+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. november 6. szerda, 09:05
Fasiszta-antifasiszta összecsapás is lesz holnap Rómában, ahol a Celtic szurkolóit arra kérte a csapat, ne viseljenek klubszíneket.

Csütörtök este az Európa Ligában játszik egymással a skót Celtic, és az olasz Lazio. A meccset Rómában rendezik, a Lazio szurkolói pedig az amúgy is elég erőszakos olaszok közül is kiemelkednek, amihez csak hozzá járul, hogy ameddig az olasz csapatnak hagymományosan jobbos, néha kifejezetten fasiszta bázisa van, addig a Celtic szurkolói a baloldalhoz és az antifához kötődnek ezer szállal. Szóval tipikusan az a focimeccs, amire nagy erőkkel kell készülnie a rendőrségnek, viszont még ennek fényében is meglepő a Celtic felhívása, amit a Rómába utazó vendégszurkolókhoz intézett.

 

+ Róma belvárosában nem árulnak alkoholt csütörtök 18:00-tól péntek reggel 7-ig. Ha mégis iszik valaki az utcán, 100 eurós büntetést kap.

 

+ Lehetőleg maradjanak nagy csoportokban a skót társaságok.

 

+ Lehetőleg ne viselkedjenek feltűnően.

 

+ Kerüljék a klubszínekkel ellátott ruhadarabokat a stadionon kívül.

 

+ Készüljenek fel, hogy a rendőrség döntésétől függően a meccs után akár egy óráig is bent tartják őket a szektorukban.

 

A listát olvasva nehezen elképzelhető, hogy ez amúgy egy alapvetően egy szórakozást és egy izgalmas utazást takar, nem pedig valamiféle börtönlátogatást, de ezek szerint ilyen körülmények között rendezik a Lazio-Celticet 18:55-ös kezdéssel csütörtökön. Játszik a Fradi is egyébként, 21:00-tól fogadják a CSZKA Moszkvát.

 

FOTÓ: Celtic FC / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Hetvenöt éve írta alá azt az egyezményt, amely lehetőséget adott Csehszlovákiának arra, hogy területéről magyar lakosokat telepítsen át Magyarországra, és fordítva.

A kontinens legjobb sorozatával, archívumával, tojástörőjével és még sok minden mással!

A 2010-es évek elején még fagyos volt a viszony, de mostanra eljutottak egészen addig, hogy a Fidesz már az RMDSZ ellenében induló erdélyi jobboldaliakat hazaárulózza. Hogyan jutottak el idáig?

Most ismerte el először valaki a Bizottságban, hogy talán nem minden volt rendben a vakcinabeszerzésekkel.

Közel három és fél óráig kellett magyarázkodniuk az EP-ben a vakcinagyártó cégek vezetőinek, hogy mikor érkeznek meg az EU-nak ígért vakcinák.

Nem tetszik neki egy szabálymódosítás, aminek segítségével a komplett Fidesz-delegációt ki lehetne tessékelni a néppárti frakcióból.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

Twitter megosztás Google+ megosztás