+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. november 29. péntek, 13:23
Két hónapot fog az afrikai országban tölteni a volt holland EP-képviselő.

Két hónapig Nigerben önkénteskedik Judith Sargentini az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának kötelékében, erről maga a volt holland EP-képviselő számolt be közösségi oldalain – vette észre az Azonnali.

 

 

A politikus még október közepén kezdett bele az önkéntes munkába.

 

Mint írja, Nigerben olyan menekülteket fogadnak, akik Líbiából, Nigériából vagy Maliból érkeznek.

 

A VOLT HOLLAND EP-KÉPVISELŐ IMMÁR ÖNKÉNTESKÉNT NIGERBEN. FORRÁS: JUDITH SARGENTINI / FACEBOOK

 

Sargentini azután került a figyelem középpontjába Magyarországon, hogy ő készíthetett a magyar jogállamisággal kapcsolatosan jelentést az Európai Parlamentben, amely végül igen kritikus hangot ütött meg az Orbán-kormánnyal szemben. Utóbbit elfogadta az EP, így meg is indult a hetes cikkelyes eljárás Magyarországgal szemben. Arról, hogy mennyi igazság és mennyi csúsztatás volt Sargentini jelentésében, még itt írtunk korábban. Azt pedig ide kattintva lehet elolvasni, hogy hogyan áll az eljárás egy év után. 

 

Az, hogy Sargentini civil lett, nem meglepő, hiszen már 2018-ban bejelentette: visszavonul a politikától, így nem is indult az idei európai parlamenti választáson. Arról akkor még nem tudott beszámolni, hogyan folytatja karrierjét.

 

Érdekesség, hogy a volt politikus borítóképe Facebook-on még mindig az egyik magyar tüntetésen feltartott „Köszönjük, Sargentini” tábláról szóló fotó. Sargentini úgy tűnik, azóta is nyomon követi a magyar politikai élet alakulását, például megosztott több, az ellenzéki Karácsony Gergely főpolgármesteri győzelméről szóló cikket Twitterén október 13-án, az önkormányzati választás napján. Míg éppen pénteken az Euronews egy cikkét retweetelte, amely Varga Judit igazságügyi miniszter jogállamisággal kapcsolatos meglátásait kritizálja. Varga felvetéseivel kapcsolatban az Azonnali is írt elemzést, ez itt olvasható

 

FOTÓ: Judith Sargentini / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Még 2010-ben publikált egy iszlámellenes könyvet Thilo Sarrazin, de csak most zárták ki az SPD-ből. Pedig már berlini pénzügyi szenátorsága is elég ok lett volna erre.

A februári fiaskó után – mikor a két magyar lista széthúzása miatt először nem jutott magyar párt a szlovák parlamentbe – az MKP, a Híd és az Összefogás egy közös pártban egyesülne.

Az új címkézési szabályokat – amelyeket először az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjainál vezetnek be – a nagyobb átláthatóssággal indokolja a Twitter.

Az ötcsillagos római főpolgármester állította le a projektet: az Örök Város „örökké antifasiszta marad“. De tényleg ez a valós indok?

Hetvenöt éve dobták le az amerikaiak Hirosimára az atombombát, ami azonnal megölt 78 000 embert. Máig több, mint tízezer nukleáris töltet van a világban.

A demokrata elnökjelölt kampánycsapata szerint a kérdés eleve abszurd volt, amire abszurd választ kellett adni.

A hét kérdése

Megjött a RegioJet a magyar piacra. De ki jöjjön még versenyezni a MÁV-val? A késős németek? A villámgyors franciák? Az időutazós románok? Mondd meg te!

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Twitter megosztás Google+ megosztás