+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. december 10. kedd, 09:01
Nem volt elég ágy, a kórház padlóján kellett aludnia egy kisfiúnak. A miniszterelnök nagyon nem akarta megnézni a képet.

Tovább folytatódik a legjobb brit tragikomédia, a Kilépés nélküli brexit: a legújabb részben ismét a kampányfinisre ráforduló Boris Johnson konzervatív miniszterelnök volt a főszereplő.

 

Történt ugyanis, hogy előkerült egy fotó, amelyen egy tüdőgyulladás gyanújával kórházba kerülő négyéves kisfiú a földön alszik egy kórházban azért, mert nem volt elég ágy a létesítményben. Az ügyről a média egész nap próbálta kérdezni a december 12-i választás előtt még mindig kampánykörúton lévő miniszterelnököt,

 

de Johnson annyira nem akarta megnézni a képet a kamera előtt, hogy inkább zsebrevágta a riporter telefonját,

 

és arról beszélt, hogy nyilván az egészségügyi rendszert fejleszteni kell, végül pedig elismerte, hogy az eset szörnyű, bocsánatot kért, majd a riporter telefonját is visszaadta. Mutatjuk:

 

 

Matt Hancock egészségügyi miniszter is bocsánatot kért az eset miatt, de aztán ő is botrányba keveredett, miután azt állította, hogy az egyik munkatársát a kórház előtt a kormány ellen tüntetők megütötték, de aztán kiderült, hogy az eset véletlen volt – ezután pedig azzal vádolták a konzervatívokat, hogy próbálják elterelni a közvélemény figyelmét a kisfiú ügyéről.

 

Az Egyesült Királyságban december 12-én tartanak időközi választást, miután októberben sem sikerült megoldani a brexit kérdését: a Boris Johnson által az EU-val letárgyalt új kilépési szerződést nem szavazta meg az alsóház. A legutóbbi mérések szerint a konzervatívok tíz százalékponttal vezetnek a Munkáspárt előtt: előbbi 43, utóbbi 33 százalékos támogatottsággal bír.

 

MONTÁZS: Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A 2020-ra tervezett játékokat a járvány miatt egy évvel elhalasztották – szakértők szerint 2021-ben sem biztos, hogy jó ötlet megszervezni,
de a japán miniszterelnök ragaszkodik hozzá.

Az ügyvédként dolgozó Alexandra Wilsont ketten is ki akarták küldeni ugyanazon a napon a tárgyalóteremből.

Az alkotmánybíróság elnöke külön leszögezte: a szájmaszk kötelező viselete nem sérti senki szabadságát, az alkotmány nem ad jogot a megtagadására.

Idén már alapszakos képzéseket is elindított az egyetem. Bécsben, nem Budapesten.

Romániában a megyei és helyi önkormányzatokban lévő női képviselők aránya eddig is eléggé alacsony volt, egy civil szervezet adatai szerint ez az arány a mostani választások után sem fog sokat javulni.

Átlagosan 4-5 bőröndnyi koszos ruhát visz magával a Fehér Házba, hogy miközben ő az amerikai elnökkel tárgyal, kimossák neki.

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Ezt is szerettétek

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás