+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. december 9. hétfő, 21:12
Az egyelőre kérdés, hogy Barcelonába vagy Moszkvába ment a miniszterelnök leggazdagabb bizalmasa. Közben arról is beszélt, a pénznek vagy a szakértelemnek köszönhető-e a javuló magyar foci.

Szinte a semmiből érkezett az évvége talán legfontosabb sporttal kapcsolatos interjúja: az FTC-közeli anyagokkal foglalkozó Franzstadt Média riportere csak nagyon impozáns vendégként vezette fel a budapesti Groupama Aréna kijáratánál összeszedett Mészáros Lőrincet, aki értelemszerűen a Fradi-Felcsút bajnoki találkozót tekintette ott meg. Az ország leggazdagabb emberéről azt hinné az ember, hogy a Puskás Akadémia miatt ment ki, de mint kiderült, tulajdonképpen mindkét klubot szereti, és ami még fontosabb, hogy a Fradit annyira, 

 

hogy a csapat Európa Liga-találkozói közül az egyikre biztosan elutazott külföldre.

 

Azt nem mondta, pontosan melyikre, de ezek szerint vagy szeptemberben volt ott Barcelonában, vagy Moszkvában október végén.

 

Ez utóbbi nem lenne annyira meglepő, hiszen idén Felcsút egykori polgármestere és Orbán Viktor kebelbarátja járt Moszkvában, márciusban egy fiatal NER-lovaggal ment oda a szokásos magánrepülőjén. Bármivel is utazott a meccsekre, az biztos, hogy nem ezt a gépet használta.

 

Sajnos az egykori gázszerelő az interjúban nem ment bele a részletekbe, de azért pár gondolatát a meccsről is érdemes kiemelni:

 

+ „A cserepadon csak fiatal játékos volt, a cserepadunk 20 év alatti volt most” – adta arra a kérdésre a választ, hogy vajon fognak-e esetleg fiatal magyarok is játszani a Puskás Akadémiában, aminek a kezdő 11 játékosából hat külföldi volt vasárnap.

 

+ „A szakmai munka és anyagi források is kellenek ahhoz, hogy a futball, illetve a sport fejlődjön” – válaszolta az üzletember arra a pimasz kérdésre, hogy inkább a pénznek vagy a belefektetett szakmai tudásnak köszönhető, hogy a magyar foci jól láthatóan fejlődik.

 

+ „Sokat kell dolgoznunk. Tíz éve mind nagyon sokat dolgozunk, hogy a magyar futball fejlődjön, de még kell pár év, hogy az európai középmezőnybe fel tudjunk jönni” – ezt arra a kérdésre válaszolta, hogy a Ferencváros esetleges csütörtöki továbbjutása a bolgár Ludogorec ellen mit hozna a magyar futballnak.

 

+ „Hajrá, Fradi, hajrá, Puskás!”

 

 

A vasárnapi Fradi-Felcsút rangadó egyébként 2-2 lett úgy, hogy a Ferencváros két góllal is vezetett. Az FTC-nek még két meccse van idén, csütörtökön ki-ki meccset játszanak a Ludogoreccel Bulgáriában, utána vasárnap Miskolcon játszanak a DVTK-val.

 

FOTÓ: Franzstadt Media / Youtube

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A listára kerüléshez nem csak az kellett, hogy jó hely legyen az úticél, hanem az is, hogy ne kelljen túl sok pénzt költeni rá.

Bár az új stadionok kihasználtsága sokszor tragikus, nagyon úgy tűnik, tényleg nem tettek rosszat az érdeklődésnek.

Azt viszont még nem tudják, hogy milyen gyakran lesz meghallgatás, és elviszik-e szavazásig a dolgot, de szerintük nem a szankcionálás a lényeg.

Egy jótékony célú árverésen ennyiért vette meg az elődje arcára formált tésztaszaggatót a főpolgármester. Ott voltunk.

A salgótarjáni Turcsány László lemondott, majd ezt visszavonta, de közölte: frakcióvezető semmiképp sem marad.

Olyasvalakit keresünk, aki tud szerkeszteni és újságot is írni, és ami legalább ennyire fontos: hogy az Azonnalit is jól ismeri.

75 százalékkal csökkentené ennek mértékét az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, és ami marad, annak a nagy része is a demokráciára és a jogállamiságra menne.

A hét kérdése

Még mindig nem tudja túltenni magát az ország Győr egykori polgármesterének horvátországi nyaralásán, úgyhogy biztos nem csak a mi fantáziánkat mozgatja Borkai sorsa. Itt a hét kérdése!

Azért ide elnéznénk

Január 20-án, hétfőn este a belvárosi Rába hotelben. Regisztráljatok!

Szakértők beszélik ki a helyzetet január 21-én Budapesten.

Az év legjobb bulija január 22-én szerdán. Reggeltől hajnalig!

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás