Mészáros Lőrinc külföldre is elutazott a Fradi kedvéért

Szerző: Fekő Ádám
2019.12.09. 21:12

Az egyelőre kérdés, hogy Barcelonába vagy Moszkvába ment a miniszterelnök leggazdagabb bizalmasa. Közben arról is beszélt, a pénznek vagy a szakértelemnek köszönhető-e a javuló magyar foci.

Mészáros Lőrinc külföldre is elutazott a Fradi kedvéért

Szinte a semmiből érkezett az évvége talán legfontosabb sporttal kapcsolatos interjúja: az FTC-közeli anyagokkal foglalkozó Franzstadt Média riportere csak nagyon impozáns vendégként vezette fel a budapesti Groupama Aréna kijáratánál összeszedett Mészáros Lőrincet, aki értelemszerűen a Fradi-Felcsút bajnoki találkozót tekintette ott meg. Az ország leggazdagabb emberéről azt hinné az ember, hogy a Puskás Akadémia miatt ment ki, de mint kiderült, tulajdonképpen mindkét klubot szereti, és ami még fontosabb, hogy a Fradit annyira, 

hogy a csapat Európa Liga-találkozói közül az egyikre biztosan elutazott külföldre.

Azt nem mondta, pontosan melyikre, de ezek szerint vagy szeptemberben volt ott Barcelonában, vagy Moszkvában október végén.

Ez utóbbi nem lenne annyira meglepő, hiszen idén Felcsút egykori polgármestere és Orbán Viktor kebelbarátja járt Moszkvában, márciusban egy fiatal NER-lovaggal ment oda a szokásos magánrepülőjén. Bármivel is utazott a meccsekre, az biztos, hogy nem ezt a gépet használta.

Sajnos az egykori gázszerelő az interjúban nem ment bele a részletekbe, de azért pár gondolatát a meccsről is érdemes kiemelni:

+ „A cserepadon csak fiatal játékos volt, a cserepadunk 20 év alatti volt most” – adta arra a kérdésre a választ, hogy vajon fognak-e esetleg fiatal magyarok is játszani a Puskás Akadémiában, aminek a kezdő 11 játékosából hat külföldi volt vasárnap.

+ „A szakmai munka és anyagi források is kellenek ahhoz, hogy a futball, illetve a sport fejlődjön” – válaszolta az üzletember arra a pimasz kérdésre, hogy inkább a pénznek vagy a belefektetett szakmai tudásnak köszönhető, hogy a magyar foci jól láthatóan fejlődik.

+ „Sokat kell dolgoznunk. Tíz éve mind nagyon sokat dolgozunk, hogy a magyar futball fejlődjön, de még kell pár év, hogy az európai középmezőnybe fel tudjunk jönni” – ezt arra a kérdésre válaszolta, hogy a Ferencváros esetleges csütörtöki továbbjutása a bolgár Ludogorec ellen mit hozna a magyar futballnak.

+ „Hajrá, Fradi, hajrá, Puskás!”

A vasárnapi Fradi-Felcsút rangadó egyébként 2-2 lett úgy, hogy a Ferencváros két góllal is vezetett. Az FTC-nek még két meccse van idén, csütörtökön ki-ki meccset játszanak a Ludogoreccel Bulgáriában, utána vasárnap Miskolcon játszanak a DVTK-val.

FOTÓ: Franzstadt Media / Youtube

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek