Nem öt, hanem tíz ember pályázik Borkai Zsolt székére

Szerző: Pintér Bence
2019.12.11. 14:09

A győri helyi választási iroda közlése szerint az eddig ismert öt jelöltön kívül van még öt trónkövetelő Győrben. Kérdés, hogy össze tudják-e szedni az ajánlásokat.

Nem öt, hanem tíz ember pályázik Borkai Zsolt székére

Többen pályáznak lassan Borkai Zsolt egykori győri fideszes polgármester szex- és korrupciós botrány miatt megüresedett székére, mint a Trónok harca vastrónjára. Vegyük sorra:

+ van ugye a Fidesz-KDNP jelöltje, Dézsi Csaba András, kardiológus, önkormányzati képviselő,

+ aztán van az ellenzék (MSZP-DK-Momentum-LMP-Jobbik) közös jelöltje, Pollreisz Balázs, aki szintén önkormányzati képviselő.

+ Bejelentkezett még Balla Jenő győri civil,

+ Ábrahám Róbert budapesti vlogger,

+ és a Mi Hazánk képviseletében elindul Géber József.

És mint a Helyi Választási Iroda közleményéből kiderült, rajtuk kívül még öt ember kért és kapott aláírásgyűjtó íveket,

ami azt jelenti, hogy összesen tíz jelölt igyekszik most összeszedni az induláshoz szükséges 500 ajánlást. Dézsi már hétfőn le is adta, a többiek még dolgoznak az ügyön, tehát még közel sem biztos, hogy tíz név lesz a szavazólapon.

Na de ki ez az öt, eddig ismeretlen jelölt?

A HVB közlése szerint Hajnal János, Dittrich Imre, Kirchfeld Mária, Gregosits Ákos és Mészáros Géza kaptak íveket – elsőre nem kifejezetten ismert nevek a győri közéletben, a vájtfülűek és az újvárosi, illetve belvárosi lakók talán emlékezhetnek rá, hogy az egyetemen tanító Kirchfeld Mária indult a kettes körzetben, ahol ugye a helyi Jobbik pálfordulása miatt nem indult ellenzéki jelölt, és Kirchfeld 383 szavazatot (15 százalék) kapott.

Gregosits Ákosról tulajdonképpen semmit sem találtunk az interneten, leszámítva egy győri céget, amelynél vezető tisztviselőként említik. Dittrich Imre nevére keresve is csak egy egészen friss Facebook-profilt találtunk, illetve egy majdnem tízéves Kisalföld-cikket, amely egy hasonló nevű győri postai dolgozót említ. Mészáros Géza neve pedig elég általános ahhoz, hogy ne találjunk semmi konkrétumot.

A legtöbb információt Hajnal Jánosról találni a neten, az ő jelöltségét már hirdeti egy nemzeti érzelmű, kissé zavaros ideológiájú Facebook-oldal,

és eseményt is szerveztek arra, hogy aktivistákat hozzanak Győrbe aláírást gyűjteni Budapestről – úgy tűnik tehát, hogy Hajnal sem győri illetőségű, cserébe viszont úgy tűnik, hogy kicsit antiszemita. Az egyik Facebook-oldal szerint „Győr városa közbiztonságot, jogbiztonságot remélhet a tevékenysége által, természetes élelmiszerek biztosítását, káros sugárzások enyhítését, munkahelyteremtést, a fizető-parkoló rendszer átalakítását és fokozatos leépítését, a környezetkárosítás megállítását, szabad, barátságos, nyugodt és békés várost” várhat tőle.

Győrben január 26-án azért tartanak időközi polgármesterválasztást, mert a fideszes Borkai Zsolt ugyan megnyerte az októberi választást, de a korábban kibukó szex- és korrupciós botrány miatt végül mégis lemondott. A választáson indulni kívánó jelölteknek december 23-ig kell összeszednie az 500 ajánlást.

MONTÁZS: Pintér Bence / Azonnali

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek