+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2019. december 17. kedd, 15:26
Tudjuk, hogy nehéz választani a szuperfűtés, a nyáron leeresztő légkondik és a nem működő ablakok között, de most mégis meg kell próbálni megszavazni a hét kérdésében.

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

 

Azt megszokta már az ember, hogy év végére kicsit minden a feje tetejére áll, és elindul a dilivonat, de azért arra talán senki nem készült, hogy a kormánypárt kedvenc közvéleménykutatójának számító Nézőpont Intézet kihozza egy héttel karácsony előtt az Év Messze Legjobb Felmérését, amiben sikerült meghajlítani a teret és az időt is! Az intézetnél valahogy tudtak találni olyan ezer embert, akiknek a nagyrésze tulajdonképpen a MÁV minden létező szolgáltatásával elégedett, kezdve a járatsűrűséggel, folytatva a vasúti kocsik állapotával, eljutva a pontosságig és megbízhatóságig.

 

Az alább is látható statisztikából tehát nem csak az jön ki, hogy úgy általában elégedettek az emberek magyar vasúti közlekedéssel, hanem az is, hogy nem létezik olyan szempont, amiben ne lenne több elégedett, mint ahány elégedetlen!

 

A legrosszabbul az állomások tisztasága áll, ott 40 százaléknak nem tetszik a helyzet, viszont így is 47 százalék mondta azt, hogy rendben vannak a dolgok, ami Magyarországon már nagyon közel van a kétharmados elégedettséghez.

 

Végeredményben a vonatot rendszeresen használók 69 százaléka elégedett a MÁV szolgáltatásaival, míg az összes megkérdezett 41 százaléka tartja jónak, ami a vonatok körül történik. 

 

 

Ezzel kapcsolatos a hét kérdése is: azt már tudjuk, hogy jó a MÁV, de azt még nem, hogy pontosan mi benne a legjobb! (Bár a legversenyképesebb aspektusokról, mint a hóesés kezelése, vagy a kelenföldi vécé megtalálása, már külön cikkekben ódákat zengtünk, és a késések miatt tüntető utasokkal is videóztunk.) 

 

Mivel a Nézőpont nem tért ki a vonatozás ínyencfalataira, ezért az Azonnali szakértői stábja adja meg a lehetőséget, hogy kiválaszd, mit szeretsz a legjobban! 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ahhoz, hogy ezt el tudják dönteni, először átláthatóvá kéne a tenni a Diákváros területére tervezett kínai egyetemmel kapcsolatos kormányzati döntéseket.

Hogy pontosan mit fog tartalmazni a törvényjavaslat, amit a Fidesz-KDNP bizonyára nem fog elfogadni, nem tudni.

Ezzel véget ér az orosz erődemonstráció, aminek a pontos célja nem ismert, és enyhülhet a hetek óta tartó feszültség a két ország között.

Szerdán vették az első szállítmányt a szintetikus antitestet tartalmazó gyógyszerből. A kórházak kérhetik, elmondjuk, mi ez.

Miután az AstraZeneca a szerződésben vállalt vakcinamennyiségnek csak a harmadát tudta leszállítani az EU felé, úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság jogi úton kötelezné a gyógyszergyátó céget a szerződésben vállalt vakcinamennyiség leszállítására.

Újlipótváros vendéglátósai közül van, aki már az órákat számolja a terasznyitásig, és nem győzi kivárni, hogy megérkezzenek az első vendégek. Fotóriport!

Nem lesz helye Magyarországon „az orosz kémbanknak”, és leállítják Paks2-t – mondta a Momentum elnöke. Az itthoni szabad politizálásért is kiálltak Fekete-Győrék, majd szabadon összegraffitizték a Külügyminisztérium bejáratát.

A hét kérdése

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, ha lesz nyitás?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás