Nyolc kérdés a karácsonyról, válaszol: Puzsér Róbert

Szerző: Hutter Marianna
2019.12.18. 07:10

A West End City Center makettjének és a kokainnak is ott a helye a nappaliban, árulta el Puzsér Róbert az Azonnali karácsonyi körkérdésében.

Nyolc kérdés a karácsonyról, válaszol: Puzsér Róbert

Itt az Azonnali nagy karácsonyi körkérdése: magyar közéleti személyiségeket és hírességeket kérdezünk körbe napról napra olyan kérdésekkel, amelyekbe akár némi ideológiai megosztottságot is bele lehet látni, már persze azon túl, hogy az illetőnek milyen a személyisége. A legújabb részben Puzsér Róbert volt főpolgármester-jelöltet, publicistát kérdeztük.

+ + +

Melyiket favorizálja: a valódi karácsonyfát, vagy a műanyagot? És miért?

A karácsonyfa az én otthonomban mindig haldokló tűlevelű fenyő.

Ha Krisztus fel tudta áldozni értem az életét, egy fa is legyen már képes rá!

Emellett a West End City Center makettjét is minden karácsonykor felállítom a nappalimban újrahasznosított furnérlemezekből. A kis Jézus a Nyugati pályaudvar felőli bejáratnál a vízesés előtt áll, és ajándékokkal kedveskedik magának. Az ünnepi hangulatot minden évben a Wham! biztosítja Last Christmas című szuperslágerével, mely végtelenítve zeng szentestétől vízkeresztig tizenhárom varázslatos napon át.

Hány éves korban lehet elmondani a gyereknek, hogy ki hozza az ajándékot?

A gyereket az életre kell nevelni, úgyhogy nálam nincs ajándék.

A lét szüntelen harc, ahol az erős győz, a gyenge elhull. Az én ajándékom az, hogy ezt a tudást átadom a gyermekemnek, hadd értse meg: nincs ingyenebéd. Hiszem, hogy ebből élete során többet profitál majd, mint ami egy fa alatt elfér.

Melyik a helyes megnevezés: a Mikulás vagy a Télapó?

A helyes megnevezés: Orbán Viktor Miniszterelnök Úr. Nem azért, amit hoz, hanem azért, amit nálunk, magyaroknál hagy – pedig mindent elvehetne. Meg kell becsülnünk Őt, mert ahogy Lázár János mondta: kinek mije van, annyit is ér. Rövid kalkuláció után az eredmény az, hogy a Miniszterelnök Úr a legdrágább nekünk a világon. No meg Soros Gyuri bácsi, hisz ő is dúsgazdag.

Mennyit költ idén karácsonyi ajándékra?

Az ünnepen személyes jelenlétem és szikrázó szellemem varázsával ajándékozom meg a környezetemet. Ezen kívül általában már csak csekélységekre futja – példaként a benzinszámlámat említhetem. Még nem tudom, hogy a Hummeromnak, a Lamborghinimnek, vagy a kampányra bérelt, nagyon puritán Lexusomnak az üzemanyagszámlája kerüljön-e a karácsonyfa alá, de ezt majd csak szenteste döntöm el. Szeretek spontán módon ünnepelni.

Milyen gyakran váltott vissza karácsonyi ajándékot, és mi volt az?

Amit lehet, visszaváltok, az egyetlen fizikai és szellemi táplálék, mellyel élek: a kokain. Legutóbb Konok Péter Történetek az innen is túlról című könyvét vittem vissza, és már ebben az évben is van egy Dévényi István könyvem, a Hádujudú, plusz a Csunderlik-Pető szerzőpárostól az Újabb top 10-es történelmi slágerlisták, amit ha időm engedi, viszek is vissza a boltba drága pénzért. Állítólag jó könyvek, de biztos, hogy nem ütnek akkorát mint a rush, úgyhogy passzolom őket. Konok, Csunderlik és Pető egyébként is hazátlan kommunisták. Dévényi valaha rendes magyar ember volt, de azóta sok kokain lefolyt a nyálkahártyámon, úgyhogy platinára cseréltettem.

Mi volt a legbénább ajándék eddig, amit kapott?

Egyszer egy barátom karácsonyra öt gramm szódabikarbónát adott, amiről azt hazudta, hogy nagyon tiszta kokain.

Azt hitte, ez humoros. Évekig nem beszéltem vele, mert azt vallom, hogy van, amiből nem csinálunk viccet. Olyan vagyok, mint Kövér László Házelnök Úr: ami szent, abban nem ismerek tréfát.

Mit venne karácsonyi ajándékként Orbán Viktornak, és mit Gyurcsány Ferencnek?

Úgy hiszem, hogy e két ember értünk, magyarokért a teljes életét feláldozta. Legszívesebben vennék egy jachtot az Adrián, szólnék a Borkai Úrnak, hogy hozzon hölgytársaságot, a kispesti szocialistáktól vételeznék jó sok kokaint, és a Miniszterelnök Urakkal addig partiznánk, amíg csak a lányok bírják. Úgy gondolom, hogy nagyon megérdemelnék – nemcsak ők, hanem a kormányfők is: végre megízlelnék, milyen az egyszerű beosztottjaik élete, akik nem áldozzák minden percüket és pénzüket a hazájuk szolgálatának. Ismerve a két nemzetvezető szilárd jellemét, úgy gondolom, ez az élmény szemernyit sem változtatna rajtuk.

Ha van, mi az újévi fogadalma?

Megfogadtam, hogy jövőre sokkal jobban fogom szeretni magam, én leszek magamnak a világon a legfontosabb.

Csakis az álmaimnak élek majd, mert megérdemlem. Megszabadulok minden negatív embertől a környezetemben, és csak jó energiákat engedek be az életembe. Remélem, így bevonzok tizenkét nagymellű bukszát, akikből háremet építhetek. Remélem továbbá, hogy a pozitív kisugárzásommal bevonzok jó sok közbeszerzést, mert annyi élmény, utazás, kokain és drága szeszesital vár még rám, ami tizenkét nő mellett bizony költséges.

A sorozat többi részét itt olvashatod végig!

FOTÓ: Azonnali-montázs

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek