+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. december 1. vasárnap, 09:32
Igazán családbarát szurkolói jelenetek zajlottak le a német másodosztály egyik legnagyobb rangadója előtt.

Bár még a múlt héten rendezték a német másodosztályban hosszú évek várakozása után megrendezett baden-württembergi derbit, a VfB Stuttgart-Karlsruher SC között, továbbra is beszédtéma, hogy a rendőrség és a szurkolók közötti balhéból ki hibázott. A stuttgarti rendőrség ugyanis a meccs előtt felhívást tett közzé, ami szerint a stadion karlsruhei érzelmű részének fenntartott szektorába csak busszal lehet érkezni a szomszéd városból, és az érvényes jegyeket is csak így fogadják el.

 

Ebbe nem akart belenyugodni hatszáz a híradások szerint kemény figurákból álló szurkoló, akik úgy döntöttek, mégis megpróbálják az ezekben a körökben nagyon népszerű biztosított vonulást a stadion felé, de nem várt akadályba ütköztek: a tervezett utat kifejezetten meg akarta akadályozni a rendőrség,

 

ami miatt a hatszázból kétszáz főt őrizetbe is vettek, azt a részelget, ami valahogy oda tudott érni a stadionhoz, egyszerűen nem engedték be.

 

Bár az első hírek csupa huligánról szóltak, a Karlsruher SC hivatalosan is panaszt tett: „A rendőrségi akció nem csak erőszakos személyeket, hanem lelkes szurkolókat, gyerekeket és nőket is érintett. Őket órákig vették körbe a rendőrök, miközben érvényes belépőjük volt a rendezényre” – áll a közleményükben.

 

A rendőrség szerint viszont nem volt aránytalan a fellépés, ugyanis a vonulni vágyó hatszáz fős tömegben többeknél fegyvert és pirotechnikai eszközöket láttak, ezért döntöttek úgy, hogy senkit nem engednek be a társaságból a stadionba.

 

Valószínűleg elég dühösek voltak emiatt, ugyanis a Karlsruher 3-0-ra verte a legnagyobb riválisát.

 

FOTÓ: Nyugaton már megoldották / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Hol lennének most, ha nem lett volna rendszerváltás? Van-e olyasmi, amiben nem értenek egyet a kormánnyal? Ez az interjú egyedülálló módon a perbeli egyezség terméke.

Szűts Ildikó nyerte el a pályázatot a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei vezérigazgatói posztjára.

A kormánynak ingyen adott tanácsokon túl az egykori tisztifőorvos és főpolgármester-jelölt más pártoknak is felajánlotta szakértelmét.

A kétfarkús alpolgármestert, Döme Zsuzsannát lekiscsajozó Deutsch László megjegyezte, neki ez a szavajárása.

A brit királynő vasárnap óta már a Habsburg-császárnál is régebb óta uralkodik: már attól sincs messze, hogy megdöntse a francia XIV. Lajos rekordját.

Orbán miatt egymást üti a két szlovén jobboldali párt: egyikük mellette, másikuk ellene szavazott az EP-ben a magyar jogállamiságról.

Marjan Šarec miniszterelnök új választást akar, nem véletlenül: ezzel megduplázná pártja támogatottságát a legutóbbi, 2018-as voksoláshoz képest.

A hét kérdése

Nagyon sima győzelmet aratott az összellenzék jelöltje ellen Dézsi Csaba András. Sok elemzés született már róla, de mi megkérdezünk téged is.

Azért ide elnéznénk

Beszélgetés, britpop DJ, pezsgő. Január 31-én, mikor máskor?

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Az ijesztő maszkos metálosok a We Are Not Your Kind című új lemezükkel térnek vissza Magyarországra február 4-én.

Erről a Fidesz is gyakran beszél, de ez most más lesz. Jakab András jogász és Gyurgyák János történész adnak elő február 12-én.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás