Menekültsegítő önkéntesnek állt Judith Sargentini Nigerben

Szerző: Hutter Marianna
2019.11.29. 13:23

Két hónapot fog az afrikai országban tölteni a volt holland EP-képviselő.

Menekültsegítő önkéntesnek állt Judith Sargentini Nigerben

Két hónapig Nigerben önkénteskedik Judith Sargentini az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának kötelékében, erről maga a volt holland EP-képviselő számolt be közösségi oldalain – vette észre az Azonnali.

A politikus még október közepén kezdett bele az önkéntes munkába.

Mint írja, Nigerben olyan menekülteket fogadnak, akik Líbiából, Nigériából vagy Maliból érkeznek.

A VOLT HOLLAND EP-KÉPVISELŐ IMMÁR ÖNKÉNTESKÉNT NIGERBEN. FORRÁS: JUDITH SARGENTINI / FACEBOOK

Sargentini azután került a figyelem középpontjába Magyarországon, hogy ő készíthetett a magyar jogállamisággal kapcsolatosan jelentést az Európai Parlamentben, amely végül igen kritikus hangot ütött meg az Orbán-kormánnyal szemben. Utóbbit elfogadta az EP, így meg is indult a hetes cikkelyes eljárás Magyarországgal szemben. Arról, hogy mennyi igazság és mennyi csúsztatás volt Sargentini jelentésében, még itt írtunk korábban. Azt pedig ide kattintva lehet elolvasni, hogy hogyan áll az eljárás egy év után. 

Az, hogy Sargentini civil lett, nem meglepő, hiszen már 2018-ban bejelentette: visszavonul a politikától, így nem is indult az idei európai parlamenti választáson. Arról akkor még nem tudott beszámolni, hogyan folytatja karrierjét.

Érdekesség, hogy a volt politikus borítóképe Facebook-on még mindig az egyik magyar tüntetésen feltartott „Köszönjük, Sargentini” tábláról szóló fotó. Sargentini úgy tűnik, azóta is nyomon követi a magyar politikai élet alakulását, például megosztott több, az ellenzéki Karácsony Gergely főpolgármesteri győzelméről szóló cikket Twitterén október 13-án, az önkormányzati választás napján. Míg éppen pénteken az Euronews egy cikkét retweetelte, amely Varga Judit igazságügyi miniszter jogállamisággal kapcsolatos meglátásait kritizálja. Varga felvetéseivel kapcsolatban az Azonnali is írt elemzést, ez itt olvasható

FOTÓ: Judith Sargentini / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek