A DK-s Gréczy Zsoltot zaklatással vádolják, Gyurcsány Ferenc reagált rá az Azonnalinak

Szerző: Hutter Marianna
2019.12.18. 12:43

Gyurcsány szerint a zaklatás onnantól közügy, ha bebizonyítják a vádakat.

A DK-s Gréczy Zsoltot zaklatással vádolják, Gyurcsány Ferenc reagált rá az Azonnalinak
„Óvatosan fogalmazok”

– így válaszolt Gyurcsány Ferenc az Azonnali kérdésre egy szerdai DK-s háttérbeszélgetésen, mikor arról kérdeztük: mit reagál arra, hogy zaklatással vádolják Gréczy Zsoltot.

Kedden este ugyanis gyakorlatilag a teljes magyar sajtónak elküldtek egy névtelen e-mailt, amelyben egy nő azt állítja: négy éve üzenetek útján zaklatta őt a politikus. Ezt bizonyítandó, a politikusról készült intim fotókat is mellékeltek – ezeken többek között Gréczy alsógatyában szelfizik –, amelyeket Gréczy állítólag elküldött az érintett nőnek. A levélből arra vonatkozó egyértelmű bizonyíték nem derült ki, hogy Gréczy valóban elküldte-e valakinek ezeket a fotókat, vagy bármilyen, zaklató tartalmú üzeneteket.

Gréczy Zsoltot egyelőre nem sikerült az ügyben elérnünk, viszont egy szerdai DK-s háttérbeszélgetésen megkérdeztük Gyurcsány Ferencet, a DK elnökét a dologról.

Gyurcsány szerint a zaklatás onnantól közügy, hogy a vádak bizonyítást nyertek, ez Gréczy esetében nem történt meg. De azt a kérdést, ha valakiről van intim fotó, ő nem szeretné kezelni.

Az Azonnali felvetésére, hogy töretlen-e a bizalma Gréczyben, úgy reagált Gyurcsány: pusztán abból, hogy látta egy szál ingben őt, nem tud politikai következtetést levonni.

Egyébként nem tudják, ki lehet az a hölgy, aki ilyet állít Gréczyről.

Az Index kérdésére, miszerint

ha kiderül, igazak a vádak, lesz-e annak következménye a DK-n belül, Gyurcsány úgy válaszolt: „természetesen”.

Gréczy kapcsán nemrég a Mi Hazánk egy parlamenti szakértője, Palányi Nóra is azt állította, jó ideje kéretlen üzeneteket kap a politikustól. Ezt Gréczy az Indexnek azzal kommentálta: rágalom. Ugyan valóban volt kommunikáció köztük, de Palányi Gréczy szerint torzítva adta elő a történteket, és Gréczy jogi lépéseket fog tenni a rágalmazás miatt. 

Az Azonnali kereste az érintettet, Gréczy Zsoltot is, amint reagál, frissítjük álláspontjával a cikkünket.

FRISSÍTÉS (2019.12.18. 13:52): Gréczy az Indexnek reagált, nekik azt mondta: aljas rágalom, szemenszedett hazugság minden állítás, és ezt be is fogja bizonyítani. Ami a képeket illeti, büntetőfeljelentést tesz, és az eljárás feladata lesz majd, hogy az igazságot kiderítse.

FOTÓGréczy Zsolt oldal / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek