Három jelölt már összeszedte az ajánlásokat Győrben

Szerző: Pintér Bence
2019.12.18. 13:11

A fideszes Dézsi Csaba András és az ellenzéki Pollreisz Balázs mellett a civil Balla Jenő is leadta az ajánlásait.

Három jelölt már összeszedte az ajánlásokat Győrben

Sajtótájékoztatót tartott szerdán Győrben Balla Jenő vállalkozó, az Összefogás Győrért nevű civil szervezet önkormányzati képviselője és polgármesterjelöltje.

Balla bejelentette, hogy összegyűjtötte és leadta a megfelelő mennyiségű ajánlást,

ami minimum ötszázat jelent, bár a jelölt azt nem részletezte, hogy mennyit adott le pontosan. Arra azonban kitért, hogy ezt nem az utcán és kopogtatással szedték össze, mivel nem akarták az ünnepi készülődésben zavarni a győrieket, ezért mindez az ajánlás csak a „társadalom minden szeletét képviselő” támogatóitól jött be.

Balla azt is elmondta, hogy a karácsonyra való tekintettel sajtótájékoztatókat is már csak az ünnepek után, januárban tartanak majd, most azonban ismertette programjának néhány pontját. Az egyik fontos dolog szerinte, hogy az autóipar lassulásban van, ezért Győrnek fel kell készülnie arra, hogy az Audi is vissza fog esni. A másik fontos dolog szerinte a győri buszközlekedés fejlesztése, hogy minél zöldebb legyen a győri tömegközlekedés.

Személye mellett szerinte az szól, hogy mára kiderült: ő az egyetlen győri illetőségű, pártokhoz egyáltalán nem kötődő, valódi civil jelölt a városban.

Ezután beszámolt különféle, az eddigiek mellé újonnan alapítandó civil szervezeteiről, amelyek között ott van a győri piacosok szövetsége, ami nem kapta meg az engedélyt a Győr név használatára a várostól. Elmondta: reméli, polgármesterként az első dolga lehet, hogy ezt a jogot ennek, illetve egy másik, turisztikai irányú szövetségnek megadja.

Győrben január 26-án azért tartanak időközi polgármesterválasztást, mert a fideszes Borkai Zsolt ugyan megnyerte az októberi választást, de a korábban kibukó szex- és korrupciós botrány miatt végül mégis lemondott. A választáson indulni kívánó jelölteknek december 23-ig kell összeszednie az 500 ajánlást,

eddig összesen tízen jelentkeztek be jelöltnek, de közülük eddig információink szerint csak Dézsi Csaba András (Fidesz), és az ellenzék jelöltje, az MSZP-s Pollreisz Balázs adta le Ballán kívül a megfelelő mennyiségű ajánlást.

FOTÓ: Pintér Bence / Azonnali

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek