Rév Marcell komoly operatőri díjat nyert Lengyelországban

Szerző: Fekő Ádám
2019.11.18. 19:25

Az egyik legnevesebb filmfesztiválon vitte haza az Eufória című sorozat első részében nyújtott teljesítményéért a legjobb pilotnak járó díjat.

Rév Marcell komoly operatőri díjat nyert Lengyelországban

A magyar operatőr, Rév Marcell az Eufória első epizódjáért kapott díjat a legjobb tévés pilot kategóriában a Camerimage-on.

Az így elsőre lehet, hogy nem mond sokat, de a lengyelországi Toruńban tartott filmfesztivál az egyik legnevesebb, kifejezetten a filmek vizuális megvalósítóival foglalkozó esemény,

aminek volt már a vendége Quentin Tarantinótól kezdve Bill Murray-n és Liam Neesonon keresztül egészen David Lynch-ig mindenki, persze kiegészítve az európai filmgyártás legnagyobbjaival.

Rév Marcell operatőri munkája nem véletlenül kapta meg ezt a díjat, hiszen az Eufória a szokásosnál is sokkal jobban épített a különös és néha szándékosan kényelmetlen képekre, ami miatt a teljes filmszakma (sőt, mi is!) kiemelte a sorozat bemutatásakor, milyen elképesztő operatőri munka van az első részekben. És ezeket az első részeket véletelnül pont Rév Marcell vette fel.

A fesztivál fődíját egyébként a Jokerben dolgozott Lawrence Sher kapta meg, és a közönségdíjat is ő kapta. Aki kifejezetten szép képekre utazik, annak érdemes megnézni a többi győztes nevét is.

FOTÓ: HBO

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek