+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. december 18. szerda, 21:00
Az agyontetovált arcú, 23 éves Tekashi69 bocsánatkérő levélben állítja: megbánt mindent.

Bár korábban felmerült, hogy akár 41 év börtönre is ítélhetik, végül csak két évet kell leülnie az amerikai Tekashi69, illetve 6ix9ine néven ismert 23 éves rappernek, aki egy bűnbandában tevékenykedett  – derül ki a CNN cikkéből.

 

Az ítélet szerdán született meg. Az ügy már csak azért is érdekes, mert a rapper – polgári nevén Daniel Hernandez – büntetése csökkentés érdekében feldobta végül a szóban forgó New York-i, Nine Tray Gangsters nevű utcai bandát.

 

Nem lett volna könnyű elrejteni

 

Arról, hogy ki is Tekashi69, az Azonnali már írt hosszabban. Röviden a lényeg, hogy a banda, amivel kapcsolatba került, a keleti part egyik legerőszakosabbja már 1993 óta, ezernél is több tagja van, leginkább prostitúcióból és drogokból élnek. A velük tevékenykedő Hernandezt még 2018-ban vették őrizetbe, ő pedig több vádpontban bűnösnek vallotta magát, például drogkereskedelemben vagy tiltott fegyvertartásban.

 

Ugyanakkor, hogy csökkentse várható börtönbüntetését, úgy döntött, a banda tagjaira vall. Így sokáig az is kérdés volt, mégis hogyan oldják meg a hatóságok, ha esetleg az egyébként agyontetovált arcú, az USA-ban jól ismert rappert tanúvédelmi program keretében el kellene rejteni.

 

Csak a zenéjét akarta népszerűsíteni

 

Mint a CNN írja, Hernandez egy a bírónak benyújtott levélben bocsánatot kért cselekedeteiért – többek között a rajongóitól is – azt állítva, megbánta a történteket. A férfi ügyvédje, Lance Lazzaro pedig azzal védte őt:

 

„ostoba módon” csak rapkarrierje érdekében csatlakozott a bandához, hogy a gengszter-imidzs kialakítása révén népszerűsíteni tudja a zenéjét.

 

A rapper ugyanakkor már 2015-ben is súlyos összetűzésbe került a törvénnyel: lefilmezett egy 13 évest szexuális cselekmény közben, majd pedig a videót Instagramra posztolta.

 

FOTÓ: 6ix9ine / Instagram

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Lukasenka-ellenes bloggert még az elnökválasztási kampányban tartóztatták le a közrend súlyos megsértésének vádjával – akár 15 évet is kaphat.

Az ostravai kórház covidosztályán dolgozók három hónapon keresztül szedték az Imunor nevű gyógyszert, és alig betegedtek meg közülük.

Az eheti Tsúfos Tükör a német-magyar mérkőzést egy új szemszögből kívánja bemutatni.

Mindez azelőtt derült ki, hogy novemberben ők tartják majd a következő klímakonferenciát.

Ez csak ráerősíthet azon tézisekre, hogy laborból indult a járvány. Mi következik ebből?

Az egyik legfontosabb angol baloldali lap szerkesztője kiakadt azon, hogy a magyar focistákat és szerinte a magyar társadalmat is összemossák Orbán Viktor homofóbiájával és szélsőjobboldaliságával.

A miniszter a kormányinfón az Azonnalinak a főpolgármesterrel készített interjújára is reagált.

A hét kérdése

Nem sikerült a csoda, de az a két pont még így is kettővel több, mint amit a papírforma alapján a szakértők vártak. A kérdés már csak az, hogy a továbbiakban kiknek fogsz drukkolni.

Azért ide elnéznénk

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás