Gyereke miatt vették el a koronát a szépségkirálynőtől, perrel változtatna

Szerző: Fekő Ádám
2019.12.01. 18:49

A Miss World szabályzata tiltja a gyerekeket és a férjet, de az ukrán Veronika Didusenko változtatna ezen. A magyar licensztulajdonos szerint a szabályok egyértelműek, de ha kell, váltanak.

Gyereke miatt vették el a koronát a szépségkirálynőtől, perrel változtatna

A bíróságon próbálja visszeszerezni szépségkirálynői koronáját a 24 éves Veronika Didusenko, miután a Miss World Ukrajna szervezői a verseny szabályaira hivatkozva elvették tőle. Didusenko ugyanis elfelejtette beismerni jelentkezésekor, hogy már van egy ötéves fia, a Miss World általános szabályai pedig tiltják, hogy gyereke legyen szépségversenyzőiknek. 

„Változtatni akarok és harcolni azért, hogy a Miss World szabályai változhassanak. Napjainkhoz akarom őket igazíttatni, amikor egy nőnek már belefér az anyaság és a karrier is” – mondta egy rádióinterjúban.

Bár Miss Ukrajna bevallotta, hogy ő is látta a szabályzaton szereplő kitételt a gyerekekről, állítása szerint jelentkezésénél az ott lévő bizottság biztatta, hogy ne vegye figyelembe, és ő is egyetértett.

„Az anyaság egyik képességemet sem befolyásolja, ugyanúgy lehetek sikeres modell, vagy jó bármelyik másik szakmában.”

A téma amúgy régóta aktuális, 2018-ban a szervezet vezérigazgatója, Julia Morley kitérően annyit mondott a témában, hogy azt is figyelembe kell venni, milyen sok kultúra képviselteti magát a Miss Worldön, és nem mindegyiknél fér bele az anyaság-munka duó, a Miss Anglia rendezője 2014-ben pedig kifejezetten arra hivatkozott, hogy egy szépségkirálynőnek túl sok elfoglaltsága van ahhoz, hogy jó anya tudjon maradni.

Érdekes amúgy, hogy a Miss World versenyeken az anyaság és a házasság tiltott, a plasztikai beavatkozásokat ezzel szemben simán engedi a szabályzat. Magyarország számára különösen fontos ez a verseny, hiszen ennek a hazai válogatója az a Magyarország Szépe, ami mögött Rogán Cecília és Sarka Kata állnak, és egy ideje már a köztévén izgulhatunk az ország új legszebbjéért. A mi győztesünk 2019-ben Nagypál Krisztina lett, ő képviseli majd Magyarországot a december 14-i londoni döntőben.

A magyar álláspontról megkérdeztük a Magyarország Szépe szervezőit is:

„A Miss World az egyik legrégebbi, legnagyobb hagyományokkal rendelkező nemzetközi szépségverseny formátum, aminek nagyon kötöttek és szigorúak a szabályai. Noha kisebb változások szinte minden évben vannak, az alapok évek óta változatlanok, így a magyar versenyben is ezt kell követni.

Amennyiben jelentősebb változtatásra kerülne sor a nemzetközi szabálykönyvben, az természetesen a Miss World Hungary versenykiírását is érintené”

– válaszolták kérdésünkre.

Ez persze végül is csak annyit jelent, hogy a magyarok nem állnának ellen, ha azt mondanák, hogy a továbbiakban mondjuk anyák is lehetnének szépségversenyzők.

FOTÓK: Veronika Didusenko / Instagram

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek