Milyen bort igyunk karácsonykor? Végigkérdeztük a borszakértőket!

2019.12.14. 17:37

Már az elején lelőjük a poént: száraz vörösbort vagy egy jó tokaji aszút. De mihez mi illik? Az Azonnali az egyik legnagyobb szabású vidéki borkóstolón, a Pécsi Borozó által szervezett adventi borszalonon kérdezte végig a dél borszakértőit.

Mivel pontosan tudjuk, mennyire stresszes tud lenni az ünnepi menü összerakása, amihez aztán passzoló bort is találni kell, bő egy héttel karácsony előtt levesszük a terhet az olvasók válláról. A december 7-i pécsi adventi borszalonon kérdeztük végig a főleg dél-dunántúli borászokat, borszakértőket arról, hogy szerintük mit érdemes inni karácsonykor: főleg tokaji aszút és szamorodnit, pécsi édes cirfandlit, száraz szekszárdi és villányi vörösöket ajánlottak. 

De mi megy a legjobban a halászlé mellé? És mit igyunk főzéshez? Nézzétek meg!
Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek