Miért ilyen rossz a magyar oktatás?

2019.11.26. 15:18

Egy állandó kérdésre keressük ezúttal a választ, ami évről évre minimum egy alkalommal nemzetközileg is kínossá válik. Most megszavazhatod, mi a baj!

Miért ilyen rossz a magyar oktatás?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

Állandó, de minden évben előkerülő problémáról tesszük fel az eheti hét kérdését: vajon mi a baj a magyar oktatással?

A PISA-teszteken évről évre úgy tűnik, mintha egy átlag magyar iskolában tulajdonképpen semmiféle használható tudást nem kapnának a magyar diákok, és bár állandóan szó van oktatási reformokról, azok inkább arról szólnak, hogy hazafiasabb legyen az oktatás, ezzel kapcsolatban már stratégia is készült.

Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy az ENSZ nem értékeli annyira ezeket a törekvéseket, egy friss jelentés szerint például az Európai Unió 28 tagállamából a huszonegyedik helyen állunk oktatásban,

ami nem fejlődés, hanem konkrétan visszalépés az előző méréshez képest.

Abból azért csak nem indulhatunk ki, hogy a magyar gyerekek eleve hülyék, tehát valami mindenképp van az oktatással: lehet, hogy a pedagógusok nem végzik jól a munkájukat, de az is benne van, hogy már a pedagógusképzésen is elbukik a dolog, arról persze nem is beszélve, hogy az a havi bruttó nagyjából 200 ezer forintos fizetés sem arra fogja sarkallni mondjuk a matematika szerelmeseit, hogy tanítani kezdjenek.

Na, de ne is fecséreljük a szót, hanem szavazzunk!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek