+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2019. december 19. csütörtök, 12:06
A DK-s politikus egy tévéinterjúban reagált az őt ért zaklatási vádakra, melyek szerinte „ócska hazugságok”, a becsületét pedig a bíróságon meg fogja védeni.

A Heti TV Pirkadat című műsorában reagált Gréczy Zsolt az őt ért zaklatási vádakra csütörtök reggel: a DK-s országgyűlési képviselőt még kedden este egy több magyar szerkesztőségnek is elkülött anonim levélben

 

azzal vádolták meg, hogy az e-mailben magát meg nem nevező nőt négy éve zaklatja online üzenetek formájában Gréczy.

 

Mint arról az Azonnali szerdán már beszámolt, ezt bebizonyítandó a politikusról készült intim fotókat is mellékeltek a keddi e-mailhez – ezeken többek között Gréczy alsógatyában szelfizik –, de csütörtökön reggel egy újabb levél is jött a szerkesztőségekhez. Ezek a képek a DK-s politikust még intimebb helyzetekben ábrázolják. A zaklatás vádját azonban egyelőre nem lehet bebizonyítani, hiszen a levélből arra vonatkozó egyértelmű bizonyíték nem derült ki, hogy Gréczy valóban elküldte-e valakinek ezeket a fotókat, vagy bármilyen, zaklató tartalmú üzeneteket.

 

Bár Gréczyt szerdán nem sikerült elérnünk, Gyurcsány Ferenc DK-pártelnök azt nyilatkozta nekünk, hogy a zaklatás onnantól kezdve közügy, hogy a vádak bizonyítást nyertek, és abból nem tud politikai következtetést levonni, hogy látta Gréczyt alsógatyában. 

 

Gréczy Zsolt Breuer Péter Pirkadat című műsorában csütörtök reggel már reagált az őt ért vádakra:

 

Breuer Péter: Otthon aludt?

 

Gréczy Zsolt: Mindig otthon alszom.

 

BP: A felesége nem adta be a válási kérelmet? Ilyet soha még senkitől nem kérdeztem.

 

GZ:

 

Csak szólok, hogy én évek óta elvált ember vagyok. A fiaimmal élek.

 

BP: A fiával találkozott?

 

GZ: Mondtam, hogy a fiaimmal élek. Minden nap találkozom velük.

 

BP: És a fiúk elkeseredtek, vagy azt mondták, hogy apa, büszkék vagyunk rád, hogy feltételezik rólad, hogy új párt keresel?

 

GZ: Nem, senki nem feltételez rólam semmit, a fiaim végképp nem. Ők tudják, hogy ők „tyúkapó-üzemmódban” működöm otthon, a családomat és őket menedzselem, intézem a család körüli dolgokat. Pontosan tudják, hogy mindaz,

 

amivel megvádolnak, ócska hazugság, a többit meg a bíróságra bízom és az ügyvédek intézik.

 

BP: Ilyenkor az ember kellemetlenül érzi magát?

 

GZ: Nyilván az ember nem boldog egy ilyen helyzetben. De nem baj:

 

ha ezt méri a sors, és úgy érzi a Fidesz boszorkánykonyhája, hogy most a Gréczy legyen a következő, akkor ezt akár megtiszteltetésnek is vehetném.

 

Gréczy Breuer kérdésére ezt követően még hozzátette: őt senki nem gyanúsítja semmivel, „híreszteléseket fogalmaz meg a fideszes sajtó arról, hogy én állítólag zaklattam. Az nem zavarja őket, hogy ezt maguk az érintettek is cáfolják, hogy emögött nincsen tartalom, és egy állítólagos ismeretlen e-mail cím állítja mindezt, ami mögött nincsen konkrét személy”. Gréczy szerint az ügyben a lényeg a „hírbehozás”, neki pedig innentől az a dolga, hogy megvédje a becsületét, amit meg is fog tenni a bíróságon mindenkivel szemben, aki megrágalmazza.

 

A Gréczyvel készült teljes videót itt lehet megnézni, ebben szó esik többek között a párt tisztújításáról, leendő országgyűlési kampányáról és közvélemény-kutatási eredményeiről is: 

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szerdán tárgyalnak a tartományi miniszterelnökök Angela Merkellel további szigorításokról. Markus Söder bajor kormányfő a tavaszihoz hasonló teljes leállást szeretne legalább novemberben.

Elmérgesedett a viszony a török államfő és Franciaország között, az ügy hátterében a Charlie Hebdo Mohamed-karikatúrái és az ezek miatt lefejezett tanár esete áll. A francia szatirikus lap megint lépett egy merészet.

A TUI már építi át ennek megfelelően a portugáliai és Kanári-szigeteki hoteljeit.

Kedden három fontos magyar közéleti személyiség koronavírus-tesztje is pozitív lett. Van, aki már a tüntetek kezelésekor otthoni karanténba vonult, és van, aki örül, hogy nincs tüdőgyulladása.

Hol tart majd Magyarország 2030-ban? EU-tagok leszünk-e akkor még? Milyen adottságaink vannak? Kihasználjuk-e ezeket? Mit kellene tenni? Elolvastuk az Egyensúly Intézet új kötetét.

A hét kérdése

Egy hét múlva véget ér az amerikai elnökválasztás. Te kinek örülnél, ki győzzön?

Azért ide elnéznénk

Az ELTE Illyés Sándor Szakkollégiuma ebben a hónapban a borderline és a narcisztikus személyiségzavaról tart előadást. Mindezt online november 3-án 18 órakor.

Könnyűzenei konferencia online és koncertek az A38-on. A szokásos három nap helyett ezúttal csak egy napon, november 4-én.

Skandináv filmek egy héten át az Art+ Cinemában. Október 22-28.

Felkavaró, meghökkentő, komfortzónából kimozgató kiállítás november 22-ig, ami garantáltan nyomot hagy és továbbgondolásra sarkall.

Ezt is szerettétek

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Tudatosan és szolidárisan viselkedtünk: megbíztunk a tudományban és nem engedtünk a csoportnyomásnak, mi több, néha éppen rácáfoltunk minden várakozásra. Járványszocio!

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

Twitter megosztás Google+ megosztás