+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. november 27. szerda, 16:24
De miért? Megkérdeztük erről Ferencváros független polgármesterét.

Több előnyét, mint hátrányát látja a függetlenként való politizálásnak a Fővárosi Közgyűlésben, Baranyi Krisztina, ezért egyetlen ottani frakcióba sem ül be – erről maga a ferencvárosi polgármester beszélt az Azonnali kérdésére. Baranyit a Párbeszéd egyébként szívesen látta volna a frakciójában.

 

„Engem függetlenként ismertek meg” – kezdte döntése indoklását Baranyi hozzátéve, ezzel nem kötik őt a kerülettel kapcsolatos ügyekben pártérdekek, így jobban tudja Ferencvárost képviselni.

 

Hogy mennyire elégedett eddig a közgyűlés munkájával, azzal kapcsolatban azt mondta: teljesen jó irányba mennek a dolgok, de nagyon sok munka vár rájuk, még csak az elején tartanak, és magának a hivatali struktúrának a felépítése is sok energiát elvisz, így ennek lezárulása után,  januártól tud majd a valódi érdekképviselet irányába fordulni a főváros. 

 

Azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz, ami a Fővárosi Közgyűlésben ellenzékben van, konstruktívan viselkedik-e, Baranyi úgy válaszolt: eddig azt tapasztalta, igen. 

 

„Azt látom, hogy sokkal kevésbé élesek a pengeváltások, mint például nálunk a ferencvárosi testületben. Sokkal intelligensebb és kulturáltabb a hangnem is.”

 

Mint az Azonnali beszámolt róla, a Fővárosi Közgyűlés szerdán töltötte első rendes ülését. Itt kiderült: megalakultak a pártok frakciói. A Fidesz-KDNP-jét Láng Zsolt, a szocialistákét Horváth Csaba, a DK-ét Gy. Németh Erzsébet, a Momentumét Soproni Tamás, míg a Párbeszédét V. Naszályi Márta fogja vezetni.

 

FOTÓ: Baranyi Krisztina / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Néha már úgy érzed, kívülről fújsz mindent, amit a koronavírusról lehet tudni? Akkor itt az ideje, bizonyítani!

Orbán Viktoron kívül Gulyás Gergely, Szijjártó Péter és Kunhalmi Ágnes szolgáltatta a híranyagot a héten.

Thomas Schäfer holttestét egy vasúti sínen találták meg, a rendőrség az idegenkezűséget kizárja. A FAZ idézett a búcsúlevélből, de utóbb törölte.

Aki már átesett rajta, nagyon valószínűtlen, hogy két éven belül újra elkapja vagy megfertőz másokat.

Összefoglalónk az Operatív Törzs vasárnapi sajtótájékoztatójáról: kórházparancsnokok érkeznek, fiatalok és gyerekek is vannak a fertőzöttek között, tizennégy ember van lélegeztetőgépen.

A Számok névre hallgató propagandaoldal hónapok óta a kormányközeli véleményvezérek kedvenc forrásainak egyike, de most véletlenül tényleg számokat mutattak be.

Puebla állam kormányzója, Luis Miguel Barbosa valószínűleg megnyerte a félretájékoztatási versenyt online beszédében.

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Indul az Azonnali Trianon 100 podcastsorozata! Itt nem az a téma, hogy kinek fáj vagy nem fáj eléggé Trianon, hanem, hogy mi történt. Az első vendég Révész Tamás hadtörténész.

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás