+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. november 27. szerda, 16:24
De miért? Megkérdeztük erről Ferencváros független polgármesterét.

Több előnyét, mint hátrányát látja a függetlenként való politizálásnak a Fővárosi Közgyűlésben, Baranyi Krisztina, ezért egyetlen ottani frakcióba sem ül be – erről maga a ferencvárosi polgármester beszélt az Azonnali kérdésére. Baranyit a Párbeszéd egyébként szívesen látta volna a frakciójában.

 

„Engem függetlenként ismertek meg” – kezdte döntése indoklását Baranyi hozzátéve, ezzel nem kötik őt a kerülettel kapcsolatos ügyekben pártérdekek, így jobban tudja Ferencvárost képviselni.

 

Hogy mennyire elégedett eddig a közgyűlés munkájával, azzal kapcsolatban azt mondta: teljesen jó irányba mennek a dolgok, de nagyon sok munka vár rájuk, még csak az elején tartanak, és magának a hivatali struktúrának a felépítése is sok energiát elvisz, így ennek lezárulása után,  januártól tud majd a valódi érdekképviselet irányába fordulni a főváros. 

 

Azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz, ami a Fővárosi Közgyűlésben ellenzékben van, konstruktívan viselkedik-e, Baranyi úgy válaszolt: eddig azt tapasztalta, igen. 

 

„Azt látom, hogy sokkal kevésbé élesek a pengeváltások, mint például nálunk a ferencvárosi testületben. Sokkal intelligensebb és kulturáltabb a hangnem is.”

 

Mint az Azonnali beszámolt róla, a Fővárosi Közgyűlés szerdán töltötte első rendes ülését. Itt kiderült: megalakultak a pártok frakciói. A Fidesz-KDNP-jét Láng Zsolt, a szocialistákét Horváth Csaba, a DK-ét Gy. Németh Erzsébet, a Momentumét Soproni Tamás, míg a Párbeszédét V. Naszályi Márta fogja vezetni.

 

FOTÓ: Baranyi Krisztina / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Noha a Varga Mihály-féle új adócsomag célja az adócsökkentés és az adóegyszerűsítés, az leginkább kommunikációs húzásként értelmezhető. Elemzés!

A számok alacsonyabbak a hivatalos adatoknál, de a kórházba kerültek körében a halálozási arány magas.

A párt küldöttgyűlése döntött így. Karácsony szombatra nagy bejelentést ígért.

Az eset miatt Skóciában többen is azt követelik, hogy legyen saját bevándorláspolitikájuk.

Szombattól korlátozás nélkül utazhatnak a beoltott magyarok és csehek a két ország között, jelentette be Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter Pozsonyban azt mondta: nem hagyják, hogy az ügy lekerüljön a napirendről.

Néhány kivétel azért marad: a piacokon, a zsúfolt helyeken és a busz- és vonatállomásokon még kell majd a maszk, máshol azonban nem. Június elsejétől pedig újabb enyhítések jönnek.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás