre nem tudni, milyen minőségében.

A Fidesz győri jelöltje advent idejére a fizetős parkolást is beszünteti a híveknek

A csütörtöki győri közgyűlésen dübörgött már a Borkai Zsolt lemondása miatt január 26-ra kiírt időközi polgármester-választás kampánya, hiszen a Fidesz adót csökkentett, de nem akárhogy, hanem úgy, hogy az eredeti, adót nem csökkentő javaslatot Dézsi Csaba András, a párt polgármesterjelöltje módosította úgy, hogy a garázsok után ne kelljen építményadót fizetni.

De nemcsak az adócsökkentést köszönhetik így Dézsinek a győriek, hanem azt is, hogy az ünnepi szentmisék ideje alatt ingyen parkolhatnak a belvárosi Káptalandombon

a székesegyház közelében, ahová egyébként csak engedéllyel lehet behajtani. A parkolás így valóban gondot okozhat a híveknek, bár alig öt perc sétára van a templomtól a Borkai-éra egyik fejlesztése, a Dunakapu téri parkolóház, ahol – persze pénzért, de – könnyedén parkolhatnak a misére autóval érkezők.

KÁPTALANDOMB AZ ÓRIÁSKERÉKRŐL NÉZVE (FORRÁS: GYŐR VÁROS HIVATALOS OLDALA FB)

A győri egyházmegye honlapja pár napja még arról tájékoztatta a híveket, hogy a „Dézsi Csaba András polgármester-jelölt úrral történt egyeztetés alapján” lenyitják a Káptalandombi beléptető rendszert, a parkoláshoz pedig igazolást kell kérni a sekrestyében.

Kérdés azonban, hogy milyen minőségében tárgyalt a fideszes jelölt erről az ügyről, hiszen nem ő a Káptalandombot is magába foglaló 2. számú választókerület képviselője, és egyelőre még nem is polgármester,

tehát első ránézésre nincs olyan tisztsége, amely alapján eljárhatott volna ebben az ügyben. Hiszen ha egyszerű képviselőként keresték meg, akkor miért nem Fekete Dáviddal, a választókerület fideszes képviselőjével és a várost jelenleg irányító alpolgármesterrel egyeztettek inkább, miért Dézsivel, aki a Káptalandombtól jó húszperces sétára lévő, vasúton túli Nádorváros képviselője? Polgármesterjelöltként tárgyalni vele pedig nyilván pontosan annyi foganatja kéne hogy legyen, mintha bármelyik másik jelölttel tárgyalnak.

Miután az Azonnali a fideszes jelölt kampánystábjánál megérdeklődte, hogy pontosan milyen minőségében tárgyalt az ügyről a polgármesterjelölt az egyházmegyével, a honlapon található tájékoztatás megváltozott, az immár úgy szól: a döntés a „Dézsi Csaba András önkormányzati képviselőjelölt úrral történt egyeztetés” következménye, amiben pedig az az érdekes, hogy Dézsi nem önkormányzatiképviselő-jelölt, hiszen a képviselőséget már októberben elnyerte.

KÉRDÉSÜNK ELŐTT, KÉRDÉSÜNK UTÁN

A kampánystábtól egyébként nem kaptunk választ a kérdésünkre. A többi győri polgármesterjelölttől azonban megkérdeztük, hogy őket is kereste-e esetleg az egyházmegye a káptalandombi parkolás ügyében, de egyelőre nem találtunk olyan jelöltet, akihez ilyen kéréssel fordultak volna.

FRISSÍTÉS (2019. 12. 22.): Cikkünk megjelenése után a következő választ kaptuk Dézsi Csaba András kampánystábjától:

„Dézsi Csaba András 25 éve önkormányzati képviselő. Most polgármester-jelöltként felkereste a Győrben működő történelmi egyházak vezetőit, hogy az őket érintő városi kérdésekről előzetes egyeztetést folytasson, megismerve problémáikat és terveiket, azokat összeegyeztethesse polgármesteri programjával. A püspök úr által felvetett parkolási probléma, a közelgő ünnepekre való tekintettel mielőbbi megoldást kívánt, ezért egyezetve a városrész képviselőjével és Dr. Fekete Dávid polgármesteri jogkörrel felruházott alpolgármester úrral, személyesen járt közre annak mielőbbi megoldásában.”

FOTÓ: Dézsi Csaba András / Facebook

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek