Focicsapat ennyire még nem féltette a szurkolóit

Szerző: Fekő Ádám
2019.11.06. 09:05

Fasiszta-antifasiszta összecsapás is lesz holnap Rómában, ahol a Celtic szurkolóit arra kérte a csapat, ne viseljenek klubszíneket.

Focicsapat ennyire még nem féltette a szurkolóit

Csütörtök este az Európa Ligában játszik egymással a skót Celtic, és az olasz Lazio. A meccset Rómában rendezik, a Lazio szurkolói pedig az amúgy is elég erőszakos olaszok közül is kiemelkednek, amihez csak hozzá járul, hogy ameddig az olasz csapatnak hagymományosan jobbos, néha kifejezetten fasiszta bázisa van, addig a Celtic szurkolói a baloldalhoz és az antifához kötődnek ezer szállal. Szóval tipikusan az a focimeccs, amire nagy erőkkel kell készülnie a rendőrségnek, viszont még ennek fényében is meglepő a Celtic felhívása, amit a Rómába utazó vendégszurkolókhoz intézett.

+ Róma belvárosában nem árulnak alkoholt csütörtök 18:00-tól péntek reggel 7-ig. Ha mégis iszik valaki az utcán, 100 eurós büntetést kap.

+ Lehetőleg maradjanak nagy csoportokban a skót társaságok.

+ Lehetőleg ne viselkedjenek feltűnően.

+ Kerüljék a klubszínekkel ellátott ruhadarabokat a stadionon kívül.

+ Készüljenek fel, hogy a rendőrség döntésétől függően a meccs után akár egy óráig is bent tartják őket a szektorukban.

A listát olvasva nehezen elképzelhető, hogy ez amúgy egy alapvetően egy szórakozást és egy izgalmas utazást takar, nem pedig valamiféle börtönlátogatást, de ezek szerint ilyen körülmények között rendezik a Lazio-Celticet 18:55-ös kezdéssel csütörtökön. Játszik a Fradi is egyébként, 21:00-tól fogadják a CSZKA Moszkvát.

FOTÓ: Celtic FC / Facebook

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek