+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. december 19. csütörtök, 17:07
Gréczy Zsolt szerint aki azt gondolja, hogy ő bárkit is zaklatott, „az vagy ostoba, vagy szándékosan hazudik”.

Szeretném leszögezni, hogy én nem a zaklató, hanem az áldozat vagyok – erről beszélt a DK-s Gréczy Zsolt a Klubrádióban Bolgár György műsorában annak kapcsán, hogy intim fotók kerültek nyilvánosságra róla, és az ezeket elküldő névtelen személy azt állította: kéretlenül kapta ezeket Gréczytől, aki őt zaklatta. Ugyanakkor tény, hogy azt, hogy Gréczy zaklatott volna, semmilyen bizonyítékkal nem támasztotta alá.

 

A tegeződős interjúban Gréczy elmesélte, hogy amikor Borkai Zsolt volt győri polgármester szexbotránya még javában zajlott, akkor Fideszhez köthető körökből megüzenték neki, hogy jön a bosszú, és annak ő lesz a célpontja. Mint a DK-s országgyűlési képviselő felidézte:

 

„persze össze is ültünk egy páran, hogy ez mi a bánat lehet”, miután soha életében nem ivott alkoholt, nem kábítószerezett, nincsenek korrupciós ügyei, elvált ember és soha nem zaklatott senkit.

 

Vagyis Gréczy szerint a fideszesek valamilyen módon megszerezték a privát képeit, és ehhez kreáltak egy zaklatási ügyet, ami valójában nem létezik. Hogy hogyan kerülhettek ki a fotói, arra azt mondta: nem tudja, de az biztos, hogy rengeteg ember küld egymásnak sokféle üzenetet felfokozott érzelemmel, vággyal. Ez lehet káros, kevésbé vállalható, „a mai eszemmel én se csináltam volna”.

 

Gréczy szerint egyébként a zaklatási vád kitalálója nem létezik, hazugság, hogy ő 2015-ben találkozott volna vele egy fehérvári gyermeknapi rendezvényen. Vagyis szerinte ha létezne a vád megfogalmazója, akkor ki kellene állnia, hiszen nincs mitől félnie. „Ha a megismerkedésünk sem igaz, akkor a zaklatási vád sem igaz.” A felvetésre, hogy hogyan lehet ennyire óvatlan egy politikus, hogy ilyen képeket készít, megismételte: a mai eszével ő sem csinálná meg a képeket, és nem tölti el boldogsággal az, ami ezzel kapcsolatban megjelenik. De hozzátette: ha valamennyien hibátlanok lennénk, nem lennének autóbalesetek, orvosi műhibák, tönkrement házasságok.

 

Egyébként Gréczy szerint a DK attól DK, hogy „egy egészen fantasztikus közösség”, és mindenki a lehető legtöbb érzelmi, és mindenféle segítséget megadja ahhoz, hogy kezelni lehessen ezt a helyzetet. „Hatalmas szeretetáradat jön felém – bármilyen furcsa is.”

 

Szerinte pedig aki azt gondolja róla, hogy zaklatna valakit, „az vagy ostoba, vagy szándékosan hazudik”.

 

Gréczy arra is kitért: bár nem szívesen helyezi bele magát belpolitkai összefüggésekbe, mert nagyképűség lenne részéről, de nem lehet nem észrevenni, hogy ez a lejárató akció akkor történik, amikor Orbán körül ritkul a levegő: például az Európai Néppártban gondok vannak, Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester szövetséget köt a visegrádi négyek fővárosainak főpolgármestereivel, a pedagógusok tüntetnek.

 

A DK-s politikus következtetése szerint keményedik a diktatúra, és ezen keményedés része, hogy az egyik politikai ellenfelüket alaptalanul hírbe hozzák.

 

FOTÓ: Azonnali-montázs

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szijjártó Péter Pozsonyban azt mondta: nem hagyják, hogy az ügy lekerüljön a napirendről.

Néhány kivétel azért marad: a piacokon, a zsúfolt helyeken és a busz- és vonatállomásokon még kell majd a maszk, máshol azonban nem. Június elsejétől pedig újabb enyhítések jönnek.

Gulyás Gergely szerint a PCR-tesztek nem adnak elég bizonyosságot. Viszont jöhetnek a lakodalmak és lassan a koncertek is. Mutatjuk, miről volt szó az eheti kormányinfón!

A miniállam mindeközben 50 euróért árulja turistáknak az orosz vakcinát, cserébe el kell tölteni hat éjszakát náluk.

Hogy melyik párt frakciójába csatlakozna be az előválasztáson miniszterelnök-jelöltként is elinduló Márki-Zay, azt viszont egyelőre nem tudni.

A román kormány 2020. márciusban 53 millió facsemete elültetését jelentette be, a Recorder átvizsgált pár helyszínt és kiderült, hogy csak papíron ültetődtek el ezek a fák.

Európában máshol is bőven voltak és vannak olyanok, akik úgy lettek kormány- vagy államfők, hogy angolul rosszul beszéltek. Összeszedtünk párat!

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás