Egyetlen frakcióba sem ül be Baranyi Krisztina a Fővárosi Közgyűlésben

Szerző: Hutter Marianna
2019.11.27. 16:24

De miért? Megkérdeztük erről Ferencváros független polgármesterét.

Egyetlen frakcióba sem ül be Baranyi Krisztina a Fővárosi Közgyűlésben

Több előnyét, mint hátrányát látja a függetlenként való politizálásnak a Fővárosi Közgyűlésben, Baranyi Krisztina, ezért egyetlen ottani frakcióba sem ül be – erről maga a ferencvárosi polgármester beszélt az Azonnali kérdésére. Baranyit a Párbeszéd egyébként szívesen látta volna a frakciójában.

„Engem függetlenként ismertek meg” – kezdte döntése indoklását Baranyi hozzátéve, ezzel nem kötik őt a kerülettel kapcsolatos ügyekben pártérdekek, így jobban tudja Ferencvárost képviselni.

Hogy mennyire elégedett eddig a közgyűlés munkájával, azzal kapcsolatban azt mondta: teljesen jó irányba mennek a dolgok, de nagyon sok munka vár rájuk, még csak az elején tartanak, és magának a hivatali struktúrának a felépítése is sok energiát elvisz, így ennek lezárulása után,  januártól tud majd a valódi érdekképviselet irányába fordulni a főváros. 

Azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz, ami a Fővárosi Közgyűlésben ellenzékben van, konstruktívan viselkedik-e, Baranyi úgy válaszolt: eddig azt tapasztalta, igen. 

„Azt látom, hogy sokkal kevésbé élesek a pengeváltások, mint például nálunk a ferencvárosi testületben. Sokkal intelligensebb és kulturáltabb a hangnem is.”

Mint az Azonnali beszámolt róla, a Fővárosi Közgyűlés szerdán töltötte első rendes ülését. Itt kiderült: megalakultak a pártok frakciói. A Fidesz-KDNP-jét Láng Zsolt, a szocialistákét Horváth Csaba, a DK-ét Gy. Németh Erzsébet, a Momentumét Soproni Tamás, míg a Párbeszédét V. Naszályi Márta fogja vezetni.

FOTÓ: Baranyi Krisztina / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek