+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. november 29. péntek, 13:23
Két hónapot fog az afrikai országban tölteni a volt holland EP-képviselő.

Két hónapig Nigerben önkénteskedik Judith Sargentini az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának kötelékében, erről maga a volt holland EP-képviselő számolt be közösségi oldalain – vette észre az Azonnali.

 

 

A politikus még október közepén kezdett bele az önkéntes munkába.

 

Mint írja, Nigerben olyan menekülteket fogadnak, akik Líbiából, Nigériából vagy Maliból érkeznek.

 

A VOLT HOLLAND EP-KÉPVISELŐ IMMÁR ÖNKÉNTESKÉNT NIGERBEN. FORRÁS: JUDITH SARGENTINI / FACEBOOK

 

Sargentini azután került a figyelem középpontjába Magyarországon, hogy ő készíthetett a magyar jogállamisággal kapcsolatosan jelentést az Európai Parlamentben, amely végül igen kritikus hangot ütött meg az Orbán-kormánnyal szemben. Utóbbit elfogadta az EP, így meg is indult a hetes cikkelyes eljárás Magyarországgal szemben. Arról, hogy mennyi igazság és mennyi csúsztatás volt Sargentini jelentésében, még itt írtunk korábban. Azt pedig ide kattintva lehet elolvasni, hogy hogyan áll az eljárás egy év után. 

 

Az, hogy Sargentini civil lett, nem meglepő, hiszen már 2018-ban bejelentette: visszavonul a politikától, így nem is indult az idei európai parlamenti választáson. Arról akkor még nem tudott beszámolni, hogyan folytatja karrierjét.

 

Érdekesség, hogy a volt politikus borítóképe Facebook-on még mindig az egyik magyar tüntetésen feltartott „Köszönjük, Sargentini” tábláról szóló fotó. Sargentini úgy tűnik, azóta is nyomon követi a magyar politikai élet alakulását, például megosztott több, az ellenzéki Karácsony Gergely főpolgármesteri győzelméről szóló cikket Twitterén október 13-án, az önkormányzati választás napján. Míg éppen pénteken az Euronews egy cikkét retweetelte, amely Varga Judit igazságügyi miniszter jogállamisággal kapcsolatos meglátásait kritizálja. Varga felvetéseivel kapcsolatban az Azonnali is írt elemzést, ez itt olvasható

 

FOTÓ: Judith Sargentini / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Csalódott-e az MSZP-s Pollreisz Balázs győri polgármesterjelölt, hogy egy volt párttársa nyíltan a fideszes jelölt mellé állt? Válaszolt az Azonnalinak!

Az európai labdarúgó bajnokságok első osztályainak bevételi listáján Magyarország befért a legjobb húszba, a bevételi források eloszlásában Kazahsztánhoz hasonlítunk.

Az egyik olasz kormánypárt, az Öt Csillag Mozgalom vezetőjét már régóta kritizálják pártján belül. Most öt nappal két kulcsfontosságú választás előtt hagyhatja ott a pártot.

Kiszivárgott a bölcsek jelentése, eszerint a Fidesz maradhatna a Néppártban, de amíg nem viselkedik jól nyilvánosan, felfüggesztve marad.

Két és fél millió forintnyi lejt kapna, aki hétüléses autót vesz, és legalább három gyereke van. Persze kérdés, hogy átmegy-e a román parlamenten a javaslat.

A Kisalföld szerint nem hírértékű a győri időközi választás jelöltjeinek vitája, ellentétben például azzal, hogy a Hír TV szavazásán mindenki egyetértett Orbán Viktorral.

A novemberi londoni terrortámadás után két hónap kellett, hogy valamilyen javaslatot tegyen a kormány.

A hét kérdése

A két zöldpárt már az összefogásvitában is ugyanott áll, egybe kell-e tehát olvadniuk? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Mit tettek a világ vezetői, hogy megfékezzék a klímaváltozást? Erre keresik a választ a MagNet Közösségi Házban január 24-én pénteken. Filmvetítés után szakértők beszélgetnek!

Beszélgetés, britpop DJ, pezsgő. Január 31-én, mikor máskor?

Erről a Fidesz is gyakran beszél, de ez most más lesz. Jakab András jogász és Gyurgyák János történész adnak elő február 12-én.

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás