+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. december 16. hétfő, 15:15
A Fidesz egyik kiemelten támogatott civil szervezete most megmutatta, milyen az, amikor fiatal orbánisták megrázzák a poénfát!

A Fidesz hátországa tényleg elkezdett nyitni a fiatalok felé, ezért elővettek egy halmozottan trendi, és a különösképpen fiatalos témát, a héten már a kilencedik részét premiereztető Star Warst, és

 

rávilágítottak követőiknek a Leia hercegnőnek öltözött elemzőjük, Párkányi Eszter segítségével, hogy tulajdonképpen az új trilógia alaptörténete pontosan megegyezik azzal, ami a magyar politikában történik.

 

Mondom a hasonlóságokat:

 

+ A jók már régóta legyőzték az elnyomó rezsimet.

 

+ Az elnyomó rezsim alakot váltott, ezért megint le kell őket győzni.

 

+ A Star Wars gonoszai intergalaktikus birodalmat akartak, a magyar gonoszok pedig internacionalistát.

 

+ Darth Vader és a Császár öröksége Kylo Renék képében tér vissza, Gyurcsány Ferenc pedig Dobrev Klárának és Karácsony Gergelynek álcázza magát napjainkban.

 

+ Mindenhol vannak lázadók: a Star Warsban az egymás támogatását élvező lelkes fiatalok, Magyarországon pedig a kilenc éve kétharmaddal kormányzó párt támogatását élvező Alapjogokért Központ.

 

Ez utóbbinál fontos kiemelni, hogy az Alapjogokért Központ lázadói nem csak erkölcsi támogatást kapnak a magyar kormánypárttól: az Átlátszó Oktatás adatai szerint 2014-ben 49 millió forintot kaptak a Fidesz pártalapítványtól működési költségekre.

 

Ezek után mindenki nézze meg a videót, akár egy üveg jó minőségű bor társaságában!

 

 

FOTÓ: Alapjogokért Központ / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Gulyás Márton és a Partizán műsora Gajdics Ottóval tarolt, TGM és a többi véleményvezér pedig a nyomukban!

A Marosvásárhelyi Rádió műsorvezetői csütörtök esténként sikeresen teremtenek olyan hangulatot, amiben a rádióhallgató azt érzi: egy mikrofontól mentes baráti beszélgetésbe csöppent bele.

Miközben a világ Joe Bidenra figyelt, az internet népe Bernie Sandersből csinált sztárt.

A közfeladatok ellátását veszélyeztető kormányzati intézkedésekről szóló kampány összesen 22 millió forintjába kerül a budapestieknek.

Korábban António Costa azt nyilatkozta, nem áldozná fel a most tanuló generációt, a katasztrofális járványadatok most más álláspontra terelték.

Az FFP2-szájmaszkok áfáját meg eltörölték.

A kormányinfón megtudtuk azt is, hogy később a háziorvosnál sem lehet majd regisztrálni a koronavírus elleni vakcinára.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás