Orosz nyelvű zenerádió indul Magyarországon, te hallgatnád?

Szerző: Illés Gergő
2019.11.29. 18:55

Dunai Hullám lesz a neve, az alapítók elmondása szerint nem fognak politizálni, ellenben lesz rengeteg zene a posztszovjet térségből.

Orosz nyelvű zenerádió indul Magyarországon, te hallgatnád?

Dunajszkaja Volna, vagyis Dunai Hullám néven indul meg december 1-jétől egy új orosz nyelvű webrádió Magyarországon - írja a Media1 médiaügyi szaklap pénteken.

A rádió 1990-től napjainkig játssza majd a legnépszerűbb slágereket a volt Szovjetunió utódállamaiból, de Magyarországról is. Alapítóik Igor Kaplan és Thuróczy Richard, munkájukat pedig tanácsadóként a Rocker Rádió alapítója, Kalácska Gábor is segíti. Céljuk egyébként a Media1 tudósítása szerint az, hogy összekapcsolják a Magyarországon élő oroszul beszélő embereket, valamint a nyelvet nem értők számára is új, dallamos és izgalmas popzenei műsorfolyamot szeretnének nyújtani.

A rádió közleménye szerint egyébként azért van szükség a Dunai Hullámra, mert

úgy tartják Magyarországon extrém módon megnőtt az orosz anyanyelvűek és az azt második nyelvként is beszélő külföldiek aránya,

többek között az azerieké, belaruszoké, kazahoké, ukránoké, örményeké és a grúzoké is. Ők különféle társadalmi osztályokból érkeznek, ez a tömeg pedig komoly vásárlóerőt képvisel a magyar kis- és nagykereskedelem számára – indokolnak a közleményben.

Miután pár éve már a közmédia is indított orosz nyelvű híradót az M1 hírcsatornán, adódhat a kérdés: lesznek-e az új webrádióban politikai témák is, vagy a zenéről fog szólni minden?

Az alapítók szerint semmilyen politikai témával nem fognak foglalkozni, csak zene, valamint humoros és pozitív témák fognak megjelenni.

A rádió Android-applikációja és honlapja már elérhető, hamarosan indul az iOS-alkalmazás is. Már közzé is tettek egy pár perces összeállítást, hogy miről is lehet majd a vasárnap induló éles adásban számítani. Többek között lehet majd hallgatni a legendás Zsanna Friszkét és Polina Gagarinát, Ákost, Majkát, a Wellhellót és a Halott Pénzt, valamint az orosz Andrej Gubint és a kazah Jah Khalibot is:

Na, hogy tetszik? Hallgatnátok? Csodálatos? Borzalmas? Oroszok a házban, buli van? Ruszkik haza? Szavazzatok!

Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek