Két év börtönt kapott a hírhedt rapper, aki beköpte az USA egyik legfélelmetesebb utcai bandáját

Szerző: Hutter Marianna
2019.12.18. 21:00

Az agyontetovált arcú, 23 éves Tekashi69 bocsánatkérő levélben állítja: megbánt mindent.

Két év börtönt kapott a hírhedt rapper, aki beköpte az USA egyik legfélelmetesebb utcai bandáját

Bár korábban felmerült, hogy akár 41 év börtönre is ítélhetik, végül csak két évet kell leülnie az amerikai Tekashi69, illetve 6ix9ine néven ismert 23 éves rappernek, aki egy bűnbandában tevékenykedett  – derül ki a CNN cikkéből.

Az ítélet szerdán született meg. Az ügy már csak azért is érdekes, mert a rapper – polgári nevén Daniel Hernandez – büntetése csökkentés érdekében feldobta végül a szóban forgó New York-i, Nine Tray Gangsters nevű utcai bandát.

Nem lett volna könnyű elrejteni

Arról, hogy ki is Tekashi69, az Azonnali már írt hosszabban. Röviden a lényeg, hogy a banda, amivel kapcsolatba került, a keleti part egyik legerőszakosabbja már 1993 óta, ezernél is több tagja van, leginkább prostitúcióból és drogokból élnek. A velük tevékenykedő Hernandezt még 2018-ban vették őrizetbe, ő pedig több vádpontban bűnösnek vallotta magát, például drogkereskedelemben vagy tiltott fegyvertartásban.

Ugyanakkor, hogy csökkentse várható börtönbüntetését, úgy döntött, a banda tagjaira vall. Így sokáig az is kérdés volt, mégis hogyan oldják meg a hatóságok, ha esetleg az egyébként agyontetovált arcú, az USA-ban jól ismert rappert tanúvédelmi program keretében el kellene rejteni.

Csak a zenéjét akarta népszerűsíteni

Mint a CNN írja, Hernandez egy a bírónak benyújtott levélben bocsánatot kért cselekedeteiért – többek között a rajongóitól is – azt állítva, megbánta a történteket. A férfi ügyvédje, Lance Lazzaro pedig azzal védte őt:

„ostoba módon” csak rapkarrierje érdekében csatlakozott a bandához, hogy a gengszter-imidzs kialakítása révén népszerűsíteni tudja a zenéjét.

A rapper ugyanakkor már 2015-ben is súlyos összetűzésbe került a törvénnyel: lefilmezett egy 13 évest szexuális cselekmény közben, majd pedig a videót Instagramra posztolta.

FOTÓ: 6ix9ine / Instagram

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek