+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. november 29. péntek, 13:23
Két hónapot fog az afrikai országban tölteni a volt holland EP-képviselő.

Két hónapig Nigerben önkénteskedik Judith Sargentini az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának kötelékében, erről maga a volt holland EP-képviselő számolt be közösségi oldalain – vette észre az Azonnali.

 

 

A politikus még október közepén kezdett bele az önkéntes munkába.

 

Mint írja, Nigerben olyan menekülteket fogadnak, akik Líbiából, Nigériából vagy Maliból érkeznek.

 

A VOLT HOLLAND EP-KÉPVISELŐ IMMÁR ÖNKÉNTESKÉNT NIGERBEN. FORRÁS: JUDITH SARGENTINI / FACEBOOK

 

Sargentini azután került a figyelem középpontjába Magyarországon, hogy ő készíthetett a magyar jogállamisággal kapcsolatosan jelentést az Európai Parlamentben, amely végül igen kritikus hangot ütött meg az Orbán-kormánnyal szemben. Utóbbit elfogadta az EP, így meg is indult a hetes cikkelyes eljárás Magyarországgal szemben. Arról, hogy mennyi igazság és mennyi csúsztatás volt Sargentini jelentésében, még itt írtunk korábban. Azt pedig ide kattintva lehet elolvasni, hogy hogyan áll az eljárás egy év után. 

 

Az, hogy Sargentini civil lett, nem meglepő, hiszen már 2018-ban bejelentette: visszavonul a politikától, így nem is indult az idei európai parlamenti választáson. Arról akkor még nem tudott beszámolni, hogyan folytatja karrierjét.

 

Érdekesség, hogy a volt politikus borítóképe Facebook-on még mindig az egyik magyar tüntetésen feltartott „Köszönjük, Sargentini” tábláról szóló fotó. Sargentini úgy tűnik, azóta is nyomon követi a magyar politikai élet alakulását, például megosztott több, az ellenzéki Karácsony Gergely főpolgármesteri győzelméről szóló cikket Twitterén október 13-án, az önkormányzati választás napján. Míg éppen pénteken az Euronews egy cikkét retweetelte, amely Varga Judit igazságügyi miniszter jogállamisággal kapcsolatos meglátásait kritizálja. Varga felvetéseivel kapcsolatban az Azonnali is írt elemzést, ez itt olvasható

 

FOTÓ: Judith Sargentini / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ahhoz, hogy ezt el tudják dönteni, először átláthatóvá kéne a tenni a Diákváros területére tervezett kínai egyetemmel kapcsolatos kormányzati döntéseket.

Hogy pontosan mit fog tartalmazni a törvényjavaslat, amit a Fidesz-KDNP bizonyára nem fog elfogadni, nem tudni.

Ezzel véget ér az orosz erődemonstráció, aminek a pontos célja nem ismert, és enyhülhet a hetek óta tartó feszültség a két ország között.

Szerdán vették az első szállítmányt a szintetikus antitestet tartalmazó gyógyszerből. A kórházak kérhetik, elmondjuk, mi ez.

Miután az AstraZeneca a szerződésben vállalt vakcinamennyiségnek csak a harmadát tudta leszállítani az EU felé, úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság jogi úton kötelezné a gyógyszergyátó céget a szerződésben vállalt vakcinamennyiség leszállítására.

Újlipótváros vendéglátósai közül van, aki már az órákat számolja a terasznyitásig, és nem győzi kivárni, hogy megérkezzenek az első vendégek. Fotóriport!

Nem lesz helye Magyarországon „az orosz kémbanknak”, és leállítják Paks2-t – mondta a Momentum elnöke. Az itthoni szabad politizálásért is kiálltak Fekete-Győrék, majd szabadon összegraffitizték a Külügyminisztérium bejáratát.

A hét kérdése

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, ha lesz nyitás?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás