Mi a különbség Gréczy és Borkai botrányai között?

Fekő Ádám

Szerző:
Fekő Ádám

2019.12.19. 17:17

A kérdés azért fura, mert igazából egyedül a hímtagok jelenléte a hasonlóság a két politikusról kiszivárgott anyagokban.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

2019-ben végre megérkeztek a szexbotrányok a magyar politikába, így év végére a DK-s Gréczy Zsolt körül forog az internet, miután egy Audio Video művésznevű szivárogtató gyakorlatilag a teljes magyar sajtónak szétküldte az országgyűlési képviselő álló farkas képeit egy hozzá írt történettel. Ebből a magyar sajtó annyit kommunikált, amennyit bizonyítani lehet: Gréczy beismerte, hogy ő látható a képeken, magát a hozzá költött történetet pedig letagadta. Ezt  a nem központi utasításra dolgozó magyar sajtó megjelentette, hiszen mégiscsak arról van szó, hogy egy magyar közszereplő pöcsös képei elárasztották a magyar internetet.

A kormánypárti érzelmű megmondóemberek ajándékot kaptak, hiszen Borkai Zsolt jachtos bulija után végre bosszút lehet állni a kétszínű liberálbolsevik sorosistákon,

akik most bezzeg milyen tárgyilagosan dolgoznak Gréczy Zsolt képeinek ügyében, bezzeg amikor Győr polgármestere bukott, arról tonnaszámra jöttek a lejárató anyagok!

Nyilván ide lehet keverni Wittinghoff Tamás őszi videóját is, de ez már túl sok a szexi politikából, úgyhogy maradjunk csak annál, mi a különbség a két történet között!

Az a helyzet, hogy Gréczyről egyelőre annyit tudni, hogy valamilyen formában készültek róla fényképek, és még az sem visszakövethető, hogy ezeket valakinek elküldte-e egyáltalán. Tételezzük fel, hogy el is küldte: abba sincs belekódolva, hogy ez nem valami vad sexting része volt. A történet annyi, hogy elárasztották a képei az internetet, ahogy történt ez rengeteg 2014-ben a Fappening névre hallgató legendás napon, amikor többszáz külföldi celebritás telefononon tárolt privát képei kerültek nyilvánosságra, amiket értelemszerűen egyetlen újság sem mert ténylegesen lehozni, hiszen ezeket a képeket papíron még letölteni is törvénybe ütközött.

Összességében Gréczy Zsolttal kapcsolatban maximum annyi állítás állja meg a helyét, hogy elég ízléstelenek ezek a képek, de hát ugye ki mire izgul.

De akkor miért volt mégis őrült fontos Borkai Zsolt csoportos kurvázása Horvátországban? Az a válasz, hogy bár a legendás Big Brother Évi-Renato dugásán szocializálódott magyar médiafogyasztó érthető okokból a szex részét tartja fontosnak, ott a körülmények voltak olyanok, amik valamivel több közérdeklődésre tarthattak számot, mint önmagában nézve a pucér Gréczy Zsolt.

+ Egy olyan politikus ment el a haverjaival gruppenezni, aki egyébként épp a konzervatív családi értékek fontosságáról papolt évek óta a pártjával együtt.

+ Erről a politikusról azért olimpiai életjáradékkal együtt is felmerül, hogy mégis miből fizette ezt a bulit? Még akkor is, ha a piákat már az Aldiból vették, szóval azért nem eszetlenül költekeztek.

+ A politikus mellesleg nem egyedül szerepelt, hanem Rákosfalvy Zoltánnal, aki egyrészt az ügyvédje, másrészt pedig az NB II-ből épp az első osztályba készült NER-lovag társaságában volt, aki valahogy épp Borkai pár döntésének köszönhetően is gazdagodott meg.

Ez utóbbihoz hozzátartozik, hogy Borkai köreinek ügyeit már 2012-ben feldolgozta a HVG, csak mivel akkor nem volt mellette egy történet prostituáltakkal meg luxusjachttal, ezért annyira nem meglepő módon senkit nem érdekelt, de például annak is kevés köze lehet a nagy szexpartikhoz, hogy Borkai ügyvédjénél épp a legrosszabbkor semmisített meg dokumentumokat egy csőtörés.

Novemberben már az is kiderült, hogy nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt folyik nyomozás az Audi-korrupció ügyében,

ami például rögtön sokkal érdekesebb, mint az, hogy a család szentségét mindennél többre tartó polgármester elugrott kurvázni. Vagy ha nem is érdekesebb, de fontosabb.

Ehhez képest Gréczy Zsolt képei pontosan mik? Egy DK-s politikus képei, még a fotók hátterében sincs semmi olyan, ami gyanúra adhat okot. Ha majd megszületik arra a bizonyíték, hogy ezeket a képeket tényleg kéretlenül küldözgette olyan nőknek, akik a legkevésbé sem tartottak erre igényt, akkor az már egy rendes botrány lesz, ami után Gréczy Zsolt remélhetőleg gyorsabban mond le, mint fideszes kollégája tette.

Addig viszont mindenki köszönje meg a magyar sajtó még értelmesen gondolkodni képes részének, hogy nem csinál úgy, mintha többet tudna a mostaninál.

Olvasnál még Fekő Ádámtól? Ide kell kattintanod!

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől
Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek