Vizsgálja az Európai Bizottság, hogy milyen adatokat ismer rólunk a Google

Szerző: Pintér Bence
2019.12.02. 09:04

Azt próbálja felmérni az Európai Bizottság, hogy hogyan és miért gyűjt adatokat a népszerű kereső.

Vizsgálja az Európai Bizottság, hogy milyen adatokat ismer rólunk a Google

Az Európai Bizottság egy trösztellenes vizsgálat keretében előzetes kérdéseket küldött a Google-nek, amelyben a keresőmotor adatgyűjtési módszereirőlés adathasználatáról érdeklődnek – írja a Reuters.

Tehát annak ellenére is tovább vizsgálja az EU az egyik legnagyobb techcég tevékenységét, hogy az elmúlt két évben nyolcmilliárd eurónyi büntetést szabott ki rájuk.

A Reuters szerint az EU-t például a helyi keresési szolgáltatások, az online hirdetések és azok targetálása érdekli kifejezetten. A Google szerint ők arra használják az adatokat, hogy javítsák a szolgáltatásaikat, illetve azt is mondják, hogy a náluk a felhasználók kezelhetik, törölhetik és letölthetik az adataikat, amikor akarják.

Az ingyenes szolgáltatásokért átadott személyes adatainkkal kereskedő cégekre egyre jobban odafigyel az amerikai és az európai törvényhozás is: Európa több államában fogadtak el konkrétan rájuk szabott adót, miközben az USA ötven államában is versenyjogi vizsgálatot indítottak a Google és a Facebook ellen.

FOTÓ: Flickr

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek