Gréczy: Keményedik a diktatúra, már a Borkai-botrány alatt megüzenték, hogy bosszút állnak

Szerző: Hutter Marianna
2019.12.19. 17:07

Gréczy Zsolt szerint aki azt gondolja, hogy ő bárkit is zaklatott, „az vagy ostoba, vagy szándékosan hazudik”.

Gréczy: Keményedik a diktatúra, már a Borkai-botrány alatt megüzenték, hogy bosszút állnak

Szeretném leszögezni, hogy én nem a zaklató, hanem az áldozat vagyok – erről beszélt a DK-s Gréczy Zsolt a Klubrádióban Bolgár György műsorában annak kapcsán, hogy intim fotók kerültek nyilvánosságra róla, és az ezeket elküldő névtelen személy azt állította: kéretlenül kapta ezeket Gréczytől, aki őt zaklatta. Ugyanakkor tény, hogy azt, hogy Gréczy zaklatott volna, semmilyen bizonyítékkal nem támasztotta alá.

A tegeződős interjúban Gréczy elmesélte, hogy amikor Borkai Zsolt volt győri polgármester szexbotránya még javában zajlott, akkor Fideszhez köthető körökből megüzenték neki, hogy jön a bosszú, és annak ő lesz a célpontja. Mint a DK-s országgyűlési képviselő felidézte:

„persze össze is ültünk egy páran, hogy ez mi a bánat lehet”, miután soha életében nem ivott alkoholt, nem kábítószerezett, nincsenek korrupciós ügyei, elvált ember és soha nem zaklatott senkit.

Vagyis Gréczy szerint a fideszesek valamilyen módon megszerezték a privát képeit, és ehhez kreáltak egy zaklatási ügyet, ami valójában nem létezik. Hogy hogyan kerülhettek ki a fotói, arra azt mondta: nem tudja, de az biztos, hogy rengeteg ember küld egymásnak sokféle üzenetet felfokozott érzelemmel, vággyal. Ez lehet káros, kevésbé vállalható, „a mai eszemmel én se csináltam volna”.

Gréczy szerint egyébként a zaklatási vád kitalálója nem létezik, hazugság, hogy ő 2015-ben találkozott volna vele egy fehérvári gyermeknapi rendezvényen. Vagyis szerinte ha létezne a vád megfogalmazója, akkor ki kellene állnia, hiszen nincs mitől félnie. „Ha a megismerkedésünk sem igaz, akkor a zaklatási vád sem igaz.” A felvetésre, hogy hogyan lehet ennyire óvatlan egy politikus, hogy ilyen képeket készít, megismételte: a mai eszével ő sem csinálná meg a képeket, és nem tölti el boldogsággal az, ami ezzel kapcsolatban megjelenik. De hozzátette: ha valamennyien hibátlanok lennénk, nem lennének autóbalesetek, orvosi műhibák, tönkrement házasságok.

Egyébként Gréczy szerint a DK attól DK, hogy „egy egészen fantasztikus közösség”, és mindenki a lehető legtöbb érzelmi, és mindenféle segítséget megadja ahhoz, hogy kezelni lehessen ezt a helyzetet. „Hatalmas szeretetáradat jön felém – bármilyen furcsa is.”

Szerinte pedig aki azt gondolja róla, hogy zaklatna valakit, „az vagy ostoba, vagy szándékosan hazudik”.

Gréczy arra is kitért: bár nem szívesen helyezi bele magát belpolitkai összefüggésekbe, mert nagyképűség lenne részéről, de nem lehet nem észrevenni, hogy ez a lejárató akció akkor történik, amikor Orbán körül ritkul a levegő: például az Európai Néppártban gondok vannak, Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester szövetséget köt a visegrádi négyek fővárosainak főpolgármestereivel, a pedagógusok tüntetnek.

A DK-s politikus következtetése szerint keményedik a diktatúra, és ezen keményedés része, hogy az egyik politikai ellenfelüket alaptalanul hírbe hozzák.

FOTÓ: Azonnali-montázs

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek