Német sportkalandok: hatszázan indultak el meccsre, egyikük sem ért oda

Szerző: Fekő Ádám
2019.12.01. 09:32

Igazán családbarát szurkolói jelenetek zajlottak le a német másodosztály egyik legnagyobb rangadója előtt.

Német sportkalandok: hatszázan indultak el meccsre, egyikük sem ért oda

Bár még a múlt héten rendezték a német másodosztályban hosszú évek várakozása után megrendezett baden-württembergi derbit, a VfB Stuttgart-Karlsruher SC között, továbbra is beszédtéma, hogy a rendőrség és a szurkolók közötti balhéból ki hibázott. A stuttgarti rendőrség ugyanis a meccs előtt felhívást tett közzé, ami szerint a stadion karlsruhei érzelmű részének fenntartott szektorába csak busszal lehet érkezni a szomszéd városból, és az érvényes jegyeket is csak így fogadják el.

Ebbe nem akart belenyugodni hatszáz a híradások szerint kemény figurákból álló szurkoló, akik úgy döntöttek, mégis megpróbálják az ezekben a körökben nagyon népszerű biztosított vonulást a stadion felé, de nem várt akadályba ütköztek: a tervezett utat kifejezetten meg akarta akadályozni a rendőrség,

ami miatt a hatszázból kétszáz főt őrizetbe is vettek, azt a részelget, ami valahogy oda tudott érni a stadionhoz, egyszerűen nem engedték be.

Bár az első hírek csupa huligánról szóltak, a Karlsruher SC hivatalosan is panaszt tett: „A rendőrségi akció nem csak erőszakos személyeket, hanem lelkes szurkolókat, gyerekeket és nőket is érintett. Őket órákig vették körbe a rendőrök, miközben érvényes belépőjük volt a rendezényre” – áll a közleményükben.

A rendőrség szerint viszont nem volt aránytalan a fellépés, ugyanis a vonulni vágyó hatszáz fős tömegben többeknél fegyvert és pirotechnikai eszközöket láttak, ezért döntöttek úgy, hogy senkit nem engednek be a társaságból a stadionba.

Valószínűleg elég dühösek voltak emiatt, ugyanis a Karlsruher 3-0-ra verte a legnagyobb riválisát.

FOTÓ: Nyugaton már megoldották / Facebook

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek