+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. december 18. szerda, 12:43
Gyurcsány szerint a zaklatás onnantól közügy, ha bebizonyítják a vádakat.
„Óvatosan fogalmazok”

 

– így válaszolt Gyurcsány Ferenc az Azonnali kérdésre egy szerdai DK-s háttérbeszélgetésen, mikor arról kérdeztük: mit reagál arra, hogy zaklatással vádolják Gréczy Zsoltot.

 

Kedden este ugyanis gyakorlatilag a teljes magyar sajtónak elküldtek egy névtelen e-mailt, amelyben egy nő azt állítja: négy éve üzenetek útján zaklatta őt a politikus. Ezt bizonyítandó, a politikusról készült intim fotókat is mellékeltek – ezeken többek között Gréczy alsógatyában szelfizik –, amelyeket Gréczy állítólag elküldött az érintett nőnek. A levélből arra vonatkozó egyértelmű bizonyíték nem derült ki, hogy Gréczy valóban elküldte-e valakinek ezeket a fotókat, vagy bármilyen, zaklató tartalmú üzeneteket.

 

Gréczy Zsoltot egyelőre nem sikerült az ügyben elérnünk, viszont egy szerdai DK-s háttérbeszélgetésen megkérdeztük Gyurcsány Ferencet, a DK elnökét a dologról.

 

Gyurcsány szerint a zaklatás onnantól közügy, hogy a vádak bizonyítást nyertek, ez Gréczy esetében nem történt meg. De azt a kérdést, ha valakiről van intim fotó, ő nem szeretné kezelni.

 

Az Azonnali felvetésére, hogy töretlen-e a bizalma Gréczyben, úgy reagált Gyurcsány: pusztán abból, hogy látta egy szál ingben őt, nem tud politikai következtetést levonni.

 

Egyébként nem tudják, ki lehet az a hölgy, aki ilyet állít Gréczyről.

 

Az Index kérdésére, miszerint

 

ha kiderül, igazak a vádak, lesz-e annak következménye a DK-n belül, Gyurcsány úgy válaszolt: „természetesen”.

 

Gréczy kapcsán nemrég a Mi Hazánk egy parlamenti szakértője, Palányi Nóra is azt állította, jó ideje kéretlen üzeneteket kap a politikustól. Ezt Gréczy az Indexnek azzal kommentálta: rágalom. Ugyan valóban volt kommunikáció köztük, de Palányi Gréczy szerint torzítva adta elő a történteket, és Gréczy jogi lépéseket fog tenni a rágalmazás miatt. 

 

Az Azonnali kereste az érintettet, Gréczy Zsoltot is, amint reagál, frissítjük álláspontjával a cikkünket.

 

FRISSÍTÉS (2019.12.18. 13:52): Gréczy az Indexnek reagált, nekik azt mondta: aljas rágalom, szemenszedett hazugság minden állítás, és ezt be is fogja bizonyítani. Ami a képeket illeti, büntetőfeljelentést tesz, és az eljárás feladata lesz majd, hogy az igazságot kiderítse.

 

FOTÓGréczy Zsolt oldal / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A szolidaritási alapból részesülhet Azerbajdzsán, Belarusz, Grúzia, Moldova, Örményország és Ukrajna is, igaz, inkább politikai gesztus ez, mintsem óriási segítség.

A demokratikus szocialista Bernie Sanders szerdán bejelentette, felfüggeszti kampányát és kiszáll a 2020-as demokrata előválasztási versenyből. Vagyis Joe Biden lesz a demokraták elnökjelöltje.

A rendőrség statisztikái alapján az illegális határátlépésre készülők elég fegyelmezettek a járvány miatti válsághelyzet óta.

A jelenlegi korlátozások fenntartását kérte Karácsony Gergely és Szita Károly a kormánytól a maratoni késést és nagyon kevés konkrétumot felmutató sajtótájékoztatón.

Niall Ferguson brit történész hat egyszerű, de kényelmetlen kérdést tenne fel a pekingi vezetésnek. Szerinte Kína felelőssége kétségtelen, ezért Trumpnak igaza van, amikor kínai vírusról beszél mindig.

A halottakból hárman voltak 70 év alatt, egyikük egy 49 éves férfi. Ma döntenek a kijárási korlátozásokról is.

Az énekesnő a vagyon újraelosztásáról osztott meg egy gondolatot, ami egy ismeretlen Sanders-aktivistától származik. Mutatjuk a legjobb mémeket Britney elvtársról!

A hét kérdése

Vajon rászólt valaki a Fideszre, hogy ezt már tényleg nem kéne? Vagy erkölcsi okokból gondolták meg magukat? Vagy csak Semjén Zsoltot froclizzák vele?

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Ezt is szerettétek

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Hogyan vészelhetjük át ép lélekkel a következő heteket, és miben reménykednek a bevételeiktől eleső vállalkozók?

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Twitter megosztás Google+ megosztás