Ilyen lenne egy lokálpatrióta országgyűlési képviselő?

Kiss Brigi

Szerző:
Kiss Brigi

2019.12.14. 19:27

Helyben mindenki tudja, hogy Salgótarjánban elkelne egy normális belvárosi szálláshely, a városban lakó országgyűlési képviselő cége mégis Budapesten nyitott hotelt, de még azt is feketén.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

Évek óta működhet feketén, működési engedély nélkül Budapesten, a Nagymező utca 66. szám alatt egy apartmanhotel, mely annak az Ublot Kft-nek a tulajdonában van, amelynek legutóbbi vagyonnyilatkozata szerint fele részben tulajdonosa Becsó Zsolt fideszes nógrádi országgyűlési képviselő is – írta meg pénteken a 24.hu. A szálloda próbaidőszakra hivatkozik, ami azért vicces, mert a Booking.com-on 2017 áprilisa óta lehet foglalni szobát a szállóba. 

A fideszes politikus egy ideig nem reagált a megkeresésekre, majd később a Blikkel azért szóba állt, nekik azt mondta, hogy már 2018 szeptemberében döntött arról, hogy kiszáll az ominózus cégből, és eladja tulajdonrészét (ezt a kurta nyilatkozatot tette ki a Facebook-oldalára is azzal a kommentárral, hogy „csak a tények kedvéért.”). Ezt a szándékát azonban úgy tűnik, hogy eddig, tehát több mint egy év alatt sem sikerült véghezvinnie, ugyanis a cégjegyzék szerint a kft-ben Becsó továbbra is tag.

Van azonban ennek a Becsó Zsolt Képviselő Úr nevével elhíresült zughotelügynek egy olyan aspektusa, ami nyilván az országos sajtó, illetve országos közvélemény számára kevésbé érdekes, de engem mint lokálpatriótát személy szerint legalább annyira bosszant, mint az a tény, hogy évekig illegálisan működtetett hotelt a fideszes politikus cége.

Köztudott, Becsó által is nagyon jól ismert tény, hogy

Salgótarján egyik legnagyobb problémája nem évek, hanem lassan évtizedek óta, hogy nincs elegendő mennyiségű minőségi szálláshely a városon belül.

Erre a salgótarjáni képviselő és szintén salgótarjáni cégtársa hol kezd (illegális) hotelműködtetésbe feltehetőleg több százmillió forintos befektetéssel? Meglátva a piaci rést hotelt épít vagy felújít Salgótarjánban? Á, dehogy! Inkább Budapesten!

Pedig ott van például a városközpont közepén álló, hosszú ideje használaton kívüli egykori Karancs Szálló épülete, ha már ennyire turizmusban és hoteliparban akarnak utazni, akár azzal az épülettel is kezdhettek volna valamit. Talán még állami támogatást is kaphattak volna rá, ahogy a Képviselő Úr egy másik, a szintén országgyűlési képviselő testvérével, Becsó Károllyal közösen tulajdonolt cége egy másik panziója fejlesztésére kapott is 60 millió forintot egy éve.

A Karancs Szálló már csak azért is kézenfekvő lett volna egy ilyen beruházásra, mert annak alsó része, ahol jelenleg üzletek és egy trafik is található, annak a Molnár Arnoldnak az érdekeltségébe tartozik, aki Becsó cégtársa a zughotelt működtető cégben.

Arról a Molnár Arnoldról beszélünk egyébként, akinek a családja olyan tehetséges volt, hogy szuper pályázataiknak köszönhetően a salgótarjáni Nemzeti Dohányboltok majdnem kétharmadát ők szerezték meg.

Az már csak hab a tortán, hogy mind a trafikokat működtető cégek, mind a Becsó Zsolt és Molnár Arnold tulajdonolta vállalkozás nem Salgótarjánban, hanem Budapesten van bejegyezve, (így az iparűzési adó egy részét oda fizetik), újabb remek példáját bemutatva ezzel is határtalan lokálpatriotizmusuknak.

Olvass még cikkeket Kiss Brigitől az Azonnalin!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek