Johnson nem akart megnézni egy képet, zsebre vágta a riporter mobilját

Szerző: Pintér Bence
2019.12.10. 09:01

Nem volt elég ágy, a kórház padlóján kellett aludnia egy kisfiúnak. A miniszterelnök nagyon nem akarta megnézni a képet.

Johnson nem akart megnézni egy képet, zsebre vágta a riporter mobilját

Tovább folytatódik a legjobb brit tragikomédia, a Kilépés nélküli brexit: a legújabb részben ismét a kampányfinisre ráforduló Boris Johnson konzervatív miniszterelnök volt a főszereplő.

Történt ugyanis, hogy előkerült egy fotó, amelyen egy tüdőgyulladás gyanújával kórházba kerülő négyéves kisfiú a földön alszik egy kórházban azért, mert nem volt elég ágy a létesítményben. Az ügyről a média egész nap próbálta kérdezni a december 12-i választás előtt még mindig kampánykörúton lévő miniszterelnököt,

de Johnson annyira nem akarta megnézni a képet a kamera előtt, hogy inkább zsebrevágta a riporter telefonját,

és arról beszélt, hogy nyilván az egészségügyi rendszert fejleszteni kell, végül pedig elismerte, hogy az eset szörnyű, bocsánatot kért, majd a riporter telefonját is visszaadta. Mutatjuk:

Matt Hancock egészségügyi miniszter is bocsánatot kért az eset miatt, de aztán ő is botrányba keveredett, miután azt állította, hogy az egyik munkatársát a kórház előtt a kormány ellen tüntetők megütötték, de aztán kiderült, hogy az eset véletlen volt – ezután pedig azzal vádolták a konzervatívokat, hogy próbálják elterelni a közvélemény figyelmét a kisfiú ügyéről.

Az Egyesült Királyságban december 12-én tartanak időközi választást, miután októberben sem sikerült megoldani a brexit kérdését: a Boris Johnson által az EU-val letárgyalt új kilépési szerződést nem szavazta meg az alsóház. A legutóbbi mérések szerint a konzervatívok tíz százalékponttal vezetnek a Munkáspárt előtt: előbbi 43, utóbbi 33 százalékos támogatottsággal bír.

MONTÁZS: Azonnali

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek