+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. december 2. hétfő, 09:04
Azt próbálja felmérni az Európai Bizottság, hogy hogyan és miért gyűjt adatokat a népszerű kereső.

Az Európai Bizottság egy trösztellenes vizsgálat keretében előzetes kérdéseket küldött a Google-nek, amelyben a keresőmotor adatgyűjtési módszereirőlés adathasználatáról érdeklődnek – írja a Reuters.

 

Tehát annak ellenére is tovább vizsgálja az EU az egyik legnagyobb techcég tevékenységét, hogy az elmúlt két évben nyolcmilliárd eurónyi büntetést szabott ki rájuk.

 

A Reuters szerint az EU-t például a helyi keresési szolgáltatások, az online hirdetések és azok targetálása érdekli kifejezetten. A Google szerint ők arra használják az adatokat, hogy javítsák a szolgáltatásaikat, illetve azt is mondják, hogy a náluk a felhasználók kezelhetik, törölhetik és letölthetik az adataikat, amikor akarják.

 

 

Az ingyenes szolgáltatásokért átadott személyes adatainkkal kereskedő cégekre egyre jobban odafigyel az amerikai és az európai törvényhozás is: Európa több államában fogadtak el konkrétan rájuk szabott adót, miközben az USA ötven államában is versenyjogi vizsgálatot indítottak a Google és a Facebook ellen.

 

FOTÓ: Flickr

 

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Két és fél millió forintnyi lejt kapna, aki hétüléses autót vesz, és legalább három gyereke van. Persze kérdés, hogy átmegy-e a román parlamenten a javaslat.

A Kisalföld szerint nem hírértékű a győri időközi választás jelöltjeinek vitája, ellentétben például azzal, hogy a Hír TV szavazásán mindenki egyetértett Orbán Viktorral.

A novemberi londoni terrortámadás után két hónap kellett, hogy valamilyen javaslatot tegyen a kormány.

Az eddigi főszerkesztő-helyettes, Gidró Krisztina került a Csongrád megyei kormánypárti napilap élére.

Igencsak megosztott a romániai magyarok legnagyobb pártja, noha a Néppárt-tagság számukra fontos. Videó!

Az EU-támogatások területalapú elosztása körül kialakult politikai botránynak az első áldozatai nem is a települések lehetnek, hanem az eddig biztos befutónak számító győri fideszes jelölt, Dézsi Csaba András.

Számos, hagyományosan kapitalista ország lakosságának többsége igennel válaszol erre a kérdésre egy friss felmérés szerint. Mutatjuk a kutatás eredményeit!

A hét kérdése

A két zöldpárt már az összefogásvitában is ugyanott áll, egybe kell-e tehát olvadniuk? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Az év legjobb bulija január 22-én szerdán. Reggeltől hajnalig!

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás